Въпрос за Уиндоус 10

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Въпрос за Уиндоус 10

Мнениеот betaserk » Съб 08 авг 2015 13:08

И аз съм от седмица с десятката, за сега съм доволен! Винаги като излезе нов и го инсталирам. Има работи които са супер има други които не са чак толко, но като цяло е супер!

Потребителски аватар
Крисчън
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Крисчън » Съб 08 авг 2015 14:23

инжектопляктор написа:Кое му е желязното? Каква полза имам да го дръпна, освен да стана бета тестер на версия на OS, където не са й изчистили бъговете още?

От Майкрософт не искат да си губят клиентите. Ако си мислиш обаче, че ще направят система бърза и безпроблемна си далеч от истината. С компютрите нещата са малко като с колите, ако имаш бърз кошник нямаш проблем, ако си с остарял таралясник си биеш главата и се чудиш що сложих новата операционна. Впрочем на АСЕР на 5-години върви идеално 10-ката. Преди бях с 8.1 и си забиваше. Сега се чувства едно плавно превключване между задачите и няма това характерно насичане при 8-цата. Пак казвам от комп до комп си има разлика, но сега на най-новите компютри ще е самолет операционната. На мен лично много ми харесва, Кортаната е много шик, и с браузъра са напреднали. Ако сега вече имате кусури на операционната слагайте Линукс или Уиндоус ХП и летете, там вече нещата са ясни :biggrin

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 08 авг 2015 19:34

Е как няма да лети, като и спряха убавините. Върнаха интерфейса до нивото на уин 95-98, междувременно хората набиват пари за як хардуер онези олекотяват и угрозяват, както и всички в последно време, включително и лолипопа и май последното КДЕ 5. Само че КДЕ-то можеш да си го направиш да изглежда както искаш, докато уиндоуса не можеш и си длъжен да гледаш плоското квадратно нещо щото трябвало да върви и на телефон.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 08 авг 2015 19:48

К.Одаджийски написа:Е как няма да лети, ...........върви и на телефон.

Ми те и цвагените дето ги караме, допреди 5-6 год си бяха грозни квадратчета, и тука масово се говореше че френските били мазни и за меки китки ама си ги караме нали? Да не говорим че и в надежност паднаха нещата. Впрочем отворихме хубава тема - когато излезна 7 - то не беше какви са тия бонбони и цветове, и глупаво претрупване, масово си искаха ХР стайл...? смях, сега защо не е като уин 7...

За 10 до 1 месец ще има възможност да сложите каквато искате лигавиня - да изглежда като 7 , 8.1 че и като линукс...

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Съб 08 авг 2015 19:55

StS написа:да изглежда като линукс...

Ми реално погледнато точно 10-ката е откраднала multiple/virtual десктопите от линуксините. Няколкото различни десктопа имаше при графичните линукси още преди 10 години, ако не и по-рано. И да ми го представят като ебаси и нововъведението и благинката... не знам кой на кой иска да прилича.

Потребителски аватар
Крисчън
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Крисчън » Нед 09 авг 2015 11:07

Аз си мисля, че това не е дискусия за това на кой колко му харесва или не му харесва Уиндоуса. Като не Ви харесва 10-ката или 8-цата или 7-цата си направете собствена операционна система, на която няма да има нито кусури нито бъгове нито нищо. Ще е най-съвършената операционна система на света, нали? Но да хулите и да казвате кое колко лошо било от Майкрософт е малко смешно. Идете и им го кажете на тях в очите да видим каква ще им бъде реакцията :11

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 09 авг 2015 12:19

[quote="Крисчън"]

Да не говорим че 99% от хората са с нелегален, или краден от фирмата в която работят макс някой ентерпрайз...Че и с претенции..

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 10 авг 2015 23:21

Hmmmmm написа:От Старт Меню
Бутон Power (!)
Там излизат тези които търсиш ..

Когато си през RDC, не се появява - излиза само Disconnect, затова аз от десктопа натискам alt+F4, за да ми даде избора за рестарт.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 13 авг 2015 20:18

Крисчън написа:Аз си мисля, че това не е дискусия за това на кой колко му харесва или не му харесва Уиндоуса. Като не Ви харесва 10-ката или 8-цата или 7-цата си направете собствена операционна система, на която няма да има нито кусури нито бъгове нито нищо. Ще е най-съвършената операционна система на света, нали? Но да хулите и да казвате кое колко лошо било от Майкрософт е малко смешно. Идете и им го кажете на тях в очите да видим каква ще им бъде реакцията :11

Темата е за уиндоус 10, а да им казваме в очите, не е като да не им е казвано, а и още се казва от бета тестер поклоници. И понеже монопола е техен, един дизайнер се изтропал, сега заради него цял свят трябва да се ос..е :screwy
За едно обаче си прав, на който не му харесва си търси алтернатива, аз за себе си взех решение
Изображение

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 13 авг 2015 20:33

Всичките линухи и всички операционни системи съм използвал от най-простите до най-сложните, хубави са но имат много много минуси и всичко е адски трудно и за да изтеглиш една проста програма трябва да знаеш 50 команди да напишеш, накрая се отказах и си минах на Windows пак. Точно затова го предпочитат windows-а пред другите, всичко е просто! А аз съм без антивирусна от деситилетия и ядове не съм имал а компютъра ми върви като ракета, но това е една друга тема.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 13 авг 2015 21:43

Много, ама много отдавна за мързеливите да пишат има мишка и картинка за цъкане, не е само черна конзола и клавиатура :mhihi

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Сря 02 сеп 2015 22:15

К.Одаджийски написа:Е как няма да лети, като и спряха убавините. Върнаха интерфейса до нивото на уин 95-98, междувременно хората набиват пари за як хардуер онези олекотяват и угрозяват, както и всички в последно време, включително и лолипопа и май последното КДЕ 5. Само че КДЕ-то можеш да си го направиш да изглежда както искаш, докато уиндоуса не можеш и си длъжен да гледаш плоското квадратно нещо щото трябвало да върви и на телефон.

Предварително се извинявам за отклонението от темата.
Не вярвам човек ползващ Линукс да го интересуват някакви красоти, още повече да е склонен да търпи по-тежка ОС заради тях. Относно Лолипопа, какво олекотено видя (освен може би "Material design"-a), не знам. А между Уиндоуса за компютри и за телефони, освен "плоското квадратно нещо" и Кортана друго общо няма.

По-темата:
Не го ползвам още, но имам 8 и 8.1. И двата ме устройват напълно. Толкова плютият 8 съм го качил от както е излезнал (2 години има ли ?) и сега все още не зарежда отчайващо бавно като предходни уиндоуси след такава експлоатация. Колеги ползват 10-ката и са доволни, въпреки че и те са върли противници на "плоското квадратно нещо" вместо старт меню.

К.Одаджийски написа:Много, ама много отдавна за мързеливите да пишат има мишка и картинка за цъкане, не е само черна конзола и клавиатура :mhihi

А да бе. Не отвориш конзолата поне 2 пъти на ден, все едно не си пускал компютъра...

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 05 сеп 2015 18:17

Имах лицензирана седмица и я ъпдейтнах до 10 да видя за какво става на въпрос.
Ами никак не е зле. На мен на първо четене ми хареса. Не знам какво толкова плюете. Работи може би една идея по бързо от седмицата. Папки, файлове, менюта...добре е подредено и разбираемо. За мен специално, хареса ми че няма много шарения и е по изчистен вид.
Идеята, една операционна система за всички компове , таблети , смартфони и т.н. никак не е зле. Все пак, за масова употреба, трябва всичко да е така направено че всеки обикновен юзер да може да работи с тези неща. А вече който иска нещо по различно...да си сложи линукс или там каквото иска.
Така че за сега оставам с WIN 10, пък ще видим за напред. :th_up

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 06 сеп 2015 7:13

Драго, ти си един от малкото които менютата са им разбираеми. :th_up
Смяна на парола на безжична мрежа, превключване между мрежи, споделяне в мрежа, настройка за unicode програмите, все неща които са направени на различни места нямащи почти нищо общо с предишното им местоположение, но както каза който не му харесва, ползва друго :th_up

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Нед 06 сеп 2015 15:13

Много е дразнещо - превключваш на кирилица да напишеш коментар и после където и да пишеш е все на кирилица, дори и паролите. При седмицата всеки апликейшън си помни дали е на кирилица или латиница.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”