Вреден ли е определен тип рутер за здравето DIR-300
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вреден ли е определен тип рутер за здравето DIR-300
Имам нужда от информация за определен рутър :
http://dlink.co.uk/cs/Satellite?c=Produ ... FDLWrapper
Дали излъчваните от него радио вълни са вредни за здравето.
Моля само отговори които са научни обосновани!
Знам, че всички излъчвания над 3 V/m е вредно. Та затова ме интересуват параметри като колко му е излъчването на антената до 10 см. След това, по време на трафик и когато няма трафик.
Проблема ми е, че съм го сложил в детската стая (там има настолен компютър ) а рутъра е на 3 метра от детското легло.
Детето не седи цял ден в стаята си. Обмислям вариянт да го изключвам вечер когато то спи.
Влязох в настройките на рутъра не видях никъде информация за излъчванията и точно каквото ме интересува.
Благодаря предварително.
http://dlink.co.uk/cs/Satellite?c=Produ ... FDLWrapper
Дали излъчваните от него радио вълни са вредни за здравето.
Моля само отговори които са научни обосновани!
Знам, че всички излъчвания над 3 V/m е вредно. Та затова ме интересуват параметри като колко му е излъчването на антената до 10 см. След това, по време на трафик и когато няма трафик.
Проблема ми е, че съм го сложил в детската стая (там има настолен компютър ) а рутъра е на 3 метра от детското легло.
Детето не седи цял ден в стаята си. Обмислям вариянт да го изключвам вечер когато то спи.
Влязох в настройките на рутъра не видях никъде информация за излъчванията и точно каквото ме интересува.
Благодаря предварително.
Re: Вреден ли е определен тип рутер за здравето DIR-300
По принцип, дори това че си сложил компютър там, където спи детето е вредно. Компютър - нито в спалня, нито в детска!!!!!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Можеш да му смениш фърмуера с този, и от това меню да регулираш мощтността на предаване. Доколкото знам в Германия е разрешено малксимум 100mW (миливата). Този по дефолт е 71mW. Оригиналния фърмуер би трябвало да е още по-ниско - към 50-60mW. Ако си го ползваш само за в къщи, пробвай с лаптопа как се приема сигнала в отделните помещения, и го намали до възможния приемлив минимум.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KingoftheROAD написа:Ако си го ползваш само за в къщи, пробвай с лаптопа как се приема сигнала в отделните помещения, и го намали до възможния приемлив минимум.
С лаптопа сигнала се примема на максимум от целия апартамент. Изляза ли от него на 10 метра вече го няма сигнала.
Промених опцията Transmit Power на възможния минимум 12.5%. Което не го знам колко е но сигнала изглежда намаля.
Има и други опции но незнам какво означават :
Preamble Type :
CTS Mode :
Компютъра в детстката стая се пуска само когато иска да играе или да гледа филм. През останалото време е изключен.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Adnan написа:....
Промених опцията Transmit Power на възможния минимум 12.5%. Което не го знам колко е но сигнала изглежда намаля.....
И аз имам същия и го ползвам точно така .
Компютър в стаята на децата аз не допускам , какво остава за рутър , но това е друг въпрос

Adnan написа:Компютъра в детстката стая се пуска само когато иска да играе или да гледа филм. През останалото време е изключен.
В стая в която се спи, особено дете - ако пускаш компютър, то по-сдобре сложи микровълнова - все тая е!
Но колегата milmar много точно ти го е написал
Около всеки ел. уред има поле - и то не е никак маловажно, а какво остава да ти влияе и докато спиш..... а за рутера - просто думи нямам....
Ако чак толкоз няма накъде, то след като е работил компа го изключваш - ОТ КОНТАКТА!!!! и проветряваш стаята поне половин час след това детето може да легне и да спи.
В момента продават едни миниатюрни неутрализатори - не знам доколко работят, но у дома има на компа, на лаптопа и в телефона на детето - поинтересувай се и поне това вземи, пък дали и до колко действа - това е друг въпрос.... ама страх лозе пази
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Тук един дивак си е играл да мери интензитет на поле, излъчено от разлчини боклуци.Според него, рутер 2.4Ghz е най-безопасен.Aneto, вие сте грамотен човек:предполагам съветвате колегата да проветри просто така, не за да гони радиовълните от стаята? И една безподобна малоумщина, за вдигане продажбите на сурови пуканки утре:
bobocamaro написа:.Aneto, вие сте грамотен човек:предполагам съветвате колегата да проветри просто така, не за да гони радиовълните от стаята?
ами не се ли сещаш, че не радиовълни се гонят с проветряване???

Но въздухът в стаята трябва да се проветри, защото в него има както положителни, така и отрицателни йони. При работа на електроуред, независимо какъв, да не говорим за компютър, във въздуха в затворено помещение се увеличават положително заредените йони. Те не са особено полезни за здравето. Например в планински въздух, около река и т.н. преобладават отрицателните йони, за това се чувстваме свежи и бодри на такива места. Именно поради тази причина не пренебрегвайте проветряването на помещенията, в които спите - колкото и замърсен да е въздухът в града, е значително по-добър, отколкото в затворено помещение...
Обясних ли го разбираемо????
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако е с големи дълги антени го бодни в коридора. възомжно е да се оплаква, че го боли главата, поне мен ме боли главата ако съм в стая с рутер с големи антени.
- bobocamaro
- R.I.P
Aneto написа:Обясних ли го разбираемо????
Така, ще продължа да спазвам добрия тон, също и нямам намерение да изпадам в научни спорове с вас.За йонизация на въздуха е необходимо напрежение с размерност киловолти, а тук става дума за интензитет на полето волти на метър квадратен.Така че теорията ви за йонизиране на стаен въздух от рутер не е вярна.Разбрахте ли ме добре?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobocamaro написа:Aneto написа:Обясних ли го разбираемо????
Така, ще продължа да спазвам добрия тон, също и нямам намерение да изпадам в научни спорове с вас.За йонизация на въздуха е необходимо напрежение с размерност киловолти, а тук става дума за интензитет на полето волти на метър квадратен.Така че теорията ви за йонизиране на стаен въздух от рутер не е вярна.Разбрахте ли ме добре?
т'ва поле откъде го изкопахте? електрично и електро-магнитно поле и радио-излъчване са различни неща
- bobocamaro
- R.I.P
vw_golf_4_tdi написа:т'ва поле откъде го изкопахте? електрично и електро-магнитно поле и радио-излъчване са различни неща
Не мога да ти отговоря, в тази единица е възприето да се измерва вредното влияние на радиовълните върху живите организми.
http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... XML+V0//BG
Аз понеже не съм от грамотните - една статийка, набързо открита в нета
http://v-clima.com/faq.php?id=jonizacija-i-jonizirashti-filtri
И колега bobocamaro - ето тук цитат от същата: " дори около обикновения домашен телевизор броя на положителните йони е много по-голям, като източници са кинескопите - появява се нервно напрежение, умора, отпадналост и главоболие."
Киловолт - единица мярка за електрическо напрежение /1киловолт = 1000волта/
http://v-clima.com/faq.php?id=jonizacija-i-jonizirashti-filtri
И колега bobocamaro - ето тук цитат от същата: " дори около обикновения домашен телевизор броя на положителните йони е много по-голям, като източници са кинескопите - появява се нервно напрежение, умора, отпадналост и главоболие."
bobocamaro написа:vw_golf_4_tdi написа:т'ва поле откъде го изкопахте? електрично и електро-магнитно поле и радио-излъчване са различни неща
Не мога да ти отговоря, в тази единица е възприето да се измерва вредното влияние на радиовълните върху живите организми.
http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... XML+V0//BG
Киловолт - единица мярка за електрическо напрежение /1киловолт = 1000волта/
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Aneto написа:Adnan написа:... то след като е работил компа го изключваш - ОТ КОНТАКТА!!!!
А пък това заради пожарна безопастност ли го препоръчваш или считаш, че изключения компютър продължава да бълва коварните си лъчения?

- bobocamaro
- R.I.P
Aneto написа:Аз понеже не съм от грамотните ."
Това вече са глупости.Вашата грамотност я изтъкнах, базирано на постовете ви които съм се постарал да прочета.Цитираната от вас статия касае обикновен CRT телевизор с източник на отклонително напрежение 40 киловолта примерно.Откъдето и идва пак тази йонизация.Мисля че се отклонихме достатъчно.
Към колегата пуснал темата:производителя на вашия рутер никога не би публикувал мощността на трансмитера му.Приложена към формула за 2.4Ghz 2dbi антена ще получите излъчената мощност.Другото са ловци на духове.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”