Малко помощ за принтер ...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Малко помощ за принтер ...

Мнениеот red rider » Пет 19 юни 2009 20:01

Колеги имам малък принтер Canon BJC-1000 който има следния проблем . Стоял е около една година без да е използван и предполагам че му е изсъхнало мастилото в главата. :banghead: Почти не принтира нищо напълних го с мастило изчаках да попива един ден , пробвах да принтирам 5-6 листа но не става :oops: . Вади само едни линийки които едва едва се разбират че са някакъв шрифт.Някой има ли идея как бих могъл да го отпуша , не ми се купува друг този си е почти нов а и аз използвам принтер два пъти в седмица .....

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко помощ за принтер ...

Мнениеот neron-besniq » Пет 19 юни 2009 20:29

да,така става ако не се ползва,намокри една хартия и заедно с касетките от принтера ги сложи за една нощ в найлонов плик,без да опираш мастилото в хартията,на сутринта може да печаташ.Но това е само за касетката,ако поблема е вътре,пиши пак и там ще ти помогна :beer

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 19 юни 2009 20:35

а няма ли да стане просто в топла вода ?

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 19 юни 2009 20:37

Ще пробвам дано да стане :D

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Пет 19 юни 2009 20:44

принтера е канон и касетките са снабдени с чип,който диктува колко мастило е минало през касетката,дори и да е пълнена после,чипа си знае ноговата и ще казва,че е празна.Фирмите печелят от продажба на консумативи,не на принтери,така,че ако има електроника по касетката,принтера трябва да се ресетне,но там е малко по сложно.Възможо е проблема да не е от засъхнала касетка и рискуваш безвъзвратно да повредиш новия принтер.Другия вариант е,нова касетка от 28лв,чернобяла :beer

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 19 юни 2009 20:45

примерно в някакъв съд сипваш гореща вода и топваш тва отдолу дето е като дюзи :wink:

е колега от едно намокряне дюзите какво да стане, аз като малък си спомням, че имахме някакъв цветен мастилноструен и баща ми така го отпушваше, като не се ползва за дълго.. а и то кви електроники в такъв принтер ;)

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 19 юни 2009 20:51

neron-besniq написа:принтера е канон и касетките са снабдени с чип,който диктува колко мастило е минало през касетката,дори и да е пълнена после,чипа си знае ноговата и ще казва,че е празна.Фирмите печелят от продажба на консумативи,не на принтери,така,че ако има електроника по касетката,принтера трябва да се ресетне,но там е малко по сложно.Възможо е проблема да не е от засъхнала касетка и рискуваш безвъзвратно да повредиш новия принтер.Другия вариант е,нова касетка от 28лв,чернобяла :beer

Да самата касетка е със малка платка отстрани , като на мястото където се поставя е нещо като букса .

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Пет 19 юни 2009 20:52

Luper написа:примерно в някакъв съд сипваш гореща вода и топваш тва отдолу дето е като дюзи :wink:

е колега от едно намокряне дюзите какво да стане, аз като малък си спомням, че имахме някакъв цветен мастилноструен и баща ми така го отпушваше, като не се ползва за дълго.. а и то кви електроники в такъв принтер ;)

може да не е от мастилото,едно време си е за едно време,аз бих препоръчал HP ,защото са по-непретенциозни,но канон си държат на техните консумативи и слагат какво ли не по касетките,само и само да затруднят пълнене за 2лв death

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Пет 19 юни 2009 20:58

red rider написа:
neron-besniq написа:принтера е канон и касетките са снабдени с чип,който диктува колко мастило е минало през касетката,дори и да е пълнена после,чипа си знае ноговата и ще казва,че е празна.Фирмите печелят от продажба на консумативи,не на принтери,така,че ако има електроника по касетката,принтера трябва да се ресетне,но там е малко по сложно.Възможо е проблема да не е от засъхнала касетка и рискуваш безвъзвратно да повредиш новия принтер.Другия вариант е,нова касетка от 28лв,чернобяла :beer

Да самата касетка е със малка платка отстрани , като на мястото където се поставя е нещо като букса .

ще се наложи ресетванена на принтера за да се изолират показанията от касетката,но ако наистина не си в час,не се опитвай сам.Продават и пиратски касетки за по 7-8лв,но попитай къде в някой от магазините на техномаркет или денси или там където продават принтери.Пичовете знаят къде какви консумативи има и ще те насочат.НО провери дали светят лампичките на касетките на самия принтер,обикновено B i C ,ако не светят,може процедурата с плика да ги съживи и да има още хляб в тях :banana

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 19 юни 2009 20:58

ми тогава намокри едно помуче и само на дюзите, не натопявай цялата главЪ

ама ако нещо се повреди нерон-бесния ше е виновен :mrgreen:

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Пет 19 юни 2009 21:02

Luper написа:ми тогава намокри едно помуче и само на дюзите, не натопявай цялата главЪ

ама ако нещо се повреди нерон-бесния ше е виновен :mrgreen:

пък и съм по-близо и лесно ще ме намери да отмъсти death

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 19 юни 2009 21:05

а и си по-бесен ще му окажеш удовлетворяваща съпротива :D

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Пет 19 юни 2009 21:08

Luper написа:а и си по-бесен ще му окажеш удовлетворяваща съпротива :D

:beer :D

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 19 юни 2009 21:11

задуших го в една кесийка mhihi , утре ще пробвам дали ще тръгне .

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Пет 19 юни 2009 21:12

red rider написа:задуших го в една кесийка mhihi , утре ще пробвам дали ще тръгне .

така те искам,ама не каза какво ще принтираш :deal

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”