neron-besniq написа:принтера е канон и касетките са снабдени с чип,който диктува колко мастило е минало през касетката,дори и да е пълнена после,чипа си знае ноговата и ще казва,че е празна.Фирмите печелят от продажба на консумативи,не на принтери,така,че ако има електроника по касетката,принтера трябва да се ресетне,но там е малко по сложно.Възможо е проблема да не е от засъхнала касетка и рискуваш безвъзвратно да повредиш новия принтер.Другия вариант е,нова касетка от 28лв,чернобяла
Luper написа:примерно в някакъв съд сипваш гореща вода и топваш тва отдолу дето е като дюзи
е колега от едно намокряне дюзите какво да стане, аз като малък си спомням, че имахме някакъв цветен мастилноструен и баща ми така го отпушваше, като не се ползва за дълго.. а и то кви електроники в такъв принтер
red rider написа:neron-besniq написа:принтера е канон и касетките са снабдени с чип,който диктува колко мастило е минало през касетката,дори и да е пълнена после,чипа си знае ноговата и ще казва,че е празна.Фирмите печелят от продажба на консумативи,не на принтери,така,че ако има електроника по касетката,принтера трябва да се ресетне,но там е малко по сложно.Възможо е проблема да не е от засъхнала касетка и рискуваш безвъзвратно да повредиш новия принтер.Другия вариант е,нова касетка от 28лв,чернобяла
Да самата касетка е със малка платка отстрани , като на мястото където се поставя е нещо като букса .
Luper написа:ми тогава намокри едно помуче и само на дюзите, не натопявай цялата главЪ
ама ако нещо се повреди нерон-бесния ше е виновен![]()
Luper написа:а и си по-бесен ще му окажеш удовлетворяваща съпротива
red rider написа:задуших го в една кесийка, утре ще пробвам дали ще тръгне .
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 28 госта