Влагоуловител (изсушител на въздуха) - съвети, мнения, цени.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изсушител на въздуха (влагоуловител)
В Baumax щях да вземам някакъв за 20л/д, обаче не успяха отникъде да ми дадат инфо колко литра му е резервоара. Да се чуди човек какво инфо има по кутиите и листовката щом това няма.
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:А от топлоизолацията против влага само вътрешна има файда,но остава проблема с прозорците
Неслучайно попитах за дебелината на външната топлоизолация.Не искам да отклонявам темата,но доста хора пренебрегват или са сигурни,че дадена дебелина е достатъчна,и тогава се започва ходене по мъките.
Вътрешната топлоизолация,също крие рискове.В доста случаи,мухъла избива между основната стена и топлоизолацията.
В едно обитавано жилище,е необходимо да има и надежден влагомер на въздуха.Така,предварително могат да се избегнат доста главоболия
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Да ама в панелен блок външна изолация има само успокояващ ефект,термомостове по краищата колкото искаш а ъглите са най студеното място в едно помещение.Външна изолация е перфектна за къща опакована отвсякъде.За апартамент вътрешната е със сериозно предимство.За влагомера си прав но електронните сякаш не стават поне моя се скапа и ще си търся такъв с косъм.В кухнята съм със 2 см фибран отвътре и със стените проблем няма,адския конденз е по стъклата и се стича долу и в двата ъгъла на кухнята ако искаш ми вярвай имаше локви с мухъл върху тях,както обичам да казвам локви с лилии и лебеди
За съжаление никоя изолация не може да помогне на стъклопакета да остане топъл над кондензната точка.Сори за отклонението от темата 
За съжаление никоя изолация не може да помогне на стъклопакета да остане топъл над кондензната точка.Сори за отклонението от темата - xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Влагоуловител - съвети , мнения , цени.
Здравейте, колеги.
Налага ми се да купувам ел.влагоуловител.
Трябват ми препоръки за марки и модели.
Стаята е около 20 квадрата.
Две дечица ще спят в стаята , в която влагата е огромна.
Изискванията са: до 350 лв,възможно най-тих , най -икономичен на ел. енергия.
Бих желал мнения на колеги , с преки впечатления , а не от разни ревюта.
Бих желал да има опция за настройка на влажността.
Налага ми се да купувам ел.влагоуловител.
Трябват ми препоръки за марки и модели.
Стаята е около 20 квадрата.
Две дечица ще спят в стаята , в която влагата е огромна.
Изискванията са: до 350 лв,възможно най-тих , най -икономичен на ел. енергия.
Бих желал мнения на колеги , с преки впечатления , а не от разни ревюта.
Бих желал да има опция за настройка на влажността.
Последна промяна от xalerrelax на Нед 20 ное 2016 19:07, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Влагоуловител - съвети.
Аз имам ето такъв.

Но си е шумничък нощно време.В началото събираше по 1 литър вода за нощ,след като напавих изолацията почти спря да се пълни.Има си дисплей и си гласиш влажността.Беше нов към 330 лв в Технополис.Ако нещо пробвай няколко в магазина и чуй кой по-тихо работи.То самият въздух който минава през него го прави шумен.

Но си е шумничък нощно време.В началото събираше по 1 литър вода за нощ,след като напавих изолацията почти спря да се пълни.Има си дисплей и си гласиш влажността.Беше нов към 330 лв в Технополис.Ако нещо пробвай няколко в магазина и чуй кой по-тихо работи.То самият въздух който минава през него го прави шумен.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Влагоуловител - съвети.
Аз имам Midea, около 300 лева струваше; компресорен; работи добре, НО е шумен, не става за стая, в която се спи. Поне аз се будя.
Влагоуловителите работят на принципа на кондензацията, като има различни видове.
Компресорните са шумнички.
Тези с елемент на Пелтие са с много малък капацитет и изобщо не бих взел (имам, стои под леглото).
Има и такива без компресор, които са около 2 пъти по-скъпи от компресорните, но предполагам са много по-тихи.
При мен цената имаше значение, затова избрах по-евтин (но шумен).
Доволен съм, че си купих влагоуловител; през зимата си суша дрехите вътре; кондензът по стъклата на прозорците е почти елиминиран (той от своя страна се дължи на лош стъклопакет, при който вътрешното стъкло е студено през зимата, съответно кондензира влага).
Влагоуловителите работят на принципа на кондензацията, като има различни видове.
Компресорните са шумнички.
Тези с елемент на Пелтие са с много малък капацитет и изобщо не бих взел (имам, стои под леглото).
Има и такива без компресор, които са около 2 пъти по-скъпи от компресорните, но предполагам са много по-тихи.
При мен цената имаше значение, затова избрах по-евтин (но шумен).
Доволен съм, че си купих влагоуловител; през зимата си суша дрехите вътре; кондензът по стъклата на прозорците е почти елиминиран (той от своя страна се дължи на лош стъклопакет, при който вътрешното стъкло е студено през зимата, съответно кондензира влага).
- Golf_Gogo
- Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
- Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB
Re: Влагоуловител - съвети , мнения , цени.
Ами преди около месец си взехме безкомпресорен (предполагам с Пелтие елемент, т.к. изкарва топъл въздух и най-вероятно от към студената му страна кондензира влагата) DeLonghi DNC 65 и сме много доволни. Определено върши работа, на денонощие събира по 2 л. вода, а го ползваме за целият апартамент 80 кв.м. светла площ. Държим го в коридора и конденза от прозорците по стаите изчезна. За шум ... ами дават го 32dB, бих го оприличил на конвекрторна печка, но на мен поне ми е шумен, свикнал съм да спя на тишина. Не ми се мисли какво е нивото на шум с компресорен обезвлажнител.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Преди месец и аз бях пред същата дилема.Вземах си от Лидъл 340 лева .Не можах да повярвам колко вода съм имал във къщи.Резервоар от 7 литра го напълни за 3 дена.Това със къпане и сушене на пране.Гледай колко кубика въздух на час върти и тогава решавай какво да купиш.Агрегата на лидълския не се чува.Чува се шум само от вентилатора,но не може да стой във стая където се спи.Поне за мен е по шумен от вентилатора на климатика.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Gogo написа:...DeLonghi DNC 65...
Именно този е с третата технология, на английски е desiccant, с перка с влагопоглъщащ материал или нещо такова.
И би трябвало да е значително по-тих от компресорните.
Моделите с пелтие са малки, с 300-500 мл контейнери. И те имат вентилатор,който се чува, но пелтието не издава шум. Ефективност = никаква, в сравнение с компресорните или desiccant.
Може би колегата трябва да пробва и да си избере най-тихия възможен.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Точно и аз до вчера бях пред такава въпросителна- какъв обезвлажнител. В стаята, където се спи сутрин има влага по стъклата ( с ПВЦ сме), отворих продавалника и намерих една мидеа за 100 лева. В обявата пишеше, че не работи, звъннах и някакъв чичка ми каза, че отдавна не бил пускан и не искал да се включи. Спазарих го за 50 лева, но се оказа, че си работи перфектно. Разглобих го , почистих всичко из основи и работи вече 5 часа. Събрал е около половин литър вода. Относно шума, ами бръмчи си, ама не е страшно.
Та, колега, огледай из продавалника, понякога изпадат попадения.
Та, колега, огледай из продавалника, понякога изпадат попадения.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Аз съм с Tarrington House. Купих го от метро преди 4 години и съм доволен беше на промоция от 340 на 280 лв. Върши добра работа, премествам го от стая в стая за около два часа събира над 0,5 литра. Шумничък е, но не прекалено мисля, че деца не биха обърнали внимание на шума и няма да им пречи.
- Spas
- Модератор

- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Fagor. Продавъл съм ги дълги години, а и имам. Много е добър и здрав.
- Станислав
- Автомобил:
- Двигател:
Вече втора година ползваме в спалнята EcoAir DD 122 Classic. Дават го 34 децибела, чува се вентилатора, но ние си спим със него. Има 2 степени, режим за сушене на дрехи и най-важното йонизатор. Досега съм нямал проблеми, за Варна се справя доста добре и от есен до пролет се ползва доста.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Станислав написа:и най-важното йонизатор.
Без йонизатор има опастност от експлозия

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
ktamen написа:Без йонизатор има опастност от експлозия
И как ще се случи тази експлозия? Може ли по-подробно?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”