zchernev написа:Абе,аз си го взех миналата година от коледния базар в спортна зала във варна и съм доста доволен!
Ама сложи и топлоизолация и жена ти те накара да смените дограмата на хола, нали?

Ох, боже, божкееей!

zchernev написа:Абе,аз си го взех миналата година от коледния базар в спортна зала във варна и съм доста доволен!
zchernev написа:Абе,аз си го взех миналата година от коледния базар в спортна зала във варна и съм доста доволен!Нямам 30-40 процента икономия,но около 20-25 се получава.Тези дни ще сканирам сметки за ток и ще ви покажа.Иначе и аз г/д съм запознат с кондензатори и т.н. и ми се струваше малко сшашма цялата история,но се пристраших и ето-на ефект има ! разбрах,че има и реплики и фалшиви,моето го взех от някаква фирма МАЙК,която била от 2 год на пазара.Също един приятел и той го взел от 3те ключа и каза,че и той виждал ефект така,че купувай народе
zchernev написа: купувай народе
digger77 написа:Здравей те, колеги
Мой то мнение е.......
milmar написа:digger77 написа:Здравей те, колеги
Мой то мнение е.......
Да не говорим въобще , че една печка или бийлер не са консуматор на реактивна енергия и въобще не влошават cosϕ -то!
digger77 написа:Здравей те, колеги
kossel написа:Трябва да се пробва какво ще стане ако се върже към акумулатора на колата. Според мен разхода ще падне с 10%, поради по малък разход на ток и филтриране на смущенията
kossel написа:Най-добре ще бъде някой да отвори такова устройство и да видим какво има вътре. Например кондензаторче и бобинка. Тогава ще си спомним какво сме учили по теоретична електротехника 1 и 2 част и сами ще си направим изводите.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта