То нямa и кaк 2 печки от един и същ тип, еднaтa мaркa дa билa по-икономичнa от другaтa, освен aко икономичнaтa не топли по-мaлко.
Aко тук стaвa въпрос зa външен вид и кaчество нa изрaботкa, товa вече е друо, обaче нямa общо с икономиятa.
Климатик Daikin или конвектор ADAX ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Климатик Daikin или конвектор ADAX ?
Кат се нахендриш с 400+ лв за печка Лъч, смееш ли да кажеш, че не е 2 пъти по-икономична? 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Колега ползвал ли си такъв конвектор или само предполагаш?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Нa ингилизки пише рaзни търговски реклaмни общи прикaзки и трикове.
Зaнимaвaм се с измервaне и регулирaне нa рaзни физ. величини от години. Aз ще повярвaм че регулирaнето е с точност 0.1 грaдус, когaто ...
Зaнимaвaм се с измервaне и регулирaне нa рaзни физ. величини от години. Aз ще повярвaм че регулирaнето е с точност 0.1 грaдус, когaто ...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм много добре с английския, ама май там не се твърди за чак такава точност, нищо, че при първи прочит човек остава с такова впечатление. Те май всички подобни рекламни трикове са така написани, че хем да те излъжат, хем да не можеш после в съда да покажеш черно на бяло лъжата. А явно са добри в това специално мошеничество щом дори и ти си се хванал.
Обърни внимание на първата дума от изречението, в което се говори за точност от 0,1 градуса.
Подобни рекламни глупости са успели да убедят огромната част от хората, че въпросните печки топлят повече от китайска духалка при една и съща консумация, но съм сигурен, че и тази лъжа няма как да бъде доказана.
Обърни внимание на първата дума от изречението, в което се говори за точност от 0,1 градуса.
Подобни рекламни глупости са успели да убедят огромната част от хората, че въпросните печки топлят повече от китайска духалка при една и съща консумация, но съм сигурен, че и тази лъжа няма как да бъде доказана.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ivan_GT написа:И все пак преди да съм сбъркал,нека някои да каже....Ivan_GT написа:Понеже не разбирам...каква е разликата м/у тези 2-та
http://bergbg.com/article.php?cat=3&id=107
http://bergbg.com/article.php?cat=3&id=20
единия е с електронен термостат а другият с електромеханичен.
Да ама на мен не ми говори нищо това...някой да обясни на кратко?В крайна сметка заслужава ли си да дам 90 лв. повече за този с електронния термостат?По ниска консумация на ток?
Разликата по отношение на отоплението и икономията, при условие на еднаква мощност на нагревателя и в единия случай електронен регулатор , а в другия - механичен ще е нищожна, ако въобще има някаква, съмнявам се че ще има. Това че единия бил чувствителен на 0.1 градус, а другия на 2градуса е ала-бала за още 100лв отгоре. Аз бих предпочел електронен, защото е възможно да създава по-малко ел. магн. смущения и е възможно да има по-дълъг живот (без въобще да е гарантирано и за двете), но не и за 100 отгоре.
Бързината на затопляне на стая зависи изцяло и само от мощността на отоплителния уред, говорим за печки от типа нагревател. При това по НИКАКЪВ начин не зависи дали мощността е от маслен радиатор, конвектор, подово, котлон или забравена ютия

За да е комфортно- избор на подходящи места на отоплителните уреди, повече на брой, никакви вентилатори и никакво спиране - слага се на 22 градуса и не се пипа, това е комфорт ... за който може да си го позволи, както каза колегата, зависи за кой влак си си взел билет.
-
Като изключим климатиците няма по евтино отопление на ток от конвектори
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Имаше един лаф - да продадеш на ескимос хладилник. Ако ескимоса е юзър от български произход, даже и ледогенератор с хладилника ще купи!
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Разликата между двата термостата е ,че единият е с би метална пластина и самия радиатор като старите се нагрява докато и пластините се нагреят и изключат през цялото време ,а другия, който е с електронен термостат е много по-чувствителен и веднага се включва или изключва от най-малкото течение и може да си цъка и 5 пъти в минута (в отговор на запитване на колегата.А за големите професионалисти, които се изказват по темата и се занимават с топлотехника и какво ли още не,отидете при познат с такъв радиатор със седем години гаранция вижте как работи реално,питайте колко ток харчи и сами се опитвайте да си обясните как става ТОВА!Това ,че аз немога да дам разумен аргумент ,нито ВИЕ не означава, че не е възможно,защото трябва да приемете,че винаги има по- умни и кадърни хора от ВАС както и от мен разбира се в областите, с които се занимаваме(в национален и световен мащаб)!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колко ток харчи уред с мощност 1кВт, колега?
Ако ще и 50 години гаранция да има, пак си остава един радиатор, дето върти въздуха в стаята и толкоз...
Няма откъде да дойде икономия при уред, който отдава толкоз, колкото консумира 

Ако ще и 50 години гаранция да има, пак си остава един радиатор, дето върти въздуха в стаята и толкоз...

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не си съвсем прав
Мисълта, колко пари си се набутал за "маркова" печка те сгрява и може изобщо да не я включваш - И ето ти икономията 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
По логиката на някои от вас ако един човек даде 800лв за климатик а друг даде 1600 пак за климатик с еднакви параметри /мощност и въздесъщия СОР/,значи тези дето са цакали 1600 са егати и будалите понеже и двете ще вършат една и съща работа 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не е баш така. Писали сме и по тая тема. Някой беше сложил и снимки как се променя КОП при различните външни температури в режим "отопление". Респективно при по-евтините климатици нещата стоят по-зле, то иначе никой няма да си купува климатици по 3-4 бона, да не е луд 

-
Е то и с печките-конвекторите е същото
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”