въпрос за upgrade на настолен компютър
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за upgrade на настолен компютър
Здравейте колеги!
Тъй като не съм много много от разбиращите от upgrade на комп искам да Ви попитам какво трябва да направя на моя комп, че да не засича толкова - имам в предвид понякога като започне да зарежда ............. и направо ми къса нервите.
Ей така без причина като започне да зарежда и нямам думи. Та аз до колкото знам части за него мога да намеря само 2ра ръка щото е старичъй около 5-6 годинки.
Мислех си че може да е от линдолса - прейнсталирам го и всичко е ок до след 4-5 дни и пак се започне старата песен на нов глас.
Ta споделете мнение по въпроса какво трябва да се направи - виждам, че процесора трябва да се смени но какъв трябва да сложа?
рам паметта и тя трябва да се смени но каква да бъде и тя?
Дано да ме разбрахте.
Тъй като не съм много много от разбиращите от upgrade на комп искам да Ви попитам какво трябва да направя на моя комп, че да не засича толкова - имам в предвид понякога като започне да зарежда ............. и направо ми къса нервите.
Ей така без причина като започне да зарежда и нямам думи. Та аз до колкото знам части за него мога да намеря само 2ра ръка щото е старичъй около 5-6 годинки.
Мислех си че може да е от линдолса - прейнсталирам го и всичко е ок до след 4-5 дни и пак се започне старата песен на нов глас.
Ta споделете мнение по въпроса какво трябва да се направи - виждам, че процесора трябва да се смени но какъв трябва да сложа?
рам паметта и тя трябва да се смени но каква да бъде и тя?
Дано да ме разбрахте.
- Teogop
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за upgrade на настолен компютър
може само с РАМ да се разминеш-зависи за какво го ползваш
смени и антивирусната
смени и антивирусната
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
задължително РАМ, поне 2ГБ, смени хард диска ако е старичък и евентуално ако намериш по - добър процесор на старо за твоето дъно + видеокарта на старо и си ток и жица
-
- Автомобил:
- Двигател:
ГОТИН!
Напиши вкратце - какво ти е дъното! процесорът! колко РАМ имаш в момента? какъв ХАРД? колко свободно място има на него? каква марка е захранването? - от 100-грамовите ли е? или е около килце и нещо? Каква ти е кутията - мини-тауър ли е, миди ли е, кво е...
Иначе - какъв отговор очакваш? като във вица за колата на Киркор, сигурно!
-----------------
Агопчо пита Гарабед: Абе, ти разбра ли, че наш Киркор е спечелил лека кола от лотарията?
Гарабед: Първо - не е от лотарията, а е на улицата... Второ - не е лека кола, а каруца.... Трето - не я е спечелил, а го е сгазила, щото е бил на 4 мастики...

Напиши вкратце - какво ти е дъното! процесорът! колко РАМ имаш в момента? какъв ХАРД? колко свободно място има на него? каква марка е захранването? - от 100-грамовите ли е? или е около килце и нещо? Каква ти е кутията - мини-тауър ли е, миди ли е, кво е...
Иначе - какъв отговор очакваш? като във вица за колата на Киркор, сигурно!
-----------------
Агопчо пита Гарабед: Абе, ти разбра ли, че наш Киркор е спечелил лека кола от лотарията?
Гарабед: Първо - не е от лотарията, а е на улицата... Второ - не е лека кола, а каруца.... Трето - не я е спечелил, а го е сгазила, щото е бил на 4 мастики...

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
ами колеги аз ако знам какво е ще си го оправя сам. Нали затова съм поставил снимка да се види какъв е процесора и дали може изобщо да се види.
иначе компа е 80 ГБ в C-то ми е само линдолса и има около 2.5гб.свободно пр.
иначе компа е 80 ГБ в C-то ми е само линдолса и има около 2.5гб.свободно пр.
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега , за по-детайлна информация изтегли някоя програма като Everest , която дава подробна информация за хардуера. Най-наложителното нещо е да смениш рам паметта .
Предполагам е DDR така , че поогледай форумите за продажби на DDR памет поне 1GB , като старата 256 можеш да я продадеш. Само с това и леки оптимизации на Windows ще си като новороден
Предполагам е DDR така , че поогледай форумите за продажби на DDR памет поне 1GB , като старата 256 можеш да я продадеш. Само с това и леки оптимизации на Windows ще си като новороден

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Значи на снимката дето е постнал колегата пише 256МВ RAM дори и за ХР е твърде малко, поне 512 въпреки че върви и с 256. Въпроса е както каза колегата отгоре, да сложиш еверест и да видиш от общата информация какъв вид памет носи твоето дъно SDRAM или DDR, защото едва ли е DDR2.
Сега като гледам процесора семпрон 2600+ можеш да го замениш евентуално ако откриеш мисля 3200+ имаше от тоя вид, но резултата едва ли ще е видим и е безпредметно да го сменяш. За друг процесор вече ще трябва да сменяш и дъното, а там тръгнеш ли е по - добре да идеш на нов компютър. Хард диска ако те задоволява като големина няма нужда да го пипаш. Има нови по 80-90 лева с IDE интерфейс 250-320GB, хубаво е дял С да го разшириш малко!
Остава въпроса с видеото. От снимката не се вижда каква е видеокартата.
Сега като гледам процесора семпрон 2600+ можеш да го замениш евентуално ако откриеш мисля 3200+ имаше от тоя вид, но резултата едва ли ще е видим и е безпредметно да го сменяш. За друг процесор вече ще трябва да сменяш и дъното, а там тръгнеш ли е по - добре да идеш на нов компютър. Хард диска ако те задоволява като големина няма нужда да го пипаш. Има нови по 80-90 лева с IDE интерфейс 250-320GB, хубаво е дял С да го разшириш малко!
Остава въпроса с видеото. От снимката не се вижда каква е видеокартата.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,виж дали дъното колко и каква рам подържа.След това ако имаш финансовата възможност си купи максимума за това дъно,примерно 2по1гб,или 1плочка 2гб,за мегахерците на рамта,както ти казах си прочети колко е максимума на твоето дъно.Другото което е ако взимаш 2 плочки с рам задължително трябва да е с еднакви мегахерци,иначе компа може да ти прави номера,или в най добрия случай,ще ти работи с най ниската като мегахерци плочка,дори и 2та да е с повече мегахерци.Може и дъното да ти малко по капризно,да не иска да работи с дадени плочки рам и още един куп неща,ако имаш възможност,преди да купиш рамта,да я пробваш дали ще работи на твоята конфигурация без конфликти
Нещо не успявам да видя с каква видео карта си,ако е слаба,може и там да се замислиш за ъпгрейд 

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги. Ще сваля програмата и ще постна това което ми показва. Искам и друго да попитам-с тази програма мога ли да видя каква е видеокартата,също и марката на дъното?
Безкрайно благодаря на колегите които ми помагат.
То иначе компа се използва само за интернет и рядко за някоя програмка.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
shemkov написа:Благодаря ви колеги. Ще сваля програмата и ще постна това което ми показва. Искам и друго да попитам-с тази програма мога ли да видя каква е видеокартата,също и марката на дъното?
Да кожеш с евереста да видиш с каква видеокарта си(модел и характеристики) и съответното дъно

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
DDR1 повече от 1GB на чип не са се произвеждали, все още се намират 1GB DDR @ 400MHz ама са по 50лв парчето. Дай модела на дъното да видим сокета. Аз имам една антика на сокет 754 и намерих Атлон 3200+ за $20 като ги пращат в пощенски плик с "балончета" и доставката дойде 50 цента.(Стария процесор ми беше като твоя)
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Сега съм на работа. Довечера ще сваля програмата и ще поставя снамка.
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако ще купуваш нещо нека да е само рам . Няма смисъл да даваш пари за процесор на такъв сокет и изобщо за тази платформа ( и за памет не е оправдана инвестиция , но поне за филми и интернет ще стане фурия). 

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги това са 4 снимки от програмата. Ако трябва и други ще направя.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Направо поръчвай това: http://cgi.ebay.com/FAST-AMD-Athlon-64-3500-2-2GHz-processor-cpu-socket-939-/370424738168?pt=CPUs&hash=item563f08f178
Намери си 2х1GB DDR на 400MHz и си в играта.
Намери си 2х1GB DDR на 400MHz и си в играта.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”