проблем с GSM
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
проблем с GSM
колеги имам Самсунг Д900и(слайд) и от няколко дни 4-ри копчета по клавиатурата отказват изобщо. Ходих в един магазин за телефони и ми казват най-вероятно е лентовия кабел. В другия ми викат че имало нещо под бутоните и с времето се износвало и сега не прави контакт. Ако някой има идея нека сподели 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с GSM
Ами колега то друга възможност освен тези,които са ти казали няма ... или е кабел ,или платката на клавиатурата 

При слайдовете лентовия кабел е проблем. Натисни някое от копчетата което не работи и плъзни няколко пъти. Би трябвало в един момент да сработи и пак да спре. Обикновено излизат и други проблеми например с дисплея. Най-добре иди в някой сервиз да ти го сменят. За 5 мин работа е.
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Не си писал кои копчета точно не работят.
Ако са от 0,1,2,3...9 *# или иначе казано от долната клавиатура, тогава вероятно е от едни метални пластинки под самите копчета или пък самата платка има нещо прекъснато до бутоните.
Ако са от горната клавиатура - софт клавишите, C-бутона, бутоните със слушалките на тях, тогава е почти сигурно, че е от лентовия кабел.
Ако са от 0,1,2,3...9 *# или иначе казано от долната клавиатура, тогава вероятно е от едни метални пластинки под самите копчета или пък самата платка има нещо прекъснато до бутоните.
Ако са от горната клавиатура - софт клавишите, C-бутона, бутоните със слушалките на тях, тогава е почти сигурно, че е от лентовия кабел.
- barezifranko
Два бутона от горната клавиатура(зелена и червена слушалка) и два бутона от долната(1 и 3)
Мисля си, че може да е и от друго. Има едни елементчета дето отговарят за клавиатурите. Те са варисторно-резисторни и понякога искат да се презапоят. Прави се с духалка с горещ въздух. Доколкото имам някакви спомени се намират точно до слота за СИМ-картата. Малки черни и са едно до друго. При всички случаи посети сервиз ако не си се занимавал няма да стане в домашни условия. Там ще преценят дали проблема е от лентовия кабел и е за смяна или трябва да се презапояват двата елемента или просто има прекъсната писта която трябва да се закърпи. Мен ако питаш не рискувай да си прецакаш телефона още повече. Услугата не е скъпа. Успех 

- barezifranko
Мерси колега за отговора
Най-добре е да посетя сервиз. Иначе съм електротехник ама тая микроелектроника ми идва малко по-нанагорнище

Дано съм бил полезен. Тая работа не е много сложна ама иска голяма доза прецизност иначе рискуваш да разтопиш някоя пластмаса или да разпоиш нещо дето не трябва. Като сложиш и миниатюрните размери на повечето елементи не е зле да имаш микроскоп или нещо подобно. За 10-20лв направо не си струва да си губиш времето и нервите. В сервиза поне имат и кабели и резервни части ако трябва да се сменя нещо и би трябвало да дадат някаква гаранция. Проблема е, че заради по-ниската цена в някои сервизи поръчват "Ментос" части и не издържат много. Като имаш гаранция и да стане нещо трябва да го сменят без пари. Поне в сериозните сервизи е така. Поразпитай първо за сервиз от който са доволни хората да не стане някой да се учи на твоя телефон, че и това съм го виждал. Успех и пиши за резултата 

- barezifranko
Да така е. 20 лв ми поискаха ако е "заминал" лентовия кабел. Няма смисъл да се правя на майстор за нещо което не ми е познато.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”