XpacTa написа:Аз имам - как си му удължил маркуча? Аз си мислех да намина през Авиатранс да видя дали няма някой маркуч и пистолет който да може да се сложи вместо този и след това вече да си купувам полека лека разни аксесоари, без да съм обвързан с Bosch, ама ме е страх какви цени ще ми обявят.
Ами в Плевен има едно малко частно цехче,в което продават малкучи за хидравлики, режати ги, слагат им муфи и т.н. Случайно разбрах, че повечето плевенски автомивки са им клиенти за маркучите. Хората си имат какъвто трябва маркуч и муфи. Режат ти колкото метра искаш и ти кримпват муфите. В моя случай цепнаха моя оригинален маркуч на 2, и го наставиха с тяхно парче маркуч 4м. с муфи.Винаги мога да развия муфите и да си възстановя оригиналната дължина на маркуча. Цялата работа ми излезе под 50 лв., не помня точно, маркуча е 8лв метъра.Имай впредвид обаче, че удължаването на маркуча води до лек спад в налягането при струйника /по дълъг път на водата и по голямо съпротивление съответно/.
Аз съм доволен от моя Акватак10. Между другото, Акватак 10 и Акватак 100 като машини са абсолютно еднакви, разликата е само в окомплектовката им и съответно в цената. Икакто каза моя градски Вълков-"Бош нема лош." - Метална помпа на машината и метална дюза на струйника, какво може човек да иска повече? Може би налягане, за да си свали боята на колата, видяхме че има и такива случаи