Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 29 апр 2008 22:23

Ronin написа:Това за препарата е по скоро мит според мен аз мия няколко автомобила ,контактно,безконтактно,с и без препарат особено служебната два пъти в седмицата ....и не правя разлика,вярно колите са нови на 1-2 години и са металик но най съм доволен от четките и ваксата 7 лв....е май цената за клиенти ,за нашата фирма ни правят отстъпка абонаментно за 3-4 лв....на мивка става въпрос за Пловдив....
Познавам се почти всички на автомивките и ще ги питам верно ли е това....според мен и стоенето на слънце е лошо за боята но то е като дишането....(неизбежно) ..... :D

Така е но все пак има нещо разяждащо в тоя препарат и то със сигурност вреди малко или много на боята ;)

Последна промяна от AmW на Пет 02 май 2008 21:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 01 май 2008 15:29

Колеги, да ви се "похваля" какво си сътворих със струйката, която баща ми си взе (karcher някакъв, не запомних модела):
Изображение
Понеже блестеше слънцето и не видях че се маха боята като пръскам от толкова близо. Мернах в гаража някакъв бронз за джанти, та сега слизам да видя дали е същия цвета. Стискайте палци и.. по-отдалече с тия струйки.. Добре чисти иначе, ама по-добре с гъбата :)

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 02 май 2008 17:55

Днес и аз забелязах че с моя Karcher съм смъкнал боята на предната лява джанта...Явно Karcher не си поплюват с налягането... :да:
Днес свалях боята от вратата на гаража и боята почти на 100 процента се свали имам и една градинска пейка на която дъските от черни станаха с цвят на току що минали през банциг ....а също и малко се разраниха като мокри конци станаха....не ми се мокреше Канона за да ги снимам...

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 02 май 2008 18:58

Ronin написа:Днес и аз забелязах че с моя Karcher съм смъкнал боята на предната лява джанта...Явно Karcher не си поплюват с налягането... :да:
Днес свалях боята от вратата на гаража и боята почти на 100 процента се свали имам и една градинска пейка на която дъските от черни станаха с цвят на току що минали през банциг ....а също и малко се разраниха като мокри конци станаха....не ми се мокреше Канона за да ги снимам...

Сигурно за това ги ползват в мивките.. Дано и държат на време и на твърда вода, че във Видин е бая твърдичка... Добре че има врътка за промяна на налягането, че да си изплакна ръцете от верото :D

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 02 май 2008 21:44

VALKOV написа:Да споделя- не доволен от БОШа слаба работа! Пари на вятъра, който не си е купил- да бяга. Става дума за АКВАТЕК 100+!!

Колега, не се обиждай, ама нещо ти не се справяш, аз съм с Aquatak 10, мия моята кола, мия и джипа дори когато е потънал в кал и съм доволен. Даже си удължих и маркуча, за да ми е по удобно, направих го на 7,5 метра. Искам да ти кажа, че без ръка да тръкне накрая не става, освен ако не си с някоя професионална водоструйка на големи налягания, което не знам дали не е вредно за боята.
Аз съм супердоволен от Боша отдавна му избих парите.
Ако имаш нужда от съдействие се обади

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Съб 03 май 2008 14:45

Аз имам - как си му удължил маркуча? Аз си мислех да намина през Авиатранс да видя дали няма някой маркуч и пистолет който да може да се сложи вместо този и след това вече да си купувам полека лека разни аксесоари, без да съм обвързан с Bosch, ама ме е страх какви цени ще ми обявят.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Съб 03 май 2008 22:55

XpacTa написа:Аз имам - как си му удължил маркуча? Аз си мислех да намина през Авиатранс да видя дали няма някой маркуч и пистолет който да може да се сложи вместо този и след това вече да си купувам полека лека разни аксесоари, без да съм обвързан с Bosch, ама ме е страх какви цени ще ми обявят.

Ами в Плевен има едно малко частно цехче,в което продават малкучи за хидравлики, режати ги, слагат им муфи и т.н. Случайно разбрах, че повечето плевенски автомивки са им клиенти за маркучите. Хората си имат какъвто трябва маркуч и муфи. Режат ти колкото метра искаш и ти кримпват муфите. В моя случай цепнаха моя оригинален маркуч на 2, и го наставиха с тяхно парче маркуч 4м. с муфи.Винаги мога да развия муфите и да си възстановя оригиналната дължина на маркуча. Цялата работа ми излезе под 50 лв., не помня точно, маркуча е 8лв метъра.Имай впредвид обаче, че удължаването на маркуча води до лек спад в налягането при струйника /по дълъг път на водата и по голямо съпротивление съответно/.
Аз съм доволен от моя Акватак10. Между другото, Акватак 10 и Акватак 100 като машини са абсолютно еднакви, разликата е само в окомплектовката им и съответно в цената. Икакто каза моя градски Вълков-"Бош нема лош." - Метална помпа на машината и метална дюза на струйника, какво може човек да иска повече? Може би налягане, за да си свали боята на колата, видяхме че има и такива случаи :D

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Нед 04 май 2008 8:40

Еми и аз съм с Акватак 10 и затова се заинтересувах. Мерси за отговора. Само да ти кажа че става и без грам търкане, но не знам дали наистина тоя препарат не е вреден за колата.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 04 май 2008 9:36

Само да отбележа че на водоструйката й трябва достатъчен дебит на подаваната вода примерно от чешмата ...инъче струята чувствително пада....аз поради тази причина вече ползвам помпа за поливане с дебит 1.7 литра в секунда и напор 24 метра :D Сложил съм допълнителен филтър заради песъчинките и мисля даже да сложа втори понеже се натрупват доста в филтъра......това е към недоволния колега от боша...провери си дали имаш достатъчно дебит...признак за това е като заработи струята е силна и след няколко секунди намалява плавно....като спреш за дестина секунди пак се възстановява ....сега аз съм като на професионална автомивка....не разхищавам питейната вода и няма бели петна от хлор по прозорците.... :lol: А и струята стана още по свирепа... :twisted:

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Нед 04 май 2008 22:13

Ronin написа:Само да отбележа че на водоструйката й трябва достатъчен дебит на подаваната вода примерно от чешмата ...инъче струята чувствително пада....аз поради тази причина вече ползвам помпа за поливане с дебит 1.7 литра в секунда и напор 24 метра :D Сложил съм допълнителен филтър заради песъчинките и мисля даже да сложа втори понеже се натрупват доста в филтъра......това е към недоволния колега от боша...провери си дали имаш достатъчно дебит...признак за това е като заработи струята е силна и след няколко секунди намалява плавно....като спреш за дестина секунди пак се възстановява ....сега аз съм като на професионална автомивка....не разхищавам питейната вода и няма бели петна от хлор по прозорците.... :lol: А и струята стана още по свирепа... :twisted:

:да: ТОчно така колега, и аз съм се замислил за нещо като подкачваща помпа, за да мога да я захранвам от съд с вода, например кофа или бидон. Мислех си за пробвам с помпичка за мръсната вода на пералня, но мисля че ще е малък дебита...Здраве да е, ще измисля нещо, а може и някой от пишещите в темата да ме изпревари с оригинално решение по този въпрос :D

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 05 май 2008 1:24

Krasi написа:
Ronin написа:Само да отбележа че на водоструйката й трябва достатъчен дебит на подаваната вода примерно от чешмата ...инъче струята чувствително пада....аз поради тази причина вече ползвам помпа за поливане с дебит 1.7 литра в секунда и напор 24 метра :D Сложил съм допълнителен филтър заради песъчинките и мисля даже да сложа втори понеже се натрупват доста в филтъра......това е към недоволния колега от боша...провери си дали имаш достатъчно дебит...признак за това е като заработи струята е силна и след няколко секунди намалява плавно....като спреш за дестина секунди пак се възстановява ....сега аз съм като на професионална автомивка....не разхищавам питейната вода и няма бели петна от хлор по прозорците.... :lol: А и струята стана още по свирепа... :twisted:

:да: ТОчно така колега, и аз съм се замислил за нещо като подкачваща помпа, за да мога да я захранвам от съд с вода, например кофа или бидон. Мислех си за пробвам с помпичка за мръсната вода на пералня, но мисля че ще е малък дебита...Здраве да е, ще измисля нещо, а може и някой от пишещите в темата да ме изпревари с оригинално решение по този въпрос :D

За какъв съд ти трябва?

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Пон 05 май 2008 10:06

Искам и аз да споделя,благодарение на Колегата-Krasi(той ме светна),и аз имам водоструйка Акватак 10 на Бош.Също съм много доволен от нея.Всеки път когато съм на работа,било то дневна или нощна си я взимам и си мия колцата.По простата причина че на работа имам широко място и маркуч с бърза връзка.По край мен и колегите ми намазват(и те си измиват колите).Така че нямам какво повече да се хваля освен,че и аз също съм си избил парите за нея дет се вика,като направя сметка какво взимат по автомивките за едно външно миене. :wink:

П.С.
Наистина,без да тръкнеш с гъбицата и шампоанеца,трудно можеш да постигнеш желания от теб ефект.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 13 май 2008 9:08

Я да питам тук: нама ли такива водоструйки с вградена помпа за засмукване на водата :roll:

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Вто 13 май 2008 9:25

С баща ми си купихме един Карчер за 120лв от Метро! Вече няколко месеца бачка без никакъв проблем, много хубаво налягане и няма никакви ядове! Незнам какво засмуква, но като спра водата от крана и я пуска да изплюе вопдата от маркуча, последния път се отплеснах и я задържах повече време, маркуча вакумира целия! А иначе люпи боята там, където е скапана боята, на хубава боя .... няма да стане така!

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пет 16 май 2008 0:23

да наистина люпи боята ако имате кофти боя или лак водоструиката ги сваля по добре една четка с дълга дръжка и маркуча да се навива на нея уууу медец по добре е търка и пръска

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”