Соларни LED лампи за двор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Re: Соларни LED лампи за двор

Мнениеот MamaMy » Пон 26 фев 2024 14:07

За светене всички стават горе-долу. Дано да живее по-дълго акумулатора. Така не ти ли свети в очите докато паркираш? Аз отнесох един калник заради такъв прожектор.

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Пон 26 фев 2024 16:20

kris11 написа:Днес поръчах 2 бр от тези : https://2r-bg.com/product/led-solaren-u ... itel-falco
За първа поръчка има 5% ТО.

И аз днес си поръчах от тези, но нямах отстъпка.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 26 фев 2024 20:55

zdravkop64 написа:
kris11 написа:Днес поръчах 2 бр от тези : https://2r-bg.com/product/led-solaren-u ... itel-falco
За първа поръчка има 5% ТО.

И аз днес си поръчах от тези, но нямах отстъпка.

Регистрация преди поръчване и ти пращат код за отстъпка на е-майл. При поръчката пишеш кода в поръчката.. Малко им е смотан сайта за поръчки.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 26 фев 2024 21:19

Точно Фалко е, не заслепява, ако не гледаш в нея. Свети около 3 часа след стъмване и спира, не знам дали е от настройка или толкова си може.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 27 фев 2024 9:30

joro_kem написа:Точно Фалко е, не заслепява, ако не гледаш в нея. Свети около 3 часа след стъмване и спира, не знам дали е от настройка или толкова си може.

С кое дистамнционно си ?
Моите дойдоха с дистанционни от модела "АВТОНОМЕН СОЛАРЕН УЛ. ОСВЕТИТЕЛ 2R RP Ø50".
Погледни го него и най-дясната картинка е на дистанционното с описание на бутоните.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 27 фев 2024 13:35

същото е дистанционното, ще пробвам различни варианти, когато съм там. май го бях настроил на "always".

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 11 мар 2024 14:52

Irnik написа:Предполагам , че към акумолатора /40Ач/ , колегата milmar е включил инвертор 12/220 , иначе как ще захранва 220В лед лампи с драйвер ..... .

Сигурно не съм обяснил правилно. Намерих няколко стари, дефектни LED лампи (които са били приживе на 220V, с хував радиатор, имаше преди едни външно оребрени) и използвам само корпуса. Слагам драйвер за управление на тока за LED 10W при захранващо 12V. Този драйвер е платка 10x20mm примерно и се събира вътре в корпуса, на мястото на оригиналната платка, която е била за 220V. Платка:
Driver
Премахвам старата платка със ссветодиодите и слагам един Cree
Cree.
Не е удачно за такава слаба системка да се слага и инвертор за 220V, понеже ще има допълнителни загуби от преобразуване на 12-220V, което е излишно за моята цел. Освен това избрах акумулатор не тягов, както някои препоръчват, а обикновен оловен заради по-добра цена.

Потребителски аватар
vasko_bulgaria
Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
Двигател:

Мнениеот vasko_bulgaria » Пон 18 мар 2024 20:45

Имам въпрос към всички, които ползват соларни LED лампи по вили/къщи. В зимните месеци, когато по-рядко се посещават как запазвате батериите/лампите до следващия сезон :)

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Вто 19 мар 2024 6:44

Никак, откакто съм монтирал лампите преди 4 години, не съм ги спирал никога. Седят си на автоматичен режим, всяка вечер светва през деня зарежда. Никакви проблеми.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 06 фев 2025 21:14

MamaMy написа:Имах предвид, че лампата спира да свети следствие от липсата на ток в акумулатора. Ток липсва защото слънчевия панел е насочен на север и не е хващал пряка слънчева светлина поради което и не е имало достатъчно ток за презареждане на акумулатора. В такъв случай, нито държавата, нито реномето на производителя би те спасило от тъмнината. Най-много да увеличат времето на светене с някоя седмица.

При мен от север има яко улично осветление на 30м навътре в двора.
Панела и лампата са ориентирани на юг към съседната джунгла.
Още светят настроени за реакция при движение.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Сря 12 фев 2025 2:34

Аз от моите лампи не съм особено доволен. Едната ми лампа е на улицата. свети добре, но държи много кратко. Имам предвид времето за светене след засичане на движение. Хваща колата като се прибирам и светва. Докато се натуткам да сляза и тя угасва. Няма и 30 секунди. Лошото е, че за тази лампа нямам дистанционно, а тя се пада от дясно на колата където паркирам и като слизам не ме хваща датчика. Трябва да мина от другата страна в тъмнина за да светне. Абе голяма глупост с декоративна цел. Две лед лампи взех като обикновени крушки с общ соларен панел. Тях ги взех за един хамбар където нямам ток. Те пък светят съвсем недостатъчно, за сметка на това, че щом се стъмни светват сами без да го искам. Имат дистанционно, но трябва да ходя да ги гася всяка вечер. Голяма тъпотия. От всичко подобно което продават жълтурите, няма и едно което да работи както се очаква и да е функционално. Само залъгалки и отбиване на номера. Явно трябва сам да си събера нещо читаво. Иначе като електроника жълтурите са направили всичко със залети чипове. Няма как да променя нещо по схемите им.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Пет 14 фев 2025 11:42

MamaMy написа: Имат дистанционно, но трябва да ходя да ги гася всяка вечер.

има едни обикновени, които имат гумиран бутон и се натиска няколко пъти докато го видиш как работи. Иначе в лидл имаше хубави преди 2 седмици, с раздвижена стойка, и дори с кабел, но бяха свършили

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 03 апр 2025 11:17

MamaMy написа:Аз от моите лампи не съм особено доволен. .....

Китайските самозареждащи се лампи са така, и аз имам 3. Всички съм ги разглобявал и съм им ровил по платките за да наглася правилна чувствителност на сензорите им за движение. Обаче за 1-2 години батериите им взеха да губят капацитет и ако паднат много, настройката на пампата се ресетва. Само една продължава да работи адекватно.
Мисля всичките да ги захраня с 12V от акумулатора от PV ми система и да изхвърля батериите, които са в тях. Ще оставя само сензора за движение.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Чет 03 апр 2025 22:02

Те навсякъде ги водят градински декоративни осветителни тела. Проблема е, че аз търся такива които реално да ми вършат работа. Когато е светло и има слънце да се зарежда и поддържа зареден един акумулатор. Вечер когато ми потрябва светлина да цъкна на дистанционното, да си свърша работа и да угася осветлението. Не ми трябва да ми святкат лампите сами когато мен ме няма. Сега както е облачно и не се зареди през деня акумулатора, вечер лампите се включват сами и го издухват до нула. Като ми се наложи да ида вечер и светло няма. За чифт у* са ми тогава? Да светят на мишките нощем? Тотална тъпотия. Както казах изцяло за осветление за градина с декоративна цел тип зайчета, сърнички и елхички. Ако ви трябва нещо сериозно забравете за тези лампи.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”