Енергоспестяващо устройство - мнения

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Енергоспестяващо устройство - мнения

Мнениеот radotom » Чет 01 дек 2011 8:41

zchernev написа:Абе,аз си го взех миналата година от коледния базар в спортна зала във варна и съм доста доволен!

Ама сложи и топлоизолация и жена ти те накара да смените дограмата на хола, нали? mhihi
Ох, боже, божкееей! :No

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 01 дек 2011 9:08

По-скоро бих си купил YES-BOX-a отколкото този майк (тайсън) :063:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 01 дек 2011 10:15

zchernev написа:Абе,аз си го взех миналата година от коледния базар в спортна зала във варна и съм доста доволен!Нямам 30-40 процента икономия,но около 20-25 се получава.Тези дни ще сканирам сметки за ток и ще ви покажа.Иначе и аз г/д съм запознат с кондензатори и т.н. и ми се струваше малко сшашма цялата история,но се пристраших и ето-на ефект има ! разбрах,че има и реплики и фалшиви,моето го взех от някаква фирма МАЙК,която била от 2 год на пазара.Също един приятел и той го взел от 3те ключа и каза,че и той виждал ефект така,че купувай народе

Ей ама ти се регистрира да напишеш колко си доволен ,а.Ади бе ....нещо рекламка -явно будалите са намалели.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 01 дек 2011 10:16

zchernev написа: купувай народе

Благодарим ти, че се регистрира тук не заради проблеми с колата си, а именно да споделиш с всички нас тази ценна информация. :bowdown Няма начин да не тръгнат продажбите на въпросната Майк нагоре след това твое наблюдение за 25% икономия. :beat_butt2 Хубавото на тоя бизнес е, че шарлатаните винаги могат да разчитат на доволно количество заблудени люде, за да им цоцат париците. mhihi

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 01 дек 2011 11:23

Всяко удоволствие се заплаща , да бъдеш излъган - също , естествено mhihi . Оставете хората на спокойствие , нека си живеят и се "радват" на всяко "удоволствие" , макар и да си плащат за това .
Безплатният акъл , който им се предлага не е толкова "сладък" :mrgreen: .

digger77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот digger77 » Пон 12 дек 2011 0:08

Здравей те, колеги

Мой то мнение е ,че доста от Вас не разбират всъщност за какво става дума.Икономията може и да не е 40% даже и в един момент да се яви и като консуматор на ел. енергия (който вашият електромер да измери).Всички тези устройства работят на принципа на филтър.Пример, когато вие имате много консуматори (модерни, импулсни захранвания,ел.двигатели осветление с енерго спестяващи крушки,индукционни котлони и много други нови техники) те внасят в ел. мрежата шумове .Тези шумове се наслагват от всички ваши уреди и така картината става доста интересна (ако разполагате със спектромер видяното е доста интересно).Всички тези хармоници които започват да присъстват във вашата мрежата започват да влошават работата на останалите устройства и така тяхното КПД започва да намалява, малко КПД голяма консумация.Тоест ИКОМОНИЯТА се явява не от това че вие манипулирате електромерите а от това , че Вие подавате по чиста (филтрирана) ел.енергия на вашите устройства (модерни). Ако разполагате само с активни консуматори няма как да се получи тази икономия.
Всичко това е защото нашето мило енерго не е инвестирало и лев за модернизиране на мрежата си в тази посока (консуматорите не от 50-те години).За тях всичко е в нормите и хората плащат за това.Те правят компенсация на дефазирането в подстанциите които се намират в началото на града (реактивната съставка е много опасна за нормалната работа на междуселищнапреносна мрежа и генераторите (АЕЦ, ВЕЦ, ТЕЦ и други ).Има много примери с които енергото просто си затваря очите...
Лек Ден , извинявайте ако съм Вие отегчил. Внимавайте какво купувате тези филтри не са толкова евтини.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 12 дек 2011 8:04

Най-добре ще бъде някой да отвори такова устройство и да видим какво има вътре. Например кондензаторче и бобинка. Тогава ще си спомним какво сме учили по теоретична електротехника 1 и 2 част и сами ще си направим изводите.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 12 дек 2011 8:33

digger77 написа:Здравей те, колеги

Мой то мнение е.......

Тука вече скачаме на съвсем ново ниво , имаме и научно обяснение . Ние не разбираме колега , ограмоти ни :lol: .

Само едно уточнение , "модерните" , дето казваш уреди трябва да си имат собствена компенсация на реактивната енергия (ако знаеш за какво говоря) , а не енергото впоследствие да я компенсира , иначе е неефективно и почти безмислено , в някои страни е незаконно да ползваш уред над определена мощност без Power Factor Correction :idea: .

А това нещо , което се продава не е PFC , ако щеш вярвай . Но и да беше , един PFC не спестява нищо , като пари за самия ползвател , както се рекламира . Да не говорим въобще , че една печка или бийлер не са консуматор на реактивна енергия и въобще не влошават cosϕ -то :idea: !

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 12 дек 2011 8:55

Паралелно вързан на веригата филтър не виждам каква работа може да свърши, а предвид размера на устройството вътре да има най-много кондензатор 10 микрофарада, което при паралелно свързване е нищо. Колебанията в мрежата изобщо не е лесно да се компенсират. При мен има такива и лампите видимо си премигват, в техния токов кръг съм сложил LC филтър и кондензатор 400 микрофарада, цялата ми мрежа е защитена с мощни варистори против пренапрежения, но проблема си остава. Не виждам как тази смешна малка кутийка с неясно съдържание ще направи нещо.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 12 дек 2011 9:22

Тази смешна малка кутийка подобрява живота на продаващите я! :D

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пон 12 дек 2011 10:06

milmar написа:

Мой то мнение е.......

Да не говорим въобще , че една печка или бийлер не са консуматор на реактивна енергия и въобще не влошават cosϕ -то :idea: !

digger77, а моето мнение, е че ти си поредния к.вал, който се опитва да ме прави на п.тка.Отговори на колегата milmar научно обосновано и аз ще си запаля дипломата, а лично от теб ще купя 100 такива устройства.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 12 дек 2011 10:38

Забелязвам, че като има такива теми, свързави с шашми, веднага се появяват нови колеги, чието компетентно първо мнение ни дава изчерпателна информация и разсейва съмненията! Дано се увеличават продажбите сега, след като разбрахме колко е полезно това устройство. eusa
Друго няма какво да добавя. :012:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 12 дек 2011 10:45

Трябва да се пробва какво ще стане ако се върже към акумулатора на колата. Според мен разхода ще падне с 10%, поради по малък разход на ток и филтриране на смущенията :kissy:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 12 дек 2011 11:28

kossel написа:Трябва да се пробва какво ще стане ако се върже към акумулатора на колата. Според мен разхода ще падне с 10%, поради по малък разход на ток и филтриране на смущенията :kissy:

Колега, не следиш внимателно темата! :beat_butt2
Само преди една страница е обсъждано специалното устройство за кола с икономия 30% mhihi
http://desibo.net/%C3%83%C2%A2%C3%82%E2 ... -p-34.html

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 12 дек 2011 11:45

kossel написа:Най-добре ще бъде някой да отвори такова устройство и да видим какво има вътре. Например кондензаторче и бобинка. Тогава ще си спомним какво сме учили по теоретична електротехника 1 и 2 част и сами ще си направим изводите.

Здравейте колеги,
тука отворихме такова прословуто устройство и на уредите показа 8µF.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”