Ще съм ви благодарен за всякакви съвети относно това как да захраня възможно най-копактно, пък и икономично 3 луминисцентни ринга с мощности - 22W, 32W и 40W, който ще са в едно тяло.
Сега аз знам, че най-добрия вариант е всеки ринг да си има свой собствен баласт, проектиран за неговата си мощност. Обаче това освен, че е малко трудно за намирането на отделните баласти, изисква повечко място (каквото аз нямам особено - да кажем, че най-критична ми е височината на баластите, която не бива да е повече от 3см.), пък и оскъпява нещата.
Та мислех си аз дали не мога да се пробвам с един баласт 3х36W, предполагам, че това вероятно ще вреди я на ринговете, я на самия баласт, а може и въобще да не сработи.
Мислех си и друго - дали да не си купя 3 от онези китайски шини, за луминисцентни пури, който по мои наблюдения "палят" лампи с всякакви мощности. Електрониката им ест. не е качествена и вероятно ще съкращава живота на лампите. Но пък иначе лесно мога да ги пригодя за моя случай.
Или пък има много по-добро решение, което се надявам вие да ми подскажете.
Мерси предварително!
п.п. И за да стана ептен нагъл ще добавя, че би било хубаво ако захранването на ринговете е с мигновен старт