Въпрос за Уиндоус 10
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Въпрос за Уиндоус 10
И аз съм от седмица с десятката, за сега съм доволен! Винаги като излезе нов и го инсталирам. Има работи които са супер има други които не са чак толко, но като цяло е супер!
- Крисчън
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
инжектопляктор написа:Кое му е желязното? Каква полза имам да го дръпна, освен да стана бета тестер на версия на OS, където не са й изчистили бъговете още?
От Майкрософт не искат да си губят клиентите. Ако си мислиш обаче, че ще направят система бърза и безпроблемна си далеч от истината. С компютрите нещата са малко като с колите, ако имаш бърз кошник нямаш проблем, ако си с остарял таралясник си биеш главата и се чудиш що сложих новата операционна. Впрочем на АСЕР на 5-години върви идеално 10-ката. Преди бях с 8.1 и си забиваше. Сега се чувства едно плавно превключване между задачите и няма това характерно насичане при 8-цата. Пак казвам от комп до комп си има разлика, но сега на най-новите компютри ще е самолет операционната. На мен лично много ми харесва, Кортаната е много шик, и с браузъра са напреднали. Ако сега вече имате кусури на операционната слагайте Линукс или Уиндоус ХП и летете, там вече нещата са ясни

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е как няма да лети, като и спряха убавините. Върнаха интерфейса до нивото на уин 95-98, междувременно хората набиват пари за як хардуер онези олекотяват и угрозяват, както и всички в последно време, включително и лолипопа и май последното КДЕ 5. Само че КДЕ-то можеш да си го направиш да изглежда както искаш, докато уиндоуса не можеш и си длъжен да гледаш плоското квадратно нещо щото трябвало да върви и на телефон.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Е как няма да лети, ...........върви и на телефон.
Ми те и цвагените дето ги караме, допреди 5-6 год си бяха грозни квадратчета, и тука масово се говореше че френските били мазни и за меки китки ама си ги караме нали? Да не говорим че и в надежност паднаха нещата. Впрочем отворихме хубава тема - когато излезна 7 - то не беше какви са тия бонбони и цветове, и глупаво претрупване, масово си искаха ХР стайл...? смях, сега защо не е като уин 7...
За 10 до 1 месец ще има възможност да сложите каквато искате лигавиня - да изглежда като 7 , 8.1 че и като линукс...
StS написа:да изглежда като линукс...
Ми реално погледнато точно 10-ката е откраднала multiple/virtual десктопите от линуксините. Няколкото различни десктопа имаше при графичните линукси още преди 10 години, ако не и по-рано. И да ми го представят като ебаси и нововъведението и благинката... не знам кой на кой иска да прилича.
- Крисчън
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Аз си мисля, че това не е дискусия за това на кой колко му харесва или не му харесва Уиндоуса. Като не Ви харесва 10-ката или 8-цата или 7-цата си направете собствена операционна система, на която няма да има нито кусури нито бъгове нито нищо. Ще е най-съвършената операционна система на света, нали? Но да хулите и да казвате кое колко лошо било от Майкрософт е малко смешно. Идете и им го кажете на тях в очите да видим каква ще им бъде реакцията 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
[quote="Крисчън"]
Да не говорим че 99% от хората са с нелегален, или краден от фирмата в която работят макс някой ентерпрайз...Че и с претенции..
Да не говорим че 99% от хората са с нелегален, или краден от фирмата в която работят макс някой ентерпрайз...Че и с претенции..
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Hmmmmm написа:От Старт Меню
Бутон Power (!)
Там излизат тези които търсиш ..
Когато си през RDC, не се появява - излиза само Disconnect, затова аз от десктопа натискам alt+F4, за да ми даде избора за рестарт.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Крисчън написа:Аз си мисля, че това не е дискусия за това на кой колко му харесва или не му харесва Уиндоуса. Като не Ви харесва 10-ката или 8-цата или 7-цата си направете собствена операционна система, на която няма да има нито кусури нито бъгове нито нищо. Ще е най-съвършената операционна система на света, нали? Но да хулите и да казвате кое колко лошо било от Майкрософт е малко смешно. Идете и им го кажете на тях в очите да видим каква ще им бъде реакцията
Темата е за уиндоус 10, а да им казваме в очите, не е като да не им е казвано, а и още се казва от бета тестер поклоници. И понеже монопола е техен, един дизайнер се изтропал, сега заради него цял свят трябва да се ос..е

За едно обаче си прав, на който не му харесва си търси алтернатива, аз за себе си взех решение

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Всичките линухи и всички операционни системи съм използвал от най-простите до най-сложните, хубави са но имат много много минуси и всичко е адски трудно и за да изтеглиш една проста програма трябва да знаеш 50 команди да напишеш, накрая се отказах и си минах на Windows пак. Точно затова го предпочитат windows-а пред другите, всичко е просто! А аз съм без антивирусна от деситилетия и ядове не съм имал а компютъра ми върви като ракета, но това е една друга тема.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Много, ама много отдавна за мързеливите да пишат има мишка и картинка за цъкане, не е само черна конзола и клавиатура 

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
К.Одаджийски написа:Е как няма да лети, като и спряха убавините. Върнаха интерфейса до нивото на уин 95-98, междувременно хората набиват пари за як хардуер онези олекотяват и угрозяват, както и всички в последно време, включително и лолипопа и май последното КДЕ 5. Само че КДЕ-то можеш да си го направиш да изглежда както искаш, докато уиндоуса не можеш и си длъжен да гледаш плоското квадратно нещо щото трябвало да върви и на телефон.
Предварително се извинявам за отклонението от темата.
Не вярвам човек ползващ Линукс да го интересуват някакви красоти, още повече да е склонен да търпи по-тежка ОС заради тях. Относно Лолипопа, какво олекотено видя (освен може би "Material design"-a), не знам. А между Уиндоуса за компютри и за телефони, освен "плоското квадратно нещо" и Кортана друго общо няма.
По-темата:
Не го ползвам още, но имам 8 и 8.1. И двата ме устройват напълно. Толкова плютият 8 съм го качил от както е излезнал (2 години има ли ?) и сега все още не зарежда отчайващо бавно като предходни уиндоуси след такава експлоатация. Колеги ползват 10-ката и са доволни, въпреки че и те са върли противници на "плоското квадратно нещо" вместо старт меню.
К.Одаджийски написа:Много, ама много отдавна за мързеливите да пишат има мишка и картинка за цъкане, не е само черна конзола и клавиатура
А да бе. Не отвориш конзолата поне 2 пъти на ден, все едно не си пускал компютъра...
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Имах лицензирана седмица и я ъпдейтнах до 10 да видя за какво става на въпрос.
Ами никак не е зле. На мен на първо четене ми хареса. Не знам какво толкова плюете. Работи може би една идея по бързо от седмицата. Папки, файлове, менюта...добре е подредено и разбираемо. За мен специално, хареса ми че няма много шарения и е по изчистен вид.
Идеята, една операционна система за всички компове , таблети , смартфони и т.н. никак не е зле. Все пак, за масова употреба, трябва всичко да е така направено че всеки обикновен юзер да може да работи с тези неща. А вече който иска нещо по различно...да си сложи линукс или там каквото иска.
Така че за сега оставам с WIN 10, пък ще видим за напред.
Ами никак не е зле. На мен на първо четене ми хареса. Не знам какво толкова плюете. Работи може би една идея по бързо от седмицата. Папки, файлове, менюта...добре е подредено и разбираемо. За мен специално, хареса ми че няма много шарения и е по изчистен вид.
Идеята, една операционна система за всички компове , таблети , смартфони и т.н. никак не е зле. Все пак, за масова употреба, трябва всичко да е така направено че всеки обикновен юзер да може да работи с тези неща. А вече който иска нещо по различно...да си сложи линукс или там каквото иска.
Така че за сега оставам с WIN 10, пък ще видим за напред.

- К.Одаджийски
- VW експерт
Драго, ти си един от малкото които менютата са им разбираеми.
Смяна на парола на безжична мрежа, превключване между мрежи, споделяне в мрежа, настройка за unicode програмите, все неща които са направени на различни места нямащи почти нищо общо с предишното им местоположение, но както каза който не му харесва, ползва друго

Смяна на парола на безжична мрежа, превключване между мрежи, споделяне в мрежа, настройка за unicode програмите, все неща които са направени на различни места нямащи почти нищо общо с предишното им местоположение, но както каза който не му харесва, ползва друго

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Много е дразнещо - превключваш на кирилица да напишеш коментар и после където и да пишеш е все на кирилица, дори и паролите. При седмицата всеки апликейшън си помни дали е на кирилица или латиница.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”