светодиодни крушки

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Съб 22 ное 2008 11:12

levonik написа:ceci4 човече! Не бави инфото, че с релетата е истински ад!

Извинявайте за забавянето, не съм следил редовно темата. Ето го моето реле

Потребителски аватар
ceci4

Мнениеот ceci4 » Съб 20 дек 2008 13:16

Изображение

Купих си и светодиодни крушки, но нещо не мога да изляза на глава с тия светлини. Когато сменя крушката на мигача отзад започва да мига бързо, което е нормално. Но когато сменя и крушката отпред на същата страна вече нищо не действа. Като дам контакт, лампата на таблото за мигачите светва постоянно и дотам. Сменям и релето с това, което е за диоди и пак същото. Като сложа и четирите диоди на мигачите, с оригиналното реле свети лампата на таблото за мигачите. Като сложа и релето за диодите няма промяна.

Някой има ли някаква идея?

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Re: светодиодни крушки

Мнениеот mileff » Сря 04 фев 2009 19:38

Нормално да е така.
Имаш две вериги - едната са левите мигачи, втората са десните мигачи.
Когато една от крушките във веригата изгори(или се свали) релето започва да цъка бързо, но когато и двете крушки от тази верига изгорят(ги няма) релето въобще не цъка. Щом и релето, което си взел не помага, значи минаваш на варианта с товарните съпротивления, които да лъжат релето, че има крушки. Така икономията на електричество отива подяволите но поне ще имаш работещи диодни мигачи. Същата интервенция предстои и на мен, но все още си очаквам диодните крушки и релето.

Потребителски аватар
ceci4

Мнениеот ceci4 » Сря 04 фев 2009 19:56

Снимай ги като дойдат, за да видим на какво си се спрял. Не знам какви да бъдат съпротивленията, но и други "крушки" ще си търся, понеже тези са доста слабички. Иначе ефекта от диодните мигачи не може да се търси в икономията (както при габаритите), а просто във визията (рязко светване и гаснене), на която вече се изкефих дори и на тези слабите лампи.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Сря 04 фев 2009 19:59

Вапреки иконокията на ток е доказано че ако се движат два автомобила сас 100км в час предния ако спре внезапно и е с диодни лампи задния ще спре с 6.5 метра по-голяма дистанция зад него от колкото ако си с обикновенни лампи.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 04 фев 2009 21:28

Малко по-обосновани доказателства за това ще представиш ли, моля?
Или поне разсъждения в тази насока... :roll:

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Сря 04 фев 2009 21:52

ChimeyJimmey написа:Малко по-обосновани доказателства за това ще представиш ли, моля?
Или поне разсъждения в тази насока... :roll:

Гледах го по БТВ.И там казаха Времето нужно за светване на диода и на обикновенната лампа.Аз на скоро бех само отпред с дидни а одзад с обикновенни и като отварям колата с централното с просто око се вижда колко по барзо светват диодите.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 04 фев 2009 22:59

Да, прав си.
Аз не съм ти прочел правилно мнението преди.
Да, времето за реакция е по-малко, което е още един аргумент в полза на диодите. :да:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 11 юни 2009 20:02

Смених си ламбите по ПАСАТА Б5 с диодни насам натам, обаче немога да си намеря за плафоните над задните врати, сенниците и за жабката. Нещо не мога да се ориентирам, някой може ли да ми каже типа и размера им и ако може да даде акъл от къде да си ги набавя. Мерси предварително:)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 11 юни 2009 20:20

zaro написа:Смених си ламбите по ПАСАТА Б5 с диодни насам натам, обаче немога да си намеря за плафоните над задните врати, сенниците и за жабката. Нещо не мога да се ориентирам, някой може ли да ми каже типа и размера им и ако може да даде акъл от къде да си ги набавя. Мерси предварително:)

Не ми се търси сега какви са ти крушките. Ако са от типа 5W -C5W /т.н. сулфидни/ -цилиндрично стъкло с 2 метални конуса от всяка страна -такива има при "Гарван" За цена сега не мога да се сетя.
Ако са 3W без метален цокъл W3W ili W5W-има бели и жълти с по 1 светодиод / уж са полски/ цена 1,46 лв за 2 бр. Белите светят съвсем леко синкаво/ като ксенон/.полицаите не са правили проблем . От 1 г на Г3 съм сложил на предни габарити и на осветление на номера и все още светят.
Имаха и червени с по 5или 6 светодиода за стоп P21W -цена около 3,80-4,20лв за 2 бр.Такива съм сложил на задни габарити след лека модификация на отвора за габарита. В момента няма от тях.

Последна промяна от kris11 на Чет 11 юни 2009 20:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 юни 2009 20:25

zaro написа:Смених си ламбите по ПАСАТА Б5 с диодни насам натам, обаче немога да си намеря за плафоните над задните врати, сенниците и за жабката. Нещо не мога да се ориентирам, някой може ли да ми каже типа и размера им и ако може да даде акъл от къде да си ги набавя. Мерси предварително:)

хм,фестони ти трябват за там.Питай колегата Absolut как стана при него :wink: Ако може и снимки ще ти даде

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 11 юни 2009 21:32

да ама са 25 мм, а в жабката е 15 мм, точно цилиндрични със метални капсулки от двете страни, та нещо с размера ми е проблем.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 юни 2009 21:46

е тва да ти е проблема.Само не е и с тея дето ти пише крисчо :wink:

малко инфо да видиш на 15 как става в жабка:

Изображение

Потребителски аватар
White Arrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот White Arrow » Чет 11 юни 2009 22:32

Здравейте колеги хайде и аз да се включа по темата с мигачите и диоди вместо кружки :applause: Скоро смених фаровете на Г3 с други с ейнджъл айс и вграден мигач който естествено е с диод което доведе до познатия вече проблем с по-бързото мигане (поради по-малката консумация) на аварийни мига нормално но на мигач 2Х по-бързо :screwy Поразрових се попитах, пробвах това онова и реших, че най-елементарния и евтин начин да стане както трябва мигането е просто паралелно на диода се връзва някъде на удобно място обикновенна кружка, която натоварва веригата до необходимите 50 W и всичко е ОК без релета и разни други, а и за без пари... :да:
П.П. И аз пробвах с товарни съпротивления и разни други, но диодите започват да светят по-слабо и то доста така че ви препоръчвам този метод аз поне съм така и мисля че стана прилично :applause: Успех и дано съм бил полезен :beer

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 юни 2009 22:43

всичко е до диод :mrgreen:
Мойте са от повече от година монтирани,е вервай ми сменил съм само 1,по моя вина :oops:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”