Компютъра гасне сам
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Компютъра гасне сам
Ще го оправим, колегата slimmer ще помогне
Кутията е перфектна, но както той е писал и аз вече научих отпред липсва вентилатор на кутията, а има стойка, а задният е 8 см. и само бръмчи.Кутията няма да е отворена, защото си има и дупка за вентилатора на процесора отстрани.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Колега харда да ти е най малкия проблем той не грее толкова колкото всеки един от другите компоненти-да речем нещата по греене са така-захранване,процесор,видеокарта,дъно.Другите компоненти като ЦД,хард,флопи,звукови и мрежови карти почти не греят.Опитно е установено че отворената кутия не подобрява нещата.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искаш да кажеш, че трябва да сменя захранването ли?
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Това за отворената кутия е поле за доста спорене, от което няма смисъл понеже много зависи от конкретния модел (офисната ми кутия например е цялата в дупки отвсякъде, буквално, така е изчислена и работи перфектно). Така или иначе, кутията трябва да е затворена, най-малкото за да не се праши всичко вътре.
slimmer написа:Това за отворената кутия е поле за доста спорене, от което няма смисъл понеже много зависи от конкретния модел (офисната ми кутия например е цялата в дупки отвсякъде, буквално, така е изчислена и работи перфектно). Така или иначе, кутията трябва да е затворена, най-малкото за да не се праши всичко вътре.
мале и при затворена кутия пак събира прах

- slimmer
nikson85 написа:slimmer написа:Това за отворената кутия е поле за доста спорене, от което няма смисъл понеже много зависи от конкретния модел (офисната ми кутия например е цялата в дупки отвсякъде, буквално, така е изчислена и работи перфектно). Така или иначе, кутията трябва да е затворена, най-малкото за да не се праши всичко вътре.
мале и при затворена кутия пак събира прах
Това си има 2-3 начина да се ограничи, то е ясно, че не може да се избегне.
Velko, колегата fox_vt просто е написал, че и захранването грее, но в твоя случаи с 12см вентилатор надали то ще е проблемът, щом процесорът и видеокартата очевидно прегряват. BTW чакам да пишеш какво и кога, къде е ясно

аз моя го държа отворен лятото. само включвам един вентилатор от едно старо захранване да духа към харда. температурите са процесор на 100% е 60 градуса и хрда с вентилатора не дига повече от 36 градуса.
- slimmer
nikson85 написа:аз моя го държа отворен лятото. само включвам един вентилатор от едно старо захранване да духа към харда. температурите са процесор на 100% е 60 градуса и хрда с вентилатора не дига повече от 36 градуса.
Въпрос на вкус - все едно да си махна капака на колата през лятото - сигурно има ефект, ама и изглежда "прекрасно" (поне за мен де, да не се обидиш)

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Да така е колегата slimmer ме е разбрал правилно
а до велко като сложиш вентилаторите които колегата ти е казал ще се убедиш в ефекта.Виж в тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=272289 колегата вече стигна до решение.

- slimmer
На Велко му е по-мощен процесорът (Буек Идишън
) и само с вентилатор няма да не мине, предвид, че вече има един.

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
всеки компонент си е изчислен с кво охлаждане да излезне от завода.На стокови карантии е безмислено да се ъпгрейдва охлаждането.Щом ти греят,значи нямаш въздушен поток в кутията.Най-често това се получава заради малка на размер кутия,неразбории вътре в нея или липса на достатъчно вентилатори и тая тема е разводнихте,ама то така става само като плямпате без да действате
- slimmer
vinixxx написа:всеки компонент си е изчислен с кво охлаждане да излезне от завода.На стокови карантии е безмислено да се ъпгрейдва охлаждането.Щом ти греят,значи нямаш въздушен поток в кутията.Най-често това се получава заради малка на размер кутия,неразбории вътре в нея или липса на достатъчно вентилатори и тая тема е разводнихте,ама то така става само като плямпате без да действате
Не е особено хубаво да заключаваш така генерално. На "стокови карантии" от AMD има определено смисъл да се ъпгрейдва, ако ще се товари - всички BOX-ови процесори, които съм монтирал идват с високооборотни малки вентилатори (включително и Phenom 2 X4) - вероятно за да намалят цената още повече. Освен, че вдигат много шум, не са кой-знае колко добри и в охлаждането (в случая с Phenom-а дори и с медното стоково радиаторче се мъчеше като се пусне Flight Simulator). Затова по принцип избягвам и да правя системи с процесори с BOX-ов вентилатор (за AMD говорим). Единствената система, която съм оставил със "стокова карантия", е офисният ми компютър, но той не се натоварва с нищо кой-знае какво (и пак работи на 47 градуса в idle режим през лятото с 2 допълнителни вентилатора... за мен това е много и скоро и той ще отнесе някой Freezer).
Всичките системи, които съм правил с тези процесори са имали и допълнителни вентилатори и кабелите не са им пречели със сигурност, защото имам акъл за толкова да ги отместя. Пак си греят със "стоковите карантии".
Не знам доколко си подготвен с личен опит и наблюдения в случая, но се изказваш доста остро без много основания. Плюс това както колегата горе е писал, вече действаме по въпроса, чаках него да се освободи... не че си ти човекът, пред когото трябва да се отчитаме...
Айде със здраве... Спирам да "плямпам" по тази тема, да не "разводнявам"... Надявам се после Velko да сподели резултатът...
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
за сметка на амд боксовете на интел и в частност кор2дуо се спрявят перфектно даже и с лек оувърклок и дигнато напрежение 

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Има си Zalman като не харесвате box охлажданията
Пък и за къв ви е да клоквате процесори като в днешно време в повечето машини процесора си седи най-много време на айдъл...

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
slimmer написа:Не е особено хубаво да заключаваш така генерално. На "стокови карантии" от AMD има определено смисъл да се ъпгрейдва, ако ще се товари - всички BOX-ови процесори, които съм монтирал идват с високооборотни малки вентилатори (включително и Phenom 2 X4) - вероятно за да намалят цената още повече. Освен, че вдигат много шум, не са кой-знае колко добри и в охлаждането (в случая с Phenom-а дори и с медното стоково радиаторче се мъчеше като се пусне Flight Simulator). Затова по принцип избягвам и да правя системи с процесори с BOX-ов вентилатор (за AMD говорим). Единствената система, която съм оставил със "стокова карантия", е офисният ми компютър, но той не се натоварва с нищо кой-знае какво (и пак работи на 47 градуса в idle режим през лятото с 2 допълнителни вентилатора... за мен това е много и скоро и той ще отнесе някой Freezer).
Това определено не е напълно вярно. Бокса си се справя в частност с охлаждането, ако има добър въздушен поток, няма никакъв проблем. За шумност, да шумен е. На Феном 2 бокса е много добър, друг такъв няма, като за бокс имам предвид. Имал съм Феном 2 940-ка и на лоуд докарваше максимум 55С с бокс, а в айдъл 40С, но с 2 12-ки отпред и отзад на кутията
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”