Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
2.8кВт номинал за теб е голяма мощност?
-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:2.8кВт номинал за теб е голяма мощност?
За 9 кв.метра спалня с пвц дограма и външна изолация си е добре , даже отоплявам и коридора и леко другата спалня до нея , по мощен няма нужда във всчики стаи си имам климатици и избирам кой да пусна според нуждите ми.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
.ktamen написа:Колкото е по-студено вкъщи, толкова "КПДто" е по- високо. Пак от дебелите учебници по физика.
Интересна теория ,бих се съгласил за земекопна машина например,но за климатик при минус 15 външна темпер...Би ли обяснил по-подробно моля.Не за пръв път ще кажа,че всичко ново което научавам за мен е добре дошло.
Много хора отъждествяват климатика с духалка, и изобщо не са наясно , че принципа им на работа нямат нищо общо. Ако вън и под нулата и си настроил таѝмера за 16.30 , като се върнеш в 17 , поне до 19:00 ще се свиваш а климатика ще прави торнадо на макс мащност за да навакса, което е най не икономичния режим, и вярвай ми, проверил съм го!
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Колкото е по-студено вкъщи, толкова "КПДто" е по- високо.
gergeto написа:но за климатик при минус 15 външна темпер...
Чети внимателно какво съм написал и не ми приписвай неща, дето не съм ги казвал

Топлообменът между две тела зависи от температурната разлика между тях, колкото е по-голяма тази разлика, толкова е по-добър топлообменът. Колкото по-студен въздух влиза във вътрешното тяло, толкова топлообменът между него и въздуха е по-добър и коефициентът на ефективност на климатика е по-висок. Точно поради същата причина, ако климатика се използва предимно за отопление, вътрешното тяло трябва да е разположено максимално близко до пода, а не до тавана както масово ги слагат всички.
Градски, ти просто не си мерил достатъчно старателно

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Всеки има право да си отоплява както си иска, щом си плаща тока
.
Можем да приемем, че за климатика има все пак някаква минимална логика
да се държи включен, но с много условности обаче и не еднозначно при всички случаи ще се постигне икономия по този начин. Това е така, защото при много студено време външното тяло не е ефективно при голямо натоврване и не може да изпарява фреона заради затруднения топлобмен с околната среда- пак проблема "делта те"
, фреона не ще да се изпарява току така и циркулира напразно.
Но същото съм го чувал и за домашните радиатори и други конвенционални, конвекционални и каквито си искате ел. печки, там пък логиката е Нула. Впрочем никой още не е изровил темата "т.нар. конвектори <--> климатици"
.

Можем да приемем, че за климатика има все пак някаква минимална логика

Но същото съм го чувал и за домашните радиатори и други конвенционални, конвекционални и каквито си искате ел. печки, там пък логиката е Нула. Впрочем никой още не е изровил темата "т.нар. конвектори <--> климатици"

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
parno написа:като ги гледам тези климатици които хвалите по 600лв се чудя дали да не си купя направо 2...
какво ще кажете за този модел , някой ползва ли такъв
http://www.technomarket.bg/products/09135080/hitachi-ras-rac-e14hb
също бих се радвал за Бургас ако някой сподели фирма от която е доволен
Бегай , последните 2 ,които си взеха приятели такова духане и гюролтия правят ,че ти иде да му развиеш болтовете от стойката.Вземи си Дайкинче/бах кат рекламно лице могат да ме ползват/ и....тишинаааааа
Критикувахте КОП на Gree, а вижте колко е на тоя Дайкин - консумира 0.95кВ, а топлоотдава 3.5.
Само не се знае при каква температура на околната среда е измерен COP на GREE.За дайкина имаше таблица ама де беше.
- milmar
mely написа:....Критикувахте КОП на Gree, а вижте колко е на тоя Дайкин - консумира 0.95кВ, а топлоотдава 3.5.
Само не се знае при каква температура на околната среда е измерен COP на GREE.За дайкина имаше таблица ама де беше.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:не ми приписвай неща, дето не съм ги казвал
Това не ми стана ясно какво точно ти приписвам,което не си го казвал.Ако съм те обидил макар и косвенно ,било е неволно ,Извинявам се

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Това торнадо дето го намесихте няма общо със климатика изобщо а със съвсем елементарен физичен закон.Ако стаята ти е истинала до 18 градуса климатика се включи в 16:30 а ти си дойдеш във 17:00 и искаш да стане 24 градуса,то торнадо ще има тъй като климатика топли въздуха а въздуха топли предметите в стаята и стените.Ако сметнете масата на всичко това дето е със 18 градуса температура и сметнете по формулата колко енергия трябва за да станата със 24 градуса то резулата ще ви отчае.Точно затова тактиката със 24 часовото бачкане на климатика има успех в повечето случаи.И ако вечерта стане -15 градуса има ОГРОМНО значение дали цял ден климатика ти е топлил стаята или тепърва ще започва,няма да споменавам защо сами ще се сетите 

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Това торнадо дето го намесихте няма общо със климатика изобщо а със съвсем елементарен физичен закон.Ако стаята ти е истинала до 18 градуса климатика се включи в 16:30 а ти си дойдеш във 17:00 и искаш да стане 24 градуса,то торнадо ще има тъй като климатика топли въздуха а въздуха топли предметите в стаята и стените.Ако сметнете масата на всичко това дето е със 18 градуса температура и сметнете по формулата колко енергия трябва за да станата със 24 градуса то резулата ще ви отчае.Точно затова тактиката със 24 часовото бачкане на климатика има успех в повечето случаи.И ако вечерта стане -15 градуса има ОГРОМНО значение дали цял ден климатика ти е топлил стаята или тепърва ще започва,няма да споменавам защо сами ще се сетите

- milmar
Във всяка тема за отопление се стига до тук. Объркваме се за какво говорим, за икономия или за конфорт. Двете неща винаги за жалост са напълно противоречиви.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Днес монтираха дайкина.Всичко излезе 999 лв. с монтажа.
Първите впечатления са,че работи супер тихо и грее супер.Ще го видим зимата как ще е.
Имам един термометър със сонда и като го пъхнах покзваше 50 гр.на въздуха.И на дженерала в хола също показва 50 гр.
Дано излезне читав
Първите впечатления са,че работи супер тихо и грее супер.Ще го видим зимата как ще е.
Имам един термометър със сонда и като го пъхнах покзваше 50 гр.на въздуха.И на дженерала в хола също показва 50 гр.
Дано излезне читав

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Имам един термометър със сонда и като го пъхнах покзваше 50 гр.на въздуха
Kъде го ''пъхна''...

Иначе сериозно-честито за придобивката,да работи без проблеми и да сте живи и здрави да си го ползвате много години.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Днес монтираха дайкина.Всичко излезе 999 лв. с монтажа.
Дано излезне читав
25 и 35 цата на дайкин сложи , в какво помещение колко кв.м е .
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”