Водоструйка или домашна автомивка...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пет 16 май 2008 17:00

Това пък много съм се чудел с тея четки - кой идиот го е измислил да пръска през четката? Имам една такава, просто защото нямаше други авто четки.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пет 16 май 2008 18:15

Бош Акватек 100, има такава- четка която се навива на струйника!

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 16 май 2008 20:40

Четох, четох и купих Бош Акватек 10 - промоция дрън дрън 138 лева. Водоструйката има налягане, НО НЯМА ДЕБИТ. Поради ниският дебит, струята буквално се пулверизира на няколко сантиметра след дюзата. Ако пък приближите твърде много, налягането е достатъчно високо за да повреди лаковото покритие, да не говорим, че ефективната широчина на струята става около 5 см.
Та с няколко думи :
плюсове:
-ниско тегло
-малки габарити
-сравнително тиха
-метална "глава"
-ниска цена
Минуси
-прекалено нисък дебит,
-разпрашаваща се струя на няколко см. след дюзата.

в крайна сметка : "плащаш нищо, получаваш нищо" :lol:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 16 май 2008 21:23

Според мен от прочетеното Karcher е най-доброто до сега....аз именно поради тази причина не си купих боша и малкия karcher с дебит 300 л...след като ги пробвах..и взех модела с 380 л./час...именно това беше причината да се ръсна 460 лв....инъче всичките дават 100-110 бара но дебита е разковничето...

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Съб 17 май 2008 6:18

Dobromirski написа:Водоструйката има налягане, НО НЯМА ДЕБИТ.
Абе не мисля че е нормално да е така. Моята е същата и си има нормална струя (въпреки че нямам база за сравнение де). Може би сравняваш с друг тип дюза?

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 17 май 2008 8:11

Колега, Дебит и Налягане(напор) са две различни неща, но взаимно свързани по между си. За да се постигне работното налягане то дебита на дюзата трябва да е по-малък от дебита на помпата.Единствено тогава може да се регулира (потдържа) работното налягане (напора). Няма как да сложиш по-голяма дюза, с дебит при 100 бара по-голям от този на помпата, щото тия 100 бара никога няма да ги вдигнеш :lol:
При едно и също изходно налягане, дебита определя "плътността" на струята :wink:

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Съб 17 май 2008 10:45

Да де, ама има разни пулсиращи дюзи и дюзи с които регулираш разпръскването (от метла до точка), които предполагам постигат търсения от теб ефект - да не се пулверизира толкоз близо струята. На мен ми изглежда нормална струята на Акватак-чето. Само да имаше и читава бутилка за препарат и щеше да е перфектната домашна водоструйка.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Нед 18 май 2008 12:19

Dobromirski написа:Четох, четох и купих Бош Акватек 10 - промоция дрън дрън 138 лева. Водоструйката има налягане, НО НЯМА ДЕБИТ. Поради ниският дебит, струята буквално се пулверизира на няколко сантиметра след дюзата. Ако пък приближите твърде много, налягането е достатъчно високо за да повреди лаковото покритие, да не говорим, че ефективната широчина на струята става около 5 см.
Та с няколко думи :
плюсове:
-ниско тегло
-малки габарити
-сравнително тиха
-метална "глава"
-ниска цена
Минуси
-прекалено нисък дебит,
-разпрашаваща се струя на няколко см. след дюзата.

в крайна сметка : "плащаш нищо, получаваш нищо" :lol:

НЕМА ТАКОВА НЕЩО-ОБАДИ СЕ ДА ТИ ПОМОГНА АКО ИСКАШ

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Нед 18 май 2008 12:23

ISRalien написа:
Krasi написа:
Ronin написа:Само да отбележа че на водоструйката й трябва достатъчен дебит на подаваната вода примерно от чешмата ...инъче струята чувствително пада....аз поради тази причина вече ползвам помпа за поливане с дебит 1.7 литра в секунда и напор 24 метра :D Сложил съм допълнителен филтър заради песъчинките и мисля даже да сложа втори понеже се натрупват доста в филтъра......това е към недоволния колега от боша...провери си дали имаш достатъчно дебит...признак за това е като заработи струята е силна и след няколко секунди намалява плавно....като спреш за дестина секунди пак се възстановява ....сега аз съм като на професионална автомивка....не разхищавам питейната вода и няма бели петна от хлор по прозорците.... :lol: А и струята стана още по свирепа... :twisted:

:да: ТОчно така колега, и аз съм се замислил за нещо като подкачваща помпа, за да мога да я захранвам от съд с вода, например кофа или бидон. Мислех си за пробвам с помпичка за мръсната вода на пералня, но мисля че ще е малък дебита...Здраве да е, ще измисля нещо, а може и някой от пишещите в темата да ме изпревари с оригинално решение по този въпрос :D

За какъв съд ти трябва?

За туба или някакъв бидон например, още не съм го измислил точно, трябва може би да имам подходяща помпа и после ще мисля как да я монтирам към някакъв съд. Имаш ли нещо впредвид?

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Чет 05 юни 2008 21:18

Здравейте.
Искам и аз да попитам нещо. Аз си мия колата само на ръчните автомивки на ОМВ, дето пускаш левче и имаш водоструйка 2 мин. Та въпроса ми е откъде и какъв препарат за безконтактно миене да си взема? Идеята ми е: пръскам колата за левче, после пръскам с препарата от шишенце за миене на прозорци например и после пак за левче измивам.
Та какъв препарат бихте препоръчали? Колко горе-долу е цената на нещо подобно?
Благодаря предварително!

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пет 06 юни 2008 10:38

Еми проблема е че със шишенцето за миене на прозорци не става просто. Ако попрочетеш моите мнения ще видиш и препарата който ползвам и шишенцето и резултата. Колата се измива, но така и не успявам да разпеня препарата както би трябвало (чудя се дали да не помоля на някоя автомивка да пръснат малко с него да видя дали наистина става на пяна или просто толкова си може) а и постоянно ме гони някаква параноя че препарата е твърде агресивен и скапвам колата.

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пет 06 юни 2008 15:03

добре да кажем отивам купувам си тая водоструйка от 460 лева,слагам маркуча в чешмата и кво няма да мога да си измия колата ли ?

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пет 06 юни 2008 15:37

Еми ако имаш подходящ апликатор за препарата ще можеш. Ако е като на моята - няма да можеш. Аз пръскам с една пръскалка за цветя - препарата се поразпенва и колата се измива. Но можеше да е и по-добре. Примерно сега нанасям препарата пет десет минути и той не се задържа а се стича. Ако можех да го пръскам с 100 бара налягане и ставаше на пяна щях да го нанасям за 1 минута. Другия проблем е че маркуча е много къс и само трябва да се местя около колата.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 06 юни 2008 17:58

XpacTa написа:Еми проблема е че със шишенцето за миене на прозорци не става просто. Ако попрочетеш моите мнения ще видиш и препарата който ползвам и шишенцето и резултата. Колата се измива, но така и не успявам да разпеня препарата както би трябвало (чудя се дали да не помоля на някоя автомивка да пръснат малко с него да видя дали наистина става на пяна или просто толкова си може) а и постоянно ме гони някаква параноя че препарата е твърде агресивен и скапвам колата.

Значи не става на пяна - това ясно, все пак не е под налягане. Ама последно измива ли се колата или не?!? И има ли смисъл да го правя? Какъв препарат казваш, че ползваш? Колко пари?

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Пет 06 юни 2008 19:49

Аз искам да запитам дали има проблем ако водата е варовита? :roll: Иначе си купих БОШ за 239 лв,мисля че е АКВАТЕК 100,но още не съм го пробвал!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”