mupk0 написа:Аз и тва нямам...
ела да ти дам един
mupk0 написа:Аз и тва нямам...
fox_vt написа:MMX виж сега има едни закони-закон на ом и закон на джаул ленц ще се спрем на втория [url]http://bg.wikipedia.org/wiki/Ефект_на_Джаул-Ленц[/url]
Та според него произведената топлина е равна на електрическото съпротивление умножено по квадрата на тока.Или ако имаш нагревател със съпротивление 22 ома че по лесно се смята по закона на ом 220в/22ома= 10 А.От тук 10А*10А*22ома=2200 джаула или вата в секунда.Тъй за да е по икономичен да речем наполовина трябва да намалим тока което може да стане със промяна на съпротивлението от 22ома на 44ома.И 220в/44ома=5А след това 5А*5А*44ома=1100 джаула(вата) и какво следва наполовина по икономичен но и наполовина по малко топлина ще отдели в стаята.Ти ако искаш си карай нагревателя и на 37,5 градуса икономичност няма да има е ще си по икономичен от тоя дето ще ходи по боксерки в стаята ама тва е друга бира
TiL написа:Тука много дървени философи се навъдили и гледам ги чак почнали да спорят с хора вадещи си хляба с електротехника и електроникаЩо крушка 2kW не топли както конвектор 2kW... Крушката е направена да свети, а топлината която се отделя се явява загуба
Двете сравнения хич нямат конструктивни разлики и можем да ги сложим в една и съща група "отоплителна техника" примерно
Що каруцата не върви колкото Порше?
ktamen написа:....
... Светлината се поглъща от стените и също се превръща в топлина...
sp_konsulov написа:Добре го каза г-н ktamen,
ама все още има хора които вярват че реотаните на марка Х дават повече топлина от реотаните на Марка Y.
Още нещо - някои хора вярват, че климатика топли защото в него има реотани (нагреватели)
milmar написа:ktamen написа:....
... Светлината се поглъща от стените и също се превръща в топлина...
По принцип винаги си прав, но не и за последното
.
Малък въпрос, който не се нуждае от отговор: защо има "отоплителни", т.нар. кварцови ламБи? Едно време когато на село се гледаха животни, особенно пилета, тези ламБи бяха много разпространени.
Продавам посочения модел конвектор. Купуван е миналата година и реално е използван само един сезон. Конвектора е перфектен, но вече не ми върши работа(минахме на климатици).
stefan4o написа:За всички, които в тая тема спориха, че конвекторът бил икономичен, особено този на Адакс - манната небесна, ви предлагам да видите тази тема и да си зададете въпроса защо този колега минава от конвектор Адакс на климатик.:
viewtopic.php?f=47&t=356377Продавам посочения модел конвектор. Купуван е миналата година и реално е използван само един сезон. Конвектора е перфектен, но вече не ми върши работа(минахме на климатици).
kikata написа:stefan4o написа:За всички, които в тая тема спориха, че конвекторът бил икономичен, особено този на Адакс - манната небесна, ви предлагам да видите тази тема и да си зададете въпроса защо този колега минава от конвектор Адакс на климатик.:
viewtopic.php?f=47&t=356377Продавам посочения модел конвектор. Купуван е миналата година и реално е използван само един сезон. Конвектора е перфектен, но вече не ми върши работа(минахме на климатици).
Колега гледай сега каква е моята история.
Първите две години докато бях студент(на квартира) в София, бях на парнодухалката не я спирах и накрая 50-60лв. за парно и още толкова за ток(става дума за отопление на една стая от 18кв.)
Третата година си купих конвектор Теси(някъде по форума имам и тема от времето когато го избирах).
Тесито беше супер, смених квартирата с такава без ТЕЦи с този конвектор повече от 100лв. в най-студените месеци не съм плащал. Тесито работеше NON STOP
и аз вътре по потник
. Да обаче тесито се скапа
, умре напълно и за мое нещастие бях загубил гаранцията
![]()
![]()
Така четвъртата година се сдобих с адакса, ползвах го по същия начин като тесито, не съм го спирал и най-голямата сметка беше 100лв. само през най-студения месец, а зимата беше доста студена.
Искам също да отбележа, че всичко ни беше на ток.
Сега вече не ми е необходим, защото в жилището което съм стайте са с по-голяма кубатура от предвидената за конвектора и климатиците са по-добрия вариант.
Така че, спокойно мога да кажа, че тези конвектори са супер и при една добра изолация и дограма ще е още по-добре!
lrlmodo написа: конвектор Delonghi с вентилатор
stefan4o написа:За всички, които в тая тема спориха, че конвекторът бил икономичен, особено този на Адакс - манната небесна, ви предлагам да видите тази тема и да си зададете въпроса защо този колега минава от конвектор Адакс на климатик.:
bugster написа:......
bugster написа:...радиатор или конвектор.....
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта