Съвет за захранване на 3 различни луминисцентни ринга

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Съвет за захранване на 3 различни луминисцентни ринга

Мнениеот mucho » Вто 08 яну 2013 7:59

Здравейте,

Ще съм ви благодарен за всякакви съвети относно това как да захраня възможно най-копактно, пък и икономично 3 луминисцентни ринга с мощности - 22W, 32W и 40W, който ще са в едно тяло.

Сега аз знам, че най-добрия вариант е всеки ринг да си има свой собствен баласт, проектиран за неговата си мощност. Обаче това освен, че е малко трудно за намирането на отделните баласти, изисква повечко място (каквото аз нямам особено - да кажем, че най-критична ми е височината на баластите, която не бива да е повече от 3см.), пък и оскъпява нещата.

Та мислех си аз дали не мога да се пробвам с един баласт 3х36W, предполагам, че това вероятно ще вреди я на ринговете, я на самия баласт, а може и въобще да не сработи.

Мислех си и друго - дали да не си купя 3 от онези китайски шини, за луминисцентни пури, който по мои наблюдения "палят" лампи с всякакви мощности. Електрониката им ест. не е качествена и вероятно ще съкращава живота на лампите. Но пък иначе лесно мога да ги пригодя за моя случай.

Или пък има много по-добро решение, което се надявам вие да ми подскажете.

Мерси предварително!

п.п. И за да стана ептен нагъл ще добавя, че би било хубаво ако захранването на ринговете е с мигновен старт ;)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Съвет за захранване на 3 различни луминисцентни ринга

Мнениеот golfer » Вто 08 яну 2013 23:20

Разглобявал съм лампа с два луминисцентни ринга, които бяха с един баласт.
Имаше възможност да се пускат по отделно.
Причината за разглобяването беше, че спря да свети. Баласта беше приключил.
Много ме озадачи факта, че това нещо беше загрявало подобаващо, тавана и корпуса на самата лампа бяха доста опечени.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съвет за захранване на 3 различни луминисцентни ринга

Мнениеот mucho » Сря 09 яну 2013 16:08

Мисля, че си реших проблема. В тази фирма ще ми го изработят по-поръчка, точно за моя случай срещу само 20 кинта. Като стане ще споделя как е.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”