съвет за електрожен

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за електрожен

Мнениеот Matematiks » Съб 18 юли 2009 12:53

Аз ще ти кажа малко че това ми е занаята
1.GMK-не,кофти работи въпреки че има сила,системата му с ролката е много глупава
2Струна-горе долу добре,това с ПВ-то на хартия дето го пише няма да ти е проблем,няма да заваряваш почти никога на 250 ампера,правят проблем с клапаните на газта,но са ефтини за сметка на това
3.HARKO-послушай колегата по горе,това е най добрият избор а цената е същата,най мазно работи и ма най добър дизайн,може да се настрой най добре да не пляка много :) и да не хвърля много пръски

И трите ги имам налични и работя с тях,но най ми е на сърцето Харкото,разбира се след Кемпито :D
Харкото е с китайски шланг,Струна преди работеха с Абикор Бинзел,но вече монтират едни Унгарски с много твърдо копче и са извити кат гега,ГМК-ужас mhihi
Трафовете на всички марки идват от едно място
Редко съм работил и не ме впечатли.... :dummy: :012:
За какво ти трябва ,какво ще заваряваш?
Така ще е по лесна ориентацията

Имам и Кемпи Миниарк 150 адаптив,много добро,тежи 12 килограма а по сила е като лидера почти 200 ампера,Булгарските винаги са с 20-30 ампер по надолу от това което пише

За маска можеш да се насочиш към Спийдглас на 3М или към Оптрел,аз лично предпочитам Оптрел заради по твърдата рамка на захвата към главата и не се мандахерца насам натам,освен това е самозареждаща се но това не е болка за умиране,панела и в сравнение с ценовиат диапазон на Спийдглас е по голям и има всички настройки-Чувствителност,степен на затъмнение,бързина на затъмнение и има фукнция да не се затъмнява за да пилиш с нея
ако имаш още ъпроси питай,но и разясни за какво ще ти е Хапарата
Ай със здраве :drunk

П.П няма такива цени- http://shop.ebay.co.uk/items/?_nkw=optr ... &_osacat=0

Последна промяна от Matematiks на Съб 18 юли 2009 13:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 18 юли 2009 13:14

Matematiks написа:Харко съм работил и не ме впечатли.... :dummy: :012:

Какво не те впечатли при харкото бе човек :roll: А аз работя там и шланговете не са китайски със сигурност.Внасяме ги главно от Англия и Италия,от Унгария по-малко-верно са си малко дървени унгарските,но пък някои клиенти си ги искат тях,че им изглеждали по-надеждни :lol:
Относно за маските-въпроса искам соларна маска си е малко като искам кола..Цените варират от 100лв за разни китайчета до над 500лв за скъпите марки. Optrel,Fronius,Miller. Но като цяло ако ще работиш с Миг/Маг апарат или с електрожен не виждам смисъл да си купуваш такава маска,защото ще я унищожиш за доста кратко време.За мене соларните маски са супер удобни като работиш на виг

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 18 юли 2009 13:24

Маската на Фрониус=на оптрел само цвета е друг
ти видя ли цените на оптрела в английския ибей че идва на цената на китайче за маска която струва 500 и лева
За Редкото исках да кажа че не ме впечатли извини ме,Харкото си е най добро според мен :да: прав си
За шланг за мен има само един-Абикор-Бинзел :bowdown
Кемпито което имам е с ужасен шланг,следващият модел вече е с много добър но и на двата консъмативите са доста цифра,газовата дюза струва 14 лева без тефлоновата втулка която е още 5-6 лева :shock
По въпроса за МИГ и соларна маска-ами просто по често сменяш стъкла,но и протекцията е съвсем друга,като праскам цял ден на ръчна маска и после ми се бели вратлето стабилно,соларната предпазва и периферията-абе сравнение няма
Нистина със ВИГ се запазва много повече,но все пак очите ми не струват 500 лева

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 18 юли 2009 13:37

Абе ибей е нож с две остриета,според мен има и доста ментета и нереални обяви,които лъжат.
Защото гледам в официалния сайт на милър една маска струва 349 долара,в ибей е 249долара с включена доставка :shock А това,че цените на фрониус,оптрел и останалите в България е многократно завишена-това е друга бира :lol:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 18 юли 2009 14:11

Аде сега пък за ибей така няма да ми говориш молим :mrgreen:
Май не си запознат с ибей и ПейПал,винаги е идвало това което пише,за тези маски ти гарантирам че са както пише
Имам над 100 сделки и нито един път не е имало проблеми,а пък който иска да ги плаща нещата и на тройна цена
Аз лично бойкотирам българските търговци и тяхната надценка :deal

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 18 юли 2009 19:14

И колко ще струва модела SA200M .....Харко MIG 200 монофазното ? Е как може да нямат магазин в Пловдив.....пък и като сервиз няма ...да ходя до Хасково или София нещо не ми изнася....
Ще се ползва за всичко което немога с електрожена...по принцип за тънки ламарини....за домашно ползване в гаража...с една идея напред...имам предвид нещо...затова ..но искам добра машина...бюджет 1000-1500 лв....без бутилка и т.н.

За маските на фрониус съм работил с ММА в един тец(и още ще работя) ...бяха отлични но с други не съм работил и нямам впечатления...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 19 юли 2009 7:15

Маската на Фрониус с която си работил е изработена от Оптрел,същата като тези от линка на Ибей.
За тази цифра и още малко можеш да си вземеш направо едно Кемпи и да се родиш повярвай ми-12 Кг тежи :012:
Ето за това говорим- http://www.kimex-bg.com/BG/Kemppi/Minar ... 20150.shtm

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 20 юли 2009 6:19

Matematiks написа:За тази цифра и още малко можеш да си вземеш направо едно Кемпи и да се родиш повярвай ми-12 Кг тежи :012:

Точно този модел е много добър.При нас идваха няколко от него. Изглежда слабото им място е при шланга и ние го преправяхме да е с евро-конектор.Спор няма-Кемпи е най-добрата фирма за заваръчни машини.
Но проблема идва след края на гаранционния сервиз,когато ремонт на инвертор кемпи е минимум 500лв.На фрониус ремонта струва половината от цената на нов.Докато всяка българска марка не взима повече от 100 :wink:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 20 юли 2009 6:27

Знаеш ли да ти кажа имам го от 3 години вече и е ходило на ремонт 2 пъти.
Един път за уплътняващата гумичка отзад при шланга-28 лева
И другия бе скоро за копчето на шланга,нови дюзи и профилактика-60 лева
Имам колега който го носи често,но с него работят работниците му,нормално е като се експлоатира като чуждо да е така.
Това е финна машина и скъпа и се експлоатира като такава,трябва да се почиства и издухва като такава редовно,но като тръгна на монтажи по новите блокове където последен! се пуска синсйора и благославям деня в който си го купих,щото се представям с Харкото по стълбите и ми става кофти :iak-ta-iak mhihi

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Пон 20 юли 2009 9:10

Ronin написа:
malcho написа:Леко в страни от темата
Ако някой иска да тества заваръчни шлемове да свирка.

а с течно кристални имаш ли и какви цени...може на лично ?
Никой нищо не казва за редко-то

Цени не мога да коментирам по 2 причини:
1. Има си такъв раздел
2. Не ги продавам. Работя за 3М, но идеята ми беше колкото може повече хора да се запознаят с тази екипировка за да се предпазват. На такива гледки съм се нагледал, че ми е ставало тъжно за заварчиците.
Малко вероятно е някой да си купи Speedglas за лични нужди,когато разбере цените, но поне ще знае какво да търси.

За Редко - представители са на Оптрел - също качествени шлемове в по-горния ценови клас.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 20 юли 2009 19:19

eos написа:
Matematiks написа:За тази цифра и още малко можеш да си вземеш направо едно Кемпи и да се родиш повярвай ми-12 Кг тежи :012:

Модела от линка е леко над 2200 лв....

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 20 юли 2009 20:28

еми без ДДС си е поносимо а и си заслужава всеки лев

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 20 юли 2009 21:10

Matematiks написа:еми без ДДС си е поносимо а и си заслужава всеки лев

Имам опит с фрониус 150А,Кемпи Minarc 150 съм ги пробвал само...опит не.кефи ме дизайна им обаче...А в момента работим с едни чешки...160 и 190А ...за сега най-доволни...
При инверторните електрожени категорично мога да кажа че за парите които струва кемпи(У нас) примерно 160А се вземат на половин цена няколко други модела (Има чешки,словенски които отнасят кемпи) с повече възможности и качество и мощност....тука поне съм спец....а и кемпи при електрожените не са от най-добрите...Сигорно и при телоподаващите е така......А и за тази цена получаваш 2 бр. Български :screwy ....каквито си пожелаеш....и пари ще ти останат....пък и аз имам два гаража на различни места около Пловдив....Кемпи отпадна от класацията ....
п.с Какво заваряваш с телоподаващо по новите блокове ??

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 21 юли 2009 16:16

Врати,огради,парапети,мебели
Ковано желязо общо взето
от 0,8мм до 5-6-8--10 мм

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 28 юли 2009 21:33

И победител е Струна лидер 250 монофазно ....харкото загуби по точки заради липса на сервиз.....така.....
Имам въпрос ....намерих си пожарогасител....утре ще го снимам ...високо около 70-80 см....с кран отгоре....на него пише CO2....а пръска бяло....това сигорно ще трябва да го изпразня,сменя крана с редуцир вентил и манометри(два ) и съответно зареждане и преди това тест ако сметна за необходимо....на резбата на фланеца допуска ли се тефлонова лента за уплътняване...?И къде в Пловдив зареждат бутилки с CO2

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”