p.s. Щом е рутнат гаранцията пада, а 3G е хубаво нещо ако искаш да имаш Нет в движение, за домашна употреба с наличен рутър не е необходимо.
Избор на таблет
-
DundyTheCroc
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Избор на таблет
Самият таблет не е лош, преди час го държах в ръцете си, стабилно направен и работи добре. Има добра батерия и е икономичен, дисплея не е зле. За съжаление е с доста стар и бавен процесор, но да кажем, че става за сърфиране. Колко голямо е детето и какви игри ще играе на него е въпросът 
p.s. Щом е рутнат гаранцията пада, а 3G е хубаво нещо ако искаш да имаш Нет в движение, за домашна употреба с наличен рутър не е необходимо.
-
phantom_
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Ами детето е момиче на 6г.Хубавото му на тоя таблет според мен е че има GPS,3G а мога да отделя и около 400лв ама струва ли си ако е за някое друго китайче?От кое сте доволни?
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
restless написа:biol написа:Китайските таблети освен че са евтини трябва и софтуер- нямат.И да не казвам какво да несе взима , ще кажа какво е хубаво. Новия нехсус 7 , цена в бг магазин 450лв. Всички игри и програми вървят.
Новия таблет на Амазон срещу 230 $
http://www.phonearena.com/phones/Amazon-Kindle-Fire-HDX-7_id8158
само със софтуера е по зле.
Разбира се, щом е Андроид е зле със софтуера :D, при положение че има Гугъл маркет, какво значи "със софтуера е по-зле" оставям да тежи на писателя...
Амазон таблетите нямат маркет (не и преди рут), някой китайци също.
Отделно това че има андроид не значи че всички програми работят. Малко прложения работят на всички процесори , не са заложени всички инструкци. Много често игри и програми изобщо не поддържат MT.
За 3Г. Много често разликата в цената за модели с 3г е много голяма. Всички бг оператори в момента предлагат бисквитки , малки преносими 3Г WiFi рутери. като цяло са удобни
-
restless
- Автомобил:
- Двигател:
biol написа: Малко прложения работят на всички процесори , не са заложени всички инструкци. Много често игри и програми изобщо не поддържат MT.
нема нужда. Какво е джава и далвик и как работи андроид Ос в момента нЕма сми да се обсъжда. Еле пък защо в маркета понякога ти казва че не е съвместимо
Човекът разбра че за 6годишно дете всичко по-евтино от ipad не става. Тъй де, ще и се смеят в детската градина.

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Nook HD.
Няма камера, GPS и 3G, но за ползване от дете не му и трябват.
Има слот за microSD и прекрасен екран 1440x900, 1Гб памет (в ebay е сбъркано), работи много гладко.
Батерията кара 8-10 часа.
Пълен съпорт в xda-developers, руутва се елементарно ако е необходимо, има си Google play out of the box.
За мен е най-доброто което може да се вземе за под 200лв.
Има го и в 9" вариант (HD+), който е с fullHD резолюция и малко по-добър процесор.
Няма камера, GPS и 3G, но за ползване от дете не му и трябват.
Има слот за microSD и прекрасен екран 1440x900, 1Гб памет (в ebay е сбъркано), работи много гладко.
Батерията кара 8-10 часа.
Пълен съпорт в xda-developers, руутва се елементарно ако е необходимо, има си Google play out of the box.
За мен е най-доброто което може да се вземе за под 200лв.
Има го и в 9" вариант (HD+), който е с fullHD резолюция и малко по-добър процесор.
-
phantom_
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Благодаря Колеги за мненията,ще отида до някоя верига накрая ,голяма и ще ги пробвам на място да видя кой най добре ще се представи и така май ще стане най добре.Така през интернет да го поръчам без да го пробвам не ми се рискува.
-
svetkogug
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
идват празници,а с тях и купуване на подаръци.
Малкият (на 9г.) иска таблет и съм се спрял на два модела от Технополис ;
http://www.technopolis.bg/b2c/details/518978/P11010701~2/Tablet-LENOVO-A1000
http://www.technopolis.bg/b2c/details/527667/P11010701~2/Tablet-PRESTIGIO-MULTIPAD-PMP3970B
Кой от двата да взема или има по-добро около тези пари ?
P.S.:надявам се линковете да работят
идват празници,а с тях и купуване на подаръци.
Малкият (на 9г.) иска таблет и съм се спрял на два модела от Технополис ;
http://www.technopolis.bg/b2c/details/518978/P11010701~2/Tablet-LENOVO-A1000
http://www.technopolis.bg/b2c/details/527667/P11010701~2/Tablet-PRESTIGIO-MULTIPAD-PMP3970B
Кой от двата да взема или има по-добро около тези пари ?
P.S.:надявам се линковете да работят
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Prestigio-то има малко по-бърз процесор и малко по-добра батерия. Lenovo-то пък е с повече вградена памет. Но пък е по-скъпо. С разликата можеш да вземеш карта памет и ще си с по-добри характеристики. Трябва да си видиш кой дисплей как реагира и как изглежда - цвят, динамичност. Не, че ще се впечатлиш, но все пак трябва да се види кое вади по-добра картинка, като цяло. Иначе за 200лв. тва е. Не се надявай на нещо по-добро.
-
svetkogug
- Автомобил:
- Двигател:
xploda написа:Prestigio-то има малко по-бърз процесор и малко по-добра батерия. Lenovo-то пък е с повече вградена памет. Но пък е по-скъпо. С разликата можеш да вземеш карта памет и ще си с по-добри характеристики. Трябва да си видиш кой дисплей как реагира и как изглежда - цвят, динамичност. Не, че ще се впечатлиш, но все пак трябва да се види кое вади по-добра картинка, като цяло. Иначе за 200лв. тва е. Не се надявай на нещо по-добро.
ОК. Благодаря. Като знам малкия какъв е - ще му се нарадва за седмица,две и после пак ще вземе лаптопа, а това чудо ще остане за мен - сутрин като си пия кафето да прегледам новините.
Чуденето идва от това, че не ми се иска да взема нещо и то да даде фира след месец. Трябва ми нещо по-дурако устойчиво. По принци казват, че марковото е по-добро (в случая Lenovo/IBM), но пък тази цена малко ме смущава , пък и си прав за характеристиките на двата и за допълнителната карта. Та дилемата все още я има.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Иди в магазина, вземи и двете в ръце и избери - за мен има разлика.
- xploda
- Двигател:
svetkogug написа:xploda написа:Prestigio-то има малко по-бърз процесор и малко по-добра батерия. Lenovo-то пък е с повече вградена памет. Но пък е по-скъпо. С разликата можеш да вземеш карта памет и ще си с по-добри характеристики. Трябва да си видиш кой дисплей как реагира и как изглежда - цвят, динамичност. Не, че ще се впечатлиш, но все пак трябва да се види кое вади по-добра картинка, като цяло. Иначе за 200лв. тва е. Не се надявай на нещо по-добро.
ОК. Благодаря. Като знам малкия какъв е - ще му се нарадва за седмица,две и после пак ще вземе лаптопа, а това чудо ще остане за мен - сутрин като си пия кафето да прегледам новините.
Чуденето идва от това, че не ми се иска да взема нещо и то да даде фира след месец. Трябва ми нещо по-дурако устойчиво. По принци казват, че марковото е по-добро (в случая Lenovo/IBM), но пък тази цена малко ме смущава , пък и си прав за характеристиките на двата и за допълнителната карта. Та дилемата все още я има.
Tи смяташ да танцуваш върху него ли, че ти трябва дуракоустойчиво
Споко, ако си го пазите ще си работи. Ако не го пазите, подхвърляте го наляво надясно ще му еб*те майката за отрицателно време. Все пак тва си е деликатна електроника. Малко от малко дето се казва трябва да се пази, няма как. И все пак ще го вземеш с 2г. гаранция. При подобна техника, ако ще се чупи се чупи първите месеци. Ако не се чупи, обикновено си изкарва гаранцията и продължава да си работи. Колкото и да го мислиш за 200лв. не очаквай да си вземеш баси и яката машина. Престиджиото и леновото са максималното за тези пари т.е. колкото и да търсиш по-добро... нъцки ;).- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
MeMO пад-а може ли да му се ръчне флашка от м-тел и да си има интернет без проблеми? Че и аз май към него съм се ориентирал. 

- xploda
- Двигател:
Freakylol написа:MeMO пад-а може ли да му се ръчне флашка от м-тел и да си има интернет без проблеми?
Нье

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Е*ал съм ги в китайските боклуци тогава. Къв е тоя таблет без интернет ..
- xploda
- Двигател:
Freakylol написа:Къв е тоя таблет без интернет...
Mи таблет, като таблет, без 3G. Имаш само wi-fi. Ако ти требе 3G търсиш таблет с 3G. На мен 3G никога не ми е трябвало и като гледам с кви скорости се мъчат не виждам и да ми притрябват скоро

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”