stefan тия с трупите не са достатъчно изолирани и не стават много за жилище.
Дървени/сглобяеми/модулни къщи
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Дървена къщичка...
Като гледате оферти за дървени/и не само/ къщи гледайте внимателно какво включва.Щото има едни образи от Брацигово дето пишат че била 380 лева на квадрат ,ама докато я завършиш да влезнеш да живееш
Също и има едни стиропорени блокчета дето ги рекламират по "направи си сам" форумите дето пишат пак янкви извънземни цифри ,а тя технологията скъпа та скъпа
,ама те при офертата спестяват половината неща.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
90% от хамериканските колиби си имат приземен стоманобетонов бункер и като запее сирената си слизат долу...дреме им за дъските...застраховката и айде ново къщуре....
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re:
Ето с какво се занимава един мой приятел:
Модулно строителство на сглобяеми къщи
Къщите се строят на модули по 30-40 квадратни метра на модул (например 8 x 4 м) в хале и после се транспортират до обекта и се съединяват модулите. Така строителството не зависи от атмосферните условия...
Ето горе-долу какво се докарва на място и отгоре се слага покрива:

Модулно строителство на сглобяеми къщи
Къщите се строят на модули по 30-40 квадратни метра на модул (например 8 x 4 м) в хале и после се транспортират до обекта и се съединяват модулите. Така строителството не зависи от атмосферните условия...
Ето горе-долу какво се докарва на място и отгоре се слага покрива:

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Имам няколко въпроса към заека.
тази въпросната къща, която е показал.
Дървените стени как се захващат към монолитните плочи - предполагам, че се оставят стърчащи железа от гредите и към тях се привързват дървените стени.
Ако може и малко чертежчета по конструктивната част, че ми е интересно.
Поздрави.
тази въпросната къща, която е показал.
Дървените стени как се захващат към монолитните плочи - предполагам, че се оставят стърчащи железа от гредите и към тях се привързват дървените стени.
Ако може и малко чертежчета по конструктивната част, че ми е интересно.
Поздрави.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
На приземния етаж дървените колон/от тях стените/ лежат върху плочата.На горния етаж се хващат към гредите с анкери.Планките са прекалено скъпи и водят до "термомостове".Довечера ще пусна чертежи ,че сега съм на работа и не са в мен.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Гледам че съм писал миналата година в тая тема, та сега пак. Един колега почна горе - долу по времето на тая тема да се занимава със строеж на такава къща, като до момента разходите за разрешения за строителство, проект, прокарване на ток и вода до парцела, възлизат на около 10 - 12 хиляди лева, като следващата седмица ще слага бетоновия постамент /основите/ за къщата.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Ето го въпросното хващане:

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Това не е от конструктивен проект, а архитектурен.
Мисълта ми е стоманобетоновата плоча от какво се носи - не може да ляга на дървени стени, нали - би трябвало да си има и стоманобетонени колони, а ако има то си става чисто монолитно строителство.
Поздрави.
Мисълта ми е стоманобетоновата плоча от какво се носи - не може да ляга на дървени стени, нали - би трябвало да си има и стоманобетонени колони, а ако има то си става чисто монолитно строителство.
Поздрави.
zdravko_dimitrov1986 написа:Това не е от конструктивен проект, а архитектурен.
Поздрави.
В случая няма такава плоча колега.
пасивната къща може както да е от дърво, така и да си е масивна.
Рабит, браво ако си реализирал истинска пасивна къща за 400 евро квадрата! Това с всичките му инсталации за циркулация на въздуха и тн ли е ? Помпата влиза ли в тази цена ? Ако е така, или цените са паднали яко, или ти си направил подарък на някого спрямо цените, които аз бях изкопал преди време
Относно дървените къщи /понеже темата е за тях все пак/, ако искате да я ползвате за постоянно живенне, разлики в цената на завършен проект със сходни характеристики почти няма (или е не повече от 10-15% макс, които ако си организирате сами тухления строеж може да си ги избиете, че и отгоре).
Рабит, браво ако си реализирал истинска пасивна къща за 400 евро квадрата! Това с всичките му инсталации за циркулация на въздуха и тн ли е ? Помпата влиза ли в тази цена ? Ако е така, или цените са паднали яко, или ти си направил подарък на някого спрямо цените, които аз бях изкопал преди време
Относно дървените къщи /понеже темата е за тях все пак/, ако искате да я ползвате за постоянно живенне, разлики в цената на завършен проект със сходни характеристики почти няма (или е не повече от 10-15% макс, които ако си организирате сами тухления строеж може да си ги избиете, че и отгоре).
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
strqsko написа:zdravko_dimitrov1986 написа:Това не е от конструктивен проект, а архитектурен.
Поздрави.
В случая няма такава плоча колега.
как да няма като на детайлите, който представи колегата се вижда, че има стоманобетонна плоча, а и той сам го написа.
Та затова ми е интересно - ако е комбинация от дърво и стоманобетон, обикновенно се прави бетонов нулев цикъл и нагоре дървена конструкция- дървени стени, и дървен гредоред на кота примерно +2.80
В конкретният случай ми е любопитно съчетаването на двата вида конструкции.
Наистина ще помоля да видя конструктивен чертеж, ако е възможно.
Поздрави.
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
www.loghome.erato.bg Тази фирма беше на пловдивския технически панаир,от там съм си записал сайта.Представената къща на панаира не изглеждаше изобщо зле.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Да внеса малко яснота по конструкцията.Клиента/както и много други хора/ не искаше гредоред - затова основите и плочата са стоманобетонни бараба със стълбището и по тях се монтира дървения скелет.По начин на функциониране къщата е по-средата :дървени стени с мноого изолация и без термомостове ,а в същото време няма скърцащи и скъпи гредореди
По закон къщата се води паянтова и заради банката/пускат заем само за монолитно стройтелство /на поректа сложихме на първия етаж зид който няма да се изпълнява.
Понеже конструкцията по части е разбита на видове работи пускам 3Д на конструкцията/не са тобелязани стъпките на основата и подкосите за опаянтване на дървената част/.

За цената направихме няколко неща да падне дотук:
1.Няма гредоред и дъревно стърбище
2.Къщата е доооста опростена
3.Намерихме изпълнител малка фирма фен на пасивните сгарди и дървото която не е с 5 ката шефове секи имащ нужда от лимузина и почивка в Дубай.
4.Кризата също си изиграролята
В тази цена не е включена термопомпата - само рекуператора ,но пък тя не е включена и в разхода на енергия за отопление /демек тя е допълнителна екстра/.Не са включени парцел,проект.....-те са налични.
Допълнително както VWGT забелязал ако ти си наемаш работници и стройш излиза доооста по-евтино ,но губиш доста време+нерви,а и трябва да имаш желание
Понеже конструкцията по части е разбита на видове работи пускам 3Д на конструкцията/не са тобелязани стъпките на основата и подкосите за опаянтване на дървената част/.

За цената направихме няколко неща да падне дотук:
1.Няма гредоред и дъревно стърбище
2.Къщата е доооста опростена
3.Намерихме изпълнител малка фирма фен на пасивните сгарди и дървото която не е с 5 ката шефове секи имащ нужда от лимузина и почивка в Дубай.
4.Кризата също си изиграролята
В тази цена не е включена термопомпата - само рекуператора ,но пък тя не е включена и в разхода на енергия за отопление /демек тя е допълнителна екстра/.Не са включени парцел,проект.....-те са налични.
Допълнително както VWGT забелязал ако ти си наемаш работници и стройш излиза доооста по-евтино ,но губиш доста време+нерви,а и трябва да имаш желание
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не бих дал 400 евро на квадрат за полупаянтова сграда, независимо от това колко добре е направена. Нищо лично към автора на проекта, изглежда супер, но аз просто за такива пари предпочитам ЖБ плочи, като в случая и тухлички. Старомоден съм. За здравина, изолация, отопление и т.н. не говорим - и в двата случая си има предимства и недостатъци, но мисля те не са толкова съществени. Всичко в крайна сметка е въпрос на предпочитание и вътрешно убеждение. А до голяма степен и на пари 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
dobrin
+1 и аз точно така мисля да направя. Наистина е консервативно, но всяко ново е добре забравеното старо... Няма нещо на тоя или оня свят което да няма предимства и недостатъци. Няма само едното или само другото, винаги има и от двете. Въпроса в крайна сметка опира до това да съумеем да се възползваме от предимствата, доколкото е възможно, а недостатъците да се тушират до поносимо ниво...
успех на феновете на дървените къщи...
+1 и аз точно така мисля да направя. Наистина е консервативно, но всяко ново е добре забравеното старо... Няма нещо на тоя или оня свят което да няма предимства и недостатъци. Няма само едното или само другото, винаги има и от двете. Въпроса в крайна сметка опира до това да съумеем да се възползваме от предимствата, доколкото е възможно, а недостатъците да се тушират до поносимо ниво...
успех на феновете на дървените къщи...Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”