Ати Drag & Drop Video Conversion

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Ати Drag & Drop Video Conversion

Мнениеот enigma79 » Сря 10 ное 2010 15:12

Най сетне дочакахме и това чудо да се случи :bowdown Ати се събудиха,ефекта е само положителен и останах приятно изненадан.Системата вече не се товари толкова при видео файловете,видео картата се грижи за това :bowdown Препоръчвам да си изтеглите последните драйвери от официалният им сайт,там в самия каталист е включена тази опция.Доста пъти тествах и прилагам снимки с един видео файл,пуснат едновремено на VLC плеар и CyberLink PowerDVD 10,скрийшотовете разкриват ефекта :bowdown :bowdown :bowdown Нямам думи,Ати смело излизат напред :да:
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Ати Drag & Drop Video Conversion

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 10 ное 2010 15:34

За v10.10d ли говориш?
Скапан Каталист Контрол Център с .Net 4 и C++ 2010... :evil:

За DXVA не си ли чувал нищо?
Верно, че рядко се намират видеоматериали, кодирани така, ама...

Нищо, радвай се.
Порнетките ще ги прекодираш светкавично. :041:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 10 ное 2010 15:52

ChimeyJimmey написа:За v10.10d ли говориш?
Скапан Каталист Контрол Център с .Net 4 и C++ 2010... :evil:

За DXVA не си ли чувал нищо?
Верно, че рядко се намират видеоматериали, кодирани така, ама...

Нищо, радвай се.
Порнетките ще ги прекодираш светкавично. :041:

Тука се касае за поточното видео,досега преминаваше само през процесора и познай видеокартата си почиваше.Сега нещата се промениха,видео картата поема своята роля и е време за почивка на процесора.Чувал съм много работи и съм тествал доста от тях,само едно имаше подобен частичен ефект,но и правеше доста бели.Сега съм спокоен от светлото бъдеще mhihi

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 10 ное 2010 16:31

enigma79 написа:[Сега съм спокоен от светлото бъдеще mhihi

Кой Radeon ползваш?Нали знаеш, че светлите нови дривери оптимизират новите платки mhihi .За да ги купиш.Aз също съм от червения отбор, oт Catalyst 10.5 нагоре нямам прираст в performance.И стоя от тогава с тея дривери.Две гробища HD3870 на crossfire с pencil mod и див клок.Не вервам за нищо на мръсния Catalyst :evil:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 10 ное 2010 17:06

HD 4870.
За малко да премина в отбора на nVidia след 2 дни борба с тоя Catalyst...

Нищо не доказваш с тези картинки, между другото...

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 10 ное 2010 17:15

ChimeyJimmey написа:HD 4870.
За малко да премина в отбора на nVidia след 2 дни борба с тоя Catalyst...

Нищо не доказваш с тези картинки, между другото...

А ми с този който си и ти HD3870.А относно скрийншотовете,доказват,ако се вгледаш ще видиш едно на страничната лента,модел видеокарта,работна температура,натовареност на GPU,волтаж и работни честоти mhihi Та за тези като тебе,които не са го забелязали давам информацията.При отворени 8страници на хрома,два видеоплеара с един и същи клип+няколко програми,равносметката:
Процесор на 75%
Рам на 64%
Ати GPU на 22% mhihi
Ати вентилатор на 30%
Работна температура на видеокартата 47 градуса
Това се вижда от снимката mhihi
Аз да премина в отбора на nVidia,не еее.Един път от любопитство си взех скъпата nVidia когато сборувах тази конфигурация,оцеля 3дни и си взех пак АТИто :012:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 10 ное 2010 18:01

Пак не разбрах как доказа БАШ с тези картинки, че спадът е БАШ от драйверите, ама нейсе.
Живи, здрави...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 10 ное 2010 20:06

Жоро, аз не съм видял от гаджета че си с HD3870, не викай по колегата.Ето ти screenshot с дебел видеоклип, отворен с различни плейъри.1080i филм отворен с трети плейър.CATALYST 10.5 от който виждаш че съм забранил втората карта-да не кажеш че съм мръсен измамник.Вирус скан със параноична програма и т.н.И...CPU на 9% с RAM на 38%.Каталиста ми е 10.5 без новата опция в 10.10, мамка му-наистина не можеш да докажеш с шотове някакво разтоварване на системата.Като малоумен геймър те съветвам да се захванеш с 3D, вдигане на FPS в игрите и изобщо начини да ти изгори видеото.Зарежи тва 2D-не е интересно.
Изображение

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 10 ное 2010 20:34

ChimeyJimmey написа:Пак не разбрах как доказа БАШ с тези картинки, че спадът е БАШ от драйверите, ама нейсе.
Живи, здрави...

Ти си роден да спориш,какво доказва,та какво доказва.Доказва ти това че мога да си ползвам няколко тежки програми и да си гледам клип с добро качество,или филм в ХД формат без да се товари само процесора.И сигурно пак ще попиташ и какво от това,ами точно това е че вече видеокартата ще се занимава с това,от части де,а процесора мога да го използвам пълноценно за други програми.Темата е пусната за това че вече се правят 1те стъпки от АТИ в това отношение.Както процесора,така и видеокартата има процесор,който е време да се заеме с част от товара(рендирането на видео потока)а не само с игрите и тяхното обработване.Ти поглеждал ли си какво става когато пуснеш филм от 720p, 1080p,какво му става(говорим за по слабите процесори),идва му малко повече битрейта и започва едно насичане,е тука вече няма да е така,1та стъпка е направена.До сега с нито един кодек или каквото и да е,не съм постигнал за най обикновен филм в двд формат,рендиране на видеото през картата на 12-15%,едва,едва на 6-8%.Сега това ми е поднесено на готово с драйверите.Освен по горе написаното се забелязва и доста подобрена картина при играта Battlefield 2142 - Titan Lite II.Направо накъсването което се получава на моменти,въпреки че видеокартата покрива и отгоре минималните изисквания.Дали ти си доволен или не,няма значение,всеки си решава за него,за мен,да аз съм доволен,чаках от 1 година Ати да се наканят да тръгнат в правилната посока имайки напредвид че АМД-АТИ и тяхната политика е насочена за малко пари добра производителност на тяхните конфигурации,примера е Dragon,Spider.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 10 ное 2010 20:39

bobocamaro написа:Жоро, аз не съм видял от гаджета че си с HD3870, не викай по колегата.Ето ти screenshot с дебел видеоклип, отворен с различни плейъри.1080i филм отворен с трети плейър.CATALYST 10.5 от който виждаш че съм забранил втората карта-да не кажеш че съм мръсен измамник.Вирус скан със параноична програма и т.н.И...CPU на 9% с RAM на 38%.Каталиста ми е 10.5 без новата опция в 10.10, мамка му-наистина не можеш да докажеш с шотове някакво разтоварване на системата.Като малоумен геймър те съветвам да се захванеш с 3D, вдигане на FPS в игрите и изобщо начини да ти изгори видеото.Зарежи тва 2D-не е интересно.
Изображение

Аз не се карам и не споря,просто се опитвам да намекна че има разлика.При теб ще е едно,при мен ще е друго,а при трети корено различно,така е защото сме с различни конфигурации,дъна,процесор,рам и видео да кажем.Аз констатирам не с тестване на програми а с факта че при мен има разлика,всеки да си опитва ако него устройва в момента,както беше и при мен.Отделно че аз чаках това да се случи от доста време,след като енвидия направиха 1та стъпка в това отношение още пред май беше 2години mhihi

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 10 ное 2010 20:41

mhihi Хардуерното ускорение за което говорите го има поне от Каталист 9.2. При гледане на HD филми натоварването на процесора е около 7-8% със всички бекграунд процеси. Дори при енкодване с Х264 на BluRay видеото участва в енкодинга и ускорява работата :beer

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 10 ное 2010 20:44

bnick написа:mhihi Хардуерното ускорение за което говорите го има поне от Каталист 9.2. При гледане на HD филми натоварването на процесора е около 7-8% със всички бекграунд процеси. Дори при енкодване с Х264 на BluRay видеото участва в енкодинга и ускорява работата :beer

Може,но при мен фактите говорят друго.Аз следя видеокартата непрекъснато и факт че при филми се натоварва процесора,вместо видеокартата.Както и при ХП,така и при виста и при седмицата,говорим за една и съща конфигурация.Другото това Изображение определено го нямаш при опцийте mhihi
Така направих един опит с едно видео от 2гб с времетраене 2минути mhihi
http://search.data.bg/ready/2b0301f895e ... 1080p.m2ts
Без да е включено Ати Drag & Drop Video Conversion
Активноста на GPU е 1%
Изображение

Като включа тази опция
Активноста на GPU е 10%
Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”