Фуджицу Сименс Пентиум 4 не тръгва

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Фуджицу Сименс Пентиум 4 не тръгва

Мнениеот petarkolev » Нед 28 мар 2010 8:03

Здравейте. След като откачих захранващия кабел на пецето (в спряно състояние разбира се) :D , за да го ползвам на друга машина, връщайки го обратно компа не запалва. Като се опитам от бутона да го включа ни гък ни мък. Какво може да се е случило? Благодаря за отговорите предварително.

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Re: Фуджицу Сименс Пентиум 4 не тръгва

Мнениеот passat_rs » Нед 28 мар 2010 9:12

захранване :mrgreen: отвори кутията и рабзутай кабелите може да не прави хубав контакт

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Нед 28 мар 2010 11:17

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petarkolev

Мнениеот petarkolev » Нед 28 мар 2010 12:42

Направих го. Май захранването е отишло. Извадих захранването и опитах да го подкарам без компа и не тръгва, ще има ремонт май.

Потребителски аватар
petarkolev

Мнениеот petarkolev » Нед 28 мар 2010 12:50

Имам едно захранване от същата марка но Пентиум 2 без комп тръгва като се свържат сив и черен от голямата букса, на пентиума 4 след изваждане на захранването и същата процедура няма никой ни завърта ни запалва, че затова ми се струва нещо се е случило със захранването на 4 ката.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 28 мар 2010 23:12

на марково никога не съм обръщал внимание, но се скъсяват зелена със срещуположната и черна на повечо захранвания...пробвай на друг комп или вземи от някой работещо да пробваш на твоя.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 28 мар 2010 23:17

petarkolev написа:Имам едно захранване от същата марка но Пентиум 2 без комп тръгва като се свържат сив и черен от голямата букса, на пентиума 4 след изваждане на захранването и същата процедура няма никой ни завърта ни запалва, че затова ми се струва нещо се е случило със захранването на 4 ката.

зелен кабел отляво през 2 пина от чопа за захващане + който и да е GRND, това е стандарта на ATX за запапване. също така се мери напрежението на сивия + GRND и ако е под 9V мисля, BIOS-а не трябва да позволи тръгване. позабравил съм малко спецификациите

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 29 мар 2010 8:18

Това са и двата куплунга. Напреженията са написани, окъсяваш зеления и черния до него и би трябвало да тръгне. С прост мулцитет мериш другите напрежения...

Потребителски аватар
petarkolev

Мнениеот petarkolev » Пон 29 мар 2010 10:11

quattro^^ написа:на марково никога не съм обръщал внимание, но се скъсяват зелена със срещуположната и черна на повечо захранвания...пробвай на друг комп или вземи от някой работещо да пробваш на твоя.

Значи интересното е че по всички форуми за пецета се спрягат точно тези т.е. зеленаа и черната от големия куплунг, но като ги свържа тях нищо не става и се чува леко пукане от кутията на захранването (говоря за старото АТХ от Пентиума 2), и понеже са от една фирма свързах сива и черна и на захранването от 4 ката, явно захранването е отишло на кино.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 29 мар 2010 10:15

petarkolev написа:
quattro^^ написа:на марково никога не съм обръщал внимание, но се скъсяват зелена със срещуположната и черна на повечо захранвания...пробвай на друг комп или вземи от някой работещо да пробваш на твоя.

Значи интересното е че по всички форуми за пецета се спрягат точно тези т.е. зеленаа и черната от големия куплунг, но като ги свържа тях нищо не става и се чува леко пукане от кутията на захранването (говоря за старото АТХ от Пентиума 2), и понеже са от една фирма свързах сива и черна и на захранването от 4 ката, явно захранването е отишло на кино.

сивата е контролна, ако са я свързвали с черна, значи са окъсявали експертите им

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”