Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?

Мнениеот Nikkolay » Сря 10 окт 2012 15:10

при мен случаят е, че ще ми го носи човек и затова не плащам ДДС и транспорт...иначе ако трябваше да плащам няма смисъл.
по добре да си купя от немския ибей техника

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 10 окт 2012 17:01

vnkostadinov написа:Явно... не съм имал "вземане-даване" пряко с тях и не знам.
Но идеята ми беше, че се плаща само ДДС, без мито... и в моя случай дори и с доставката и ДДС-то пак ли лягаше по-евтино отколкото в България, но в последния момент изникна един познат, който си ми го прекара през багажа, което е най-добрия и най-евтиния вариант :)

Тази техника е без мито, затова се плаща само ДДС. Но се плаща върху сбора от цената на стоката и транспорта mhihi

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 10 окт 2012 19:25

Haralampi написа:Какво значи "дали наистина няма мито"!? Няма когато ти го внесе човек през граница без да го декларира :) Иначе всичко има мито когато идва от извън ЕС :idea:

Покупки от щатите си заслужават (и то не винаги) само ако се внасят после по човек - без транспорт и без мито. Иначе според мен най-доброто място за пазаруване на техника в Европа е Германия.

И аз това казвам де! Като му платя транспорти и ддс айде нема нужда... Предпочитам си от co.uk да пазарувам :)

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 10 окт 2012 19:57

И като си купиш от co.uk и отнасяш мижавата гаранция по UK закони :idea: :screwy
Айде нема нужда!

patrick17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patrick17 » Пет 12 окт 2012 21:26

Здравейте
Нов съм в този тип форуми и бих искал да се извиня че не отварям нова тема
а използвам тази имам лаптоп (Acer Aspire 5535)пълен боклук който се скапа преди около месец и сега си търся нов в момента ползвам един стар лаптоп на приател затова се извинявам за правописни и др грешки но несъм му свикнал още рових се из нета около месец четох форуми гледах лаптопи онлаин но от това само се обърках повече та въпроса ми е кой от следните лаптопи бихте ми препоръчали бих се радвал и на други предложения също :)

http://ardes.bg/laptop/Toshiba+Satellite+L855-12X-43929

http://ardes.bg/laptop/ASUS+K55VM-SX085D-42543

http://ardes.bg/laptop/ASUS+K75VM-43090

http://laptop.asus.k52.k95vm.k95vm-yz08 ... eracom.eu/

Търся качествен лаптоп здрав с добра производителност над 15 инча не съм геймър но отвреме на време бих играл някоя и друга игра аз лично съм се насочил към Тошибата но доста познати имат Асус и са доволни от тази марка та се колебая при тошиба диска е по бавен и видео картата не е Инвидия а AMD 2 gb това проблем ли е? както казах вече последният ми лаптоп беше пълен боклук още първата седмица след като го купих ми изгасяше докато бях в нета на втория месец хард диска беше за смяна после батерията свърши а сега като го пусна уж тръгва но екрана си стои черен на 4 години е... от сервиза ми казаха че е дъннaтa платка така че този път търся нещо до около 1500-1700 лв (колкото ми струваше и Acer в чужбина) но по качествено благодаря ви предварително:)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 13 окт 2012 5:45

Аз би ти препоръчал HP 4530S, с повечко памет. Невероятно здрав и безшумен лаптоп.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Съб 13 окт 2012 7:47

Patrick17, добре дошъл.
За такава сума пари можеш да си вземеш добро лаптопче. Ако ще играеш игри се насочи към нещо с отделна видеокарта (nvidia или radeon, то други няма, но просто трябва да ги пише в характеристиките). Силно препоръчително е да е със 7200 rpm HDD. Процесорът ако не ти трябва i7, по-добре i5 - достатъчно сила и са по-хладнички. РАМ - може да се насочиш към 8 ГБ. Някои магазини предлагат увеличаване от 4 на 8 срещу съответната сума, така че питай (на предната страница препоръчах малко по-слаб асус k95, но от друга фирма с такава опция).
От тези горе само въпросния асус к95 бих си го взел, но просто е малко по-греещ заради процесора. Другите са с 5400 или са Тошиба (ту не...). За тези пари може да поразгледаш и HP Probook примерно тук. Малко по-компактни са (15.6, просто няма 17-ки с бърз диск), но някои си имат и оригинален софтуер (ако те интересува де). Също и Lenovo ThinkPad.
Ако се спреш на още някой модел, кажи да го обсъждаме :)

patrick17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patrick17 » Нед 14 окт 2012 12:59

Благодаря ви много а бихте ли ми казали какво мислите за Тошибата (satellite L855-12X) никъде из форумите не видях коментари за нея харесвами дизаина и процесора а и това че е с 8 рам но незнам колко здрава е а и качеството на видеото дали ще е HD
Благодаря ви още веднъж :)

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пон 15 окт 2012 7:04

5400 диск нещо не ми харесва като идея. А и Тошиба също, ама това си е нещо лично ;)

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 15 окт 2012 8:57

За Toshiba съм съгласен, а за 5400 - със сигурност не е оптималното, но не бих го гледал като фактор при избора на лаптоп, тъй като един 7200 харддиск като ъпгрейд е вече на цената на няколко кутии цигари!

patrick17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patrick17 » Пон 15 окт 2012 9:45

Какво мислите за това чудо http://www.laptopzona.com/ASUS-N56VZ-S4035D-i7-3610QM дали е добро така като гледам е с добра карта бърз диск
8 рам и добър процесор матов дисплей full hd 1920x1080 единственото което ме притесниава е 4е е тайванско (като ейсера ми) 4етох по форумите 4е някой асуси били доста нека4ествени пантите им се 4упели капаците се огъвали и др... до колкото разбрах повечето производители използват едни и същи чаркове като процесори видео карти и др единствено дънните платки са произведени от тях ако това е вярно платките на асус добри ли са
мислите ли 4е този модел е добър малко по скъп е но ако си струва бих го взел
Благодаря :)

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пон 15 окт 2012 13:36

Прочети това: http://www.notebookcheck.net/Review-Asu ... 305.0.html
Малко да си върна думите за този модел (извинете за което), май: бих стоял малко по-надалеч от това i7 изпълнение - в това ревю пишат, че вдига приятните 97 градуса под натоварване. Колегата ми има едно Lenovo y570, което с i7 си стои на около 70 под натоварване. Та може би по-добре да не взимаш точно този ASUS, или поне да е с i5. Другият вариант е охлаждаща подложка, но аз не бих разчитал на нея да оправя инженерни недомислици.
Виж това:
http://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_35 ... 7063252091
Ето ти и ревю ако ти се чете: http://forum.notebookreview.com/dell-la ... ounge.html

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 15 окт 2012 21:26

този Делл е много благ :shock има ли такъв на 13.3 ? :horror:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пон 15 окт 2012 21:39

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 16 окт 2012 7:34

slimmer написа:http://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3360-dell_vostro_3360_5397063261116 ;)

Ама и ти си н1ямаш друга работа :roll: mhihi

Добре,че струва колко запазен Голф ТДИ / AFN mhihi ,пък и съм фен на Тинкпад,ама тоя е много приятен :kissy: :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”