Автоматично подновяване на договора с Мтел - законно ли е??

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматично подновяване на договора с Мтел - законно ли е??

Мнениеот maxpayne » Съб 11 дек 2010 1:04

k_garchev написа:Но служителките ми казват че не може!

Идва Коледа, всеки драпа за бонуси:-)
Ако имаш друг офис наоколо иди там. По-лесно е.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Нед 12 дек 2010 17:18

Договора ми изтича през февруари 2011 и по принцип искам да прекратя отношенията си с тях. На тарифен план Loop съм. Някой има ли идея дали мога да мина към прима за да си запазя номера само?

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Вто 14 дек 2010 11:18

Loop-ските номера са собственост изключително и само на Loop. Не можеш да си го вземеш на прима. Няма такъв филм, питал съм доста :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 14 дек 2010 19:25

Да, и аз това знам, но принципно ако реша да сменя оператора кво правим, като ги задължават да пренесат номера?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 17 дек 2010 17:17

Здравейте,днес след едночасово чакане защото уж не им работела системата(програмата) така и не можах да подам молба(декларация) за прекратяване на договора!Накрая като видяха че съм упорит и ще чакам ми казаха да я намеря на интернет страницата им тази молба,да я попълня и да им я занеса!Но има един проблем-вече втори час се ровя в интернет страницата им и не мога да го намеря този образец!Може ли някой да помогне?!?

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Сря 26 яну 2011 20:23

Да питам пак в тази тема. Въпросният ми договор с Мтел изтича на 28 февруари. Не съм си плащал последните 4 сметки. Ходих вчера и се разправях със служителката и и обяснявах че след като не съм платил 4 сметки, логично е че след втората неплатена телефона ми е спрян, а за декември получих сметка над 18 лв. Питах я как е възможно след като телефона ми е спрян, а съм на тарифа Loop 15 да имам сметка 18 лв. Обясни ми че щом имам такава сметка, явно съм говорил. Каза ми че ако искам да прекратя договора си, трябва да заплатя сметките си до 28 януари, за да ми се активира телефона и да мога да се обадя на *88, за да им кажа че искам да прекратя договора и да мога да подам молба. Иначе съм щял да закъснея, договора да се поднови и да имам да плащам после много. Та въпроса ми е, някой минал ли е по тоя път и какво става ако ги зае*а, не платя нищо, защото за мен това си е изнудване при условие, че не съм ползвал телефон през тези месеци. И как би се отразило това ако се приеме закона за който се тръби, че ще се отмени автоматичното подновяване и плащането на обезщетения.

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 26 яну 2011 20:29

DJ_TOLYO написа:Да питам пак в тази тема. Въпросният ми договор с Мтел изтича на 28 февруари. Не съм си плащал последните 4 сметки. Ходих вчера и се разправях със служителката и и обяснявах че след като не съм платил 4 сметки, логично е че след втората неплатена телефона ми е спрян, а за декември получих сметка над 18 лв. Питах я как е възможно след като телефона ми е спрян, а съм на тарифа Loop 15 да имам сметка 18 лв. Обясни ми че щом имам такава сметка, явно съм говорил. Каза ми че ако искам да прекратя договора си, трябва да заплатя сметките си до 28 януари, за да ми се активира телефона и да мога да се обадя на *88, за да им кажа че искам да прекратя договора и да мога да подам молба. Иначе съм щял да закъснея, договора да се поднови и да имам да плащам после много. Та въпроса ми е, някой минал ли е по тоя път и какво става ако ги зае*а, не платя нищо, защото за мен това си е изнудване при условие, че не съм ползвал телефон през тези месеци. И как би се отразило това ако се приеме закона за който се тръби, че ще се отмени автоматичното подновяване и плащането на обезщетения.

Отиваш им в офиса и си подаваш предизвестие,че не искаш да ти се подновява дого вора автоматично!И след 28февруари отиваш и им казваш да ти спрат картата!А парите,когато искаш тогава им ги давай!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 26 яну 2011 20:39

k_garchev написа:
DJ_TOLYO написа:

Отиваш им в офиса и си подаваш предизвестие,че не искаш да ти се подновява дого вора автоматично!И след 28февруари отиваш и им казваш да ти спрат картата!А парите,когато искаш тогава им ги давай!

Така, преди години точно 2007-ма година имах договор с М-тел, (договора е за 1 година) Димек до краята на 2008-ма! Та идва тоя мик за мен! Предварително отивам, значи договора е валиден до месец декември аз отивам ноември в края и пускам молба да не ми се подновява договора че не искам да сам техен абонат! (Всички сметки са ми платени не съм изпускал сметка, даже още си пазя касовите бележки,) Та пускам си молба и всичко ОК! Картата я мятам в коша, код-а на нея само аз го знам, сменял съм го преди време!
И филма почва, след 1 месец димек декември точно преди да ми подновят договора идва фактура на мое име от МенТЕЛ, в която има такса, от 2 лева с ДДС! Много от вас ще кажат че съм за 2 лева, ма не е така, яд ме фана че се ебават с мен! Така отидох до офиса, и разговарях с човек, който каза че съм говорил с картата и за това имам 2 лева сметка, говорихме спорихме и те си знаят тяхното, аз им казах за сетен път че не съм говорил картата не е между живите, но те пак си знаят тяхното, че е говорено! Пожелах им лек ден, и си отидох без да им платя последната фактура от 2 лева! (Не ми е за парите, ма са големи говеда) Като магаре на мост! Та вече минаха 2 години, не са пращали нищо! И повече техен абонат няма да бъда!
А относно питането на колегата! По-добре да си плати и да ги зареже! Ако не му се плаща, въобще да не се занимава да пуска молби и тем подобни, чупи картата и готово! Само че ще подновят договора и ще ти начисляват такси и после върхо тях лихви! Та най-лесно ще се измъкнеш като си платиш това което си говорил и си ходиш! Но ти си знаеш!

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Сря 26 яну 2011 20:45

k_garchev написа:Отиваш им в офиса и си подаваш предизвестие,че не искаш да ти се подновява дого вора автоматично!И след 28февруари отиваш и им казваш да ти спрат картата!А парите,когато искаш тогава им ги давай!

Това сигурно ли е, че може да стане като вариант, правено ли е по този начин?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 26 яну 2011 21:56

DJ_TOLYO написа:
k_garchev написа:Отиваш им в офиса и си подаваш предизвестие,че не искаш да ти се подновява дого вора автоматично!И след 28февруари отиваш и им казваш да ти спрат картата!А парите,когато искаш тогава им ги давай!

Ако си достатъчно настоятелен /демек да викаш силно/ и си в техен център а не на някой представител е възможно да се получи въпреки че без бой не се дават-измислят си ,че си нямал право предварително да подадеш такова заявление мамицата им мръсна :evil:

Потребителски аватар
k_garchev
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 26 яну 2011 22:47

DJ_TOLYO написа:[

Да,аз така направих!И сега в момента съм с безсрочен договор и мога да си спра картата когато пожелая!

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Пет 28 яну 2011 14:36

Stivi написа:Ако си достатъчно настоятелен /демек да викаш силно/ и си в техен център а не на някой представител е възможно да се получи въпреки че без бой не се дават-измислят си ,че си нямал право предварително да подадеш такова заявление мамицата им мръсна :evil:

По принцип това че пускаш едномесечно заявление не означава нищо , за това ти казват че няма смисал , защото като се пусне това заявление реално не се прекратява нищо , просто идеята на заявлението е следната - ти ги известяваш че ще прекъсваш договора и те съответно ти звънят да ти предложат по-добра оферта и да те задържът като клиент , не си ли платиш квото имащ до края , нищо не си спрял !

ПС: Това че викаш също нищо не означава , всеки работи за нещо и съответно се бори за хляба си !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 28 яну 2011 15:07

garsona написа:
Stivi написа:Ако си достатъчно настоятелен /демек да викаш силно/ и си в техен център а не на някой представител е възможно да се получи въпреки че без бой не се дават-измислят си ,че си нямал право предварително да подадеш такова заявление мамицата им мръсна :evil:

По принцип това че пускаш едномесечно заявление не означава нищо

ПС: Това че викаш също нищо не означава , всеки работи за нещо и съответно се бори за хляба си !

Ами тогава да не го пускаме,а ?? И като идеш в дена след като ти е изтекъл договора какво става....пак си крепостен селянин за 1 или 2 години щото на смотаняците така им изнася ! Като стане въпрос да си прекратиш договора се почва едно усукване,увъртане,разтакаване а като ти предлагат поредната "уникална" промоция с която да те заробят са готови да ти врътнат св...а :twisted: Аз например чакам с нетърпение да стане време за пускане на това предизвестие и ще искам копие с подпис и печат защото знам за случай в които на хора пуснали ги после казват "...ами при нас няма такова,съжаляваме...",направо са за убиване !

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Пет 28 яну 2011 15:10

Stivi написа:Ами тогава да не го пускаме,а ?? И като идеш в дена след като ти е изтекъл договора какво става....пак си крепостен селянин за 1 или 2 години щото на смотаняците така им изнася ! Като стане въпрос да си прекратиш договора се почва едно усукване,увъртане,разтакаване а като ти предлагат поредната "уникална" промоция с която да те заробят са готови да ти врътнат св...а :twisted: Аз например чакам с нетърпение да стане време за пускане на това предизвестие и ще искам копие с подпис и печат защото знам за случай в които на хора пуснали ги после казват "...ами при нас няма такова,съжаляваме...",направо са за убиване !

Не четеш какво съм писал , 5 дена примерно преди да изтече договора/поднови отиваш плащаш всичко до края и прекратяваш договора , така се прави , други начини няма , само празни приказки !
Този който умишлено те баламоса да те подновят договора и съответно да изтървеш датата си понася последствията !
ПС: Не работя в Мтел , ама съм запознат добре за кво става въпрос !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 28 яну 2011 15:17

А какво им пречи ако клиента иска да му сложат клауза в договора че не се подновява автоматично без неговото изрично желание а просто остават същите условия докато той не поиска промяна ?? А те карат да дебнеш като лешояд заветния един месец преди изтичането му да ходиш да им се молиш да ти го прекратят,това за мен е гавра с клиента затова и ще се откажа от услугите им въпреки че ползвам този номер от поне 10 години !

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”