Влагоуловител (изсушител на въздуха) - съвети, мнения, цени.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изсушител на въздуха (влагоуловител)
В Baumax щях да вземам някакъв за 20л/д, обаче не успяха отникъде да ми дадат инфо колко литра му е резервоара. Да се чуди човек какво инфо има по кутиите и листовката щом това няма.
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:А от топлоизолацията против влага само вътрешна има файда,но остава проблема с прозорците
Неслучайно попитах за дебелината на външната топлоизолация.Не искам да отклонявам темата,но доста хора пренебрегват или са сигурни,че дадена дебелина е достатъчна,и тогава се започва ходене по мъките.
Вътрешната топлоизолация,също крие рискове.В доста случаи,мухъла избива между основната стена и топлоизолацията.

В едно обитавано жилище,е необходимо да има и надежден влагомер на въздуха.Така,предварително могат да се избегнат доста главоболия
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Да ама в панелен блок външна изолация има само успокояващ ефект,термомостове по краищата колкото искаш а ъглите са най студеното място в едно помещение.Външна изолация е перфектна за къща опакована отвсякъде.За апартамент вътрешната е със сериозно предимство.За влагомера си прав но електронните сякаш не стават поне моя се скапа и ще си търся такъв с косъм.В кухнята съм със 2 см фибран отвътре и със стените проблем няма,адския конденз е по стъклата и се стича долу и в двата ъгъла на кухнята ако искаш ми вярвай имаше локви с мухъл върху тях,както обичам да казвам локви с лилии и лебеди
За съжаление никоя изолация не може да помогне на стъклопакета да остане топъл над кондензната точка.Сори за отклонението от темата 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Влагоуловител - съвети , мнения , цени.
Здравейте, колеги.
Налага ми се да купувам ел.влагоуловител.
Трябват ми препоръки за марки и модели.
Стаята е около 20 квадрата.
Две дечица ще спят в стаята , в която влагата е огромна.
Изискванията са: до 350 лв,възможно най-тих , най -икономичен на ел. енергия.
Бих желал мнения на колеги , с преки впечатления , а не от разни ревюта.
Бих желал да има опция за настройка на влажността.
Налага ми се да купувам ел.влагоуловител.
Трябват ми препоръки за марки и модели.
Стаята е около 20 квадрата.
Две дечица ще спят в стаята , в която влагата е огромна.
Изискванията са: до 350 лв,възможно най-тих , най -икономичен на ел. енергия.
Бих желал мнения на колеги , с преки впечатления , а не от разни ревюта.
Бих желал да има опция за настройка на влажността.
Последна промяна от xalerrelax на Нед 20 ное 2016 19:07, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Влагоуловител - съвети.
Аз имам ето такъв.

Но си е шумничък нощно време.В началото събираше по 1 литър вода за нощ,след като напавих изолацията почти спря да се пълни.Има си дисплей и си гласиш влажността.Беше нов към 330 лв в Технополис.Ако нещо пробвай няколко в магазина и чуй кой по-тихо работи.То самият въздух който минава през него го прави шумен.

Но си е шумничък нощно време.В началото събираше по 1 литър вода за нощ,след като напавих изолацията почти спря да се пълни.Има си дисплей и си гласиш влажността.Беше нов към 330 лв в Технополис.Ако нещо пробвай няколко в магазина и чуй кой по-тихо работи.То самият въздух който минава през него го прави шумен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Влагоуловител - съвети.
Аз имам Midea, около 300 лева струваше; компресорен; работи добре, НО е шумен, не става за стая, в която се спи. Поне аз се будя.
Влагоуловителите работят на принципа на кондензацията, като има различни видове.
Компресорните са шумнички.
Тези с елемент на Пелтие са с много малък капацитет и изобщо не бих взел (имам, стои под леглото).
Има и такива без компресор, които са около 2 пъти по-скъпи от компресорните, но предполагам са много по-тихи.
При мен цената имаше значение, затова избрах по-евтин (но шумен).
Доволен съм, че си купих влагоуловител; през зимата си суша дрехите вътре; кондензът по стъклата на прозорците е почти елиминиран (той от своя страна се дължи на лош стъклопакет, при който вътрешното стъкло е студено през зимата, съответно кондензира влага).
Влагоуловителите работят на принципа на кондензацията, като има различни видове.
Компресорните са шумнички.
Тези с елемент на Пелтие са с много малък капацитет и изобщо не бих взел (имам, стои под леглото).
Има и такива без компресор, които са около 2 пъти по-скъпи от компресорните, но предполагам са много по-тихи.
При мен цената имаше значение, затова избрах по-евтин (но шумен).
Доволен съм, че си купих влагоуловител; през зимата си суша дрехите вътре; кондензът по стъклата на прозорците е почти елиминиран (той от своя страна се дължи на лош стъклопакет, при който вътрешното стъкло е студено през зимата, съответно кондензира влага).
- Golf_Gogo
- Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
- Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB
Re: Влагоуловител - съвети , мнения , цени.
Ами преди около месец си взехме безкомпресорен (предполагам с Пелтие елемент, т.к. изкарва топъл въздух и най-вероятно от към студената му страна кондензира влагата) DeLonghi DNC 65 и сме много доволни. Определено върши работа, на денонощие събира по 2 л. вода, а го ползваме за целият апартамент 80 кв.м. светла площ. Държим го в коридора и конденза от прозорците по стаите изчезна. За шум ... ами дават го 32dB, бих го оприличил на конвекрторна печка, но на мен поне ми е шумен, свикнал съм да спя на тишина. Не ми се мисли какво е нивото на шум с компресорен обезвлажнител.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Преди месец и аз бях пред същата дилема.Вземах си от Лидъл 340 лева .Не можах да повярвам колко вода съм имал във къщи.Резервоар от 7 литра го напълни за 3 дена.Това със къпане и сушене на пране.Гледай колко кубика въздух на час върти и тогава решавай какво да купиш.Агрегата на лидълския не се чува.Чува се шум само от вентилатора,но не може да стой във стая където се спи.Поне за мен е по шумен от вентилатора на климатика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Gogo написа:...DeLonghi DNC 65...
Именно този е с третата технология, на английски е desiccant, с перка с влагопоглъщащ материал или нещо такова.
И би трябвало да е значително по-тих от компресорните.
Моделите с пелтие са малки, с 300-500 мл контейнери. И те имат вентилатор,който се чува, но пелтието не издава шум. Ефективност = никаква, в сравнение с компресорните или desiccant.
Може би колегата трябва да пробва и да си избере най-тихия възможен.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Точно и аз до вчера бях пред такава въпросителна- какъв обезвлажнител. В стаята, където се спи сутрин има влага по стъклата ( с ПВЦ сме), отворих продавалника и намерих една мидеа за 100 лева. В обявата пишеше, че не работи, звъннах и някакъв чичка ми каза, че отдавна не бил пускан и не искал да се включи. Спазарих го за 50 лева, но се оказа, че си работи перфектно. Разглобих го , почистих всичко из основи и работи вече 5 часа. Събрал е около половин литър вода. Относно шума, ами бръмчи си, ама не е страшно.
Та, колега, огледай из продавалника, понякога изпадат попадения.
Та, колега, огледай из продавалника, понякога изпадат попадения.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Аз съм с Tarrington House. Купих го от метро преди 4 години и съм доволен беше на промоция от 340 на 280 лв. Върши добра работа, премествам го от стая в стая за около два часа събира над 0,5 литра. Шумничък е, но не прекалено мисля, че деца не биха обърнали внимание на шума и няма да им пречи.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Fagor. Продавъл съм ги дълги години, а и имам. Много е добър и здрав.
- Станислав
- Автомобил:
- Двигател:
Вече втора година ползваме в спалнята EcoAir DD 122 Classic. Дават го 34 децибела, чува се вентилатора, но ние си спим със него. Има 2 степени, режим за сушене на дрехи и най-важното йонизатор. Досега съм нямал проблеми, за Варна се справя доста добре и от есен до пролет се ползва доста.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Станислав написа:и най-важното йонизатор.
Без йонизатор има опастност от експлозия

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
ktamen написа:Без йонизатор има опастност от експлозия
И как ще се случи тази експлозия? Може ли по-подробно?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”