Мнение за процесор на AMD

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Мнение за процесор на AMD

Мнениеот fox_vt » Нед 22 сеп 2013 11:32

bobocamaro написа:
fox_vt написа:атлон при фул натоварване със теста на еверест стига до 40 градуса

Много добра температура. :bowdown
Едно скрийнче дали ше е удобно да видиме, под prime95 и показана през Core Temp?

Ето скрийнчета
test.jpg

test 2.jpg

test3.jpg

test4.jpg

test5.jpg

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Нед 22 сеп 2013 11:37

И останалите
stop sled 1 min.jpg

stop sled 2 min.jpg

ето сравнение между евереста и core temp
ewerest vs core temp.jpg

и още едно
stana mi interesno wse pak.jpg

Късно видях че искаш температурите през core temp за съжаление го нямам но тия от еверест даже и да не са вярни са показателни че нищо не става след 1,5 часа full load.Незнам коко продължава тоя тест ама ми писна да чакам и го спрях.Компа е купуван готов от денси 2008 година.Има 8 вента вътре 4 оригинални 4 добавени от мен охлаждането разбира се е обикновенно няма термо тръби и прочие :mhihi .Пастите се сменят веднъж годишно а го чистя когато му хрумне.А и имам и котка който има знае за какво става на въпрос.Теста е по Small FFT's по съвета на колегата преди мен.

H2O стига си се заяждал със мен ако може.Казах ти купи си каквото искаш аз от "печката"амд съм доволен.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 22 сеп 2013 12:36

Дайте някой с четириядрен интел да направи този тест, като моя, за да видим каква е разликата?

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 23 сеп 2013 9:10

fox_vt написа:...Има 8 вента вътре 4 оригинални 4 добавени от мен охлаждането разбира се е обикновенно няма термо тръби и прочие...

Тия вентилатори за престиж ли си ги сложил или искаш да ти е шумно в стаята? Аз бих ги направил 16, малко по-кръгло число е.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 23 сеп 2013 9:57

Аз имам 2 доста сериозни кутии и на най-голямата зорлем има място за 7 вентилатора, а колегата как ги изкара 8 и то на купешка конфигурация където се ползват възможно най-смотаните кутии не знам :mhihi

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пон 23 сеп 2013 11:52

Ама сте шегаджии шумно каза :mhihi .2 на захранването фабрични,1 процесор,един видеокарта общо 4 броя фабрични.Аз съм добавил под захранването още един 80мм изкарващ и един най отдолу в задната част пак 80 мм вкарващ който обдухва видеото и хардовете.Един 50мм на чипа на дъното който по дефолт е пасивно охлаждане,и който има невероятен ефект върху машината.И един изкарваш 50мм в областа на хардовете посредством допълнителни отвори на капака.Всички допълнителни вентове работят на 50% от оборотите си което практически ги прави безшумни.Единствено тоя на дъното се командва от слота за такъв вент.За в момента шуми само захранването въпреки че е с датчик за температура който командва вентовете ама ме мързи да го оправям.И температурите са таман единствено на видеото му е слабо охлаждането по дефолт ама не ми се наливат пари :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 23 сеп 2013 13:38

Ама ти броиш и тия по дъното и захранването, товага съм съгласен. Aма за машина с едноядрен атлон, който има 45W TPD даже си се престарал :biggrin

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 23 сеп 2013 14:52

Работата ми прилича като да си купиш аудио уредба за 1000лв за да я сложиш на Голф 2 (който си купил неотдавна). От сума вентилатори не видях да си сложил поне един 120мм.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 24 сеп 2013 15:10

Така е компа е стар но пък за сметка на това опровергавам думите за прегряващите АМД та :wink Ако си сложа 4 ядрен и се постарая с въздушните потоци във кутията,пак ще постигна успех отколкото стандартно затворените кутии.

Пп вента на захранването защо не го смяташ при обикновенните не ъпгрейтвани машини е единствения дето изкарва топло от фурната.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 24 сеп 2013 15:27

fox_vt написа:Пп вента на захранването защо не го смяташ при обикновенните не ъпгрейтвани машини е единствения дето изкарва топло от фурната.

Никога не разчитам само на него и обикновено ползвам кутии, в които захранването е долу и той не играе никаква роля :c020

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 24 сеп 2013 16:14

fox_vt написа:Така е компа е стар но пък за сметка на това опровергавам думите за прегряващите АМД та :wink

То с вентилатори всеки може да има непрегряващо АМД. Хайде вземи един компактен лаптоп с АМД и пробвах да сложиш 2-3 допълнителни вентилатора.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 24 сеп 2013 17:58

За лаптоп съм съгласен по добре интел там няма мърдане но на декстоп машина имаш много по голяма гъвкавост и там да прегрее нещо си е за бой собственика а не машината.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 30 сеп 2013 13:53

Vlad777 написа:Направих тест с програмата Prime95 - Под нея избрах "In-place large FFTs", което натовари процесора на 100%, както се вижда. Резултатът след няколко минути постепенно покачване до 54 градуса и после падна на 53.

Ето и скрийн:
temptest.jpg

Това нормална температура ли е? Каква е температурата при интел при подобен процесор и тест?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 30 сеп 2013 15:15

Ми каква да е? Много зависи от конкретния процесор, ето например едно core2duo E8400 леко клокнато :mhihi :mhihi :mhihi
Изображение

Температурата в стаята е 20 градуса...

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 01 окт 2013 11:20

Значи виждам големи разбирачи тук.. хаха.Няма да споря с тях. За по малко разбиращите искам да споделя, че АМД произвеждат отлични чипове, на страхотна цена. Интел са надценени и оправдават цената си само за гейм маняците, които искат да изтискат 3 фрейма повече. Имам една стара щайга с АМД котлон, 3200+ едноядрен,от далечната 2003та, нищо не е изгоряло по него, всички игри които се поддържат от едноядрен процесор вървят на макси без никви проблеми.. всички видео файлове вървят без проблем, с изключение на 40ГБ блу рейовете.. Така, сега имам и i7 със SSD drive, да не каже някой нещо, че не знам как се развива технологията... С изключение на игрите и някои специфични графични приложения, модерните процесори, наистина няма какво да предложат на обикновения потребител. Та решете добре какво ще правите с тези машини и тогава набивайте яко пари. Има и конзоли, и таблети и телефони... абе стана леш :h020

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”