Въпрос за рутер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Въпрос за рутер

Мнениеот marianchev » Съб 31 окт 2009 22:06

Прилагам снимки на рутера, като въпроса ми е дали с този мога да си поделя нета който е кабелен да го ползвам и на настолно PC и на лаптоп през WiFi.
Рутера ми го докараха от Швейцария и никак не съм в час с такива устройства. :oops:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Нета ми е кабелен с постоянен IP адрес.
При цъкване върху снимките излизат в цял размер за да се видят надписите.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за рутер

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 31 окт 2009 22:09

това е ADSL модем. можеш да го ползваш като безжичен AP. за споделяне на интернет зависи много от това дали доставчика ти позволява повече от 1 машина да се върже на кабела към теб.

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Съб 31 окт 2009 22:23

Идеята ми е да бодна идващия кабел в това и от него кабел към компа, едновременно с това да мога през лаптоп и/или телефон с Wifi също да имам нет в обхвата на машинката. Доколкото разбирам щом е ADSL май в моя случай не ми върши работа :?

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Съб 31 окт 2009 22:27

marianchev написа:Идеята ми е да бодна идващия кабел в това и от него кабел към компа, едновременно с това да мога през лаптоп и/или телефон с Wifi също да имам нет в обхвата на машинката. Доколкото разбирам щом е ADSL май в моя случай не ми върши работа :?

Колегата каза че е ADSL модем и може да се ползва и за безжична връзка.Но трябва да се направят и настройки на рутера преди това

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 01 ное 2009 10:26

не ти върши работа ...дори да подкараш джаджата като access point ще трябва друго устройство преди това да направи НАТ между външната мрежа на доставчикът ти и твоята вътрешна мрежа ...тук устройството рутира между LTN с АДСЛ и LAN с Ethernet интерфейс .... на теб ти трябва WAN с Ethernet вместо LTN с АДСЛ
.... а и не е 100 % сигурно че може да го ползваш като аксес поинт ...ако не знаеш паролите за достъп до конфигурационният интерфейс на устройството ..още по зле :)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 02 ное 2009 9:55

Той и да не ги знае, може да го ресетне. И по дюкиментация на производителя, или по форумите може да има късмета да намери дефолтните пароли...

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пон 02 ное 2009 10:51

И в крайна сметка доставчика ако не позволява повече от един комп. да се върже значи няма да стане. Не знам дали може да стане..., някой спец. да каже евентуално нещо със смяна на MAC адреса на компа дали може да стане :)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 02 ное 2009 11:01

Смяната на МАС адреса, не е проблем. Въпроса, че няма WAN Ethernet порт, за да може да се върже директно към кабела. АДСЛ модема не върши работа...

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пон 02 ное 2009 11:54

Благодаря на всички за отговорите :bowdown
Ще го пусна в продава, може на някой да му върши работа :wink:

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Пон 02 ное 2009 15:06

KingoftheROAD написа:Той и да не ги знае, може да го ресетне. И по дюкиментация на производителя, или по форумите може да има късмета да намери дефолтните пароли...

Иам в къщи една "тъга" ТП-Линк май беше... какви ли не ресети правих.. и логване нема и нема... пароли що се сетих писах, ИСП-то ми и той не знае... а са му правили те настройките.. :)...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 02 ное 2009 16:00

stanislav_s написа:И в крайна сметка доставчика ако не позволява повече от един комп. да се върже значи няма да стане.

Доставчика никой, ама никой не го пита какво позволява. По договор ти дава 1бр IP адрес с N мегабита трафик. Това какво си правиш след това и на колко хиляди компютъра да го разделяш е твоя работа, каквито и заплахи да пише по сайтовете. Единствено имат право да се заядат ако печелиш пари от препродажбата на интернет.

Обаче тоя рутер няма wireless. Вземи си един обикновен D-Link Di524 за 50 кинта - и wireless има и всичко необходимо. Правиш се на луд и викаш доставчика да ти го настрои че ти трябва интернет на лаптопа с wireless. След като го настрои си включваш и другите компютри.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 03 ное 2009 9:00

Bratt написа: ...какви ли не ресети правих.. и логване нема и нема... пароли що се сетих писах...

Поне най-често срещаните дефолтни пароли пробва ли? admin:admin, root:admin, admin;1234, root:1234 и каквото още се сетиш подобно. В дюкиментацията на производителя би трябвало да пише. Или на някаква книжка в кутията му. А дали правилно го ресетваш? (задържа се ресет бутона за 20-30 сек, може и повече) Възможно е да има някакво мазало във флаша му, пък най-накрая кат не става толкова, ако е в гаранция смяна. Иначе има и нелоши рутерчета за около 50-тина кинта (netgear)

ZyXEL ADSL рутера си има Wireless LAN, поне така пише на табелката му...

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 03 ное 2009 9:49

theultimate написа:Доставчика никой, ама никой не го пита какво позволява.

Да ама ако е набил едно ограничение по TTL (което рядко се прави, но все пак го има) ще има да се чуди човека що на рутера има пинг, а от компа не... То и за това си има оправия де, ама не и с тая машинка.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 03 ное 2009 10:43

D-Link-а за който писах има опция да не намалява TTL-а и по този начин преодолява тази защита.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Вто 03 ное 2009 10:57

пробвал ли си кабела за интернета в друг компютър или лаптоп ако си върви със автоматични настройки и на двата значи като го закачиш на рутера ще работи но ако не работи трябва да се обърнеш към доставчика да ти смени MAC адреса :) и ще заработи

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”