Глобул и Германос-сключен договор-въпрос

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Глобул и Германос-сключен договор-въпрос

Мнениеот icoico » Пон 21 дек 2009 23:04

Предварително се извинявам за леко несвързаното си писане,така е щото съм меко казано бесен,защото се касае за вариант на телефонен измамник в леко изменен вариант :banghead:
Баща ми,човек на 68 години и абсолютно бос на тема телефони отишъл да си купува батерия за ГСМ в някакъв магазин(по това време бях извън БГ).Оттам бог знае защо го насочили към Германос,офиса в Младост 1А.Където любезен мазен консултант го убедил,че за толкова стар телефон батерии няма и му предложил да си вземе Нокия 1200 БЕЗПЛАТНО,щото не се продавала,а се давала само срещу договор и 2 платени месечни такси.Вече ви е станало ясно предполагам че са го набутали с двегодишен договор при обичайните за това условия, :banghead: Наясно съм че той си е виновен за това че изобщо не е прочел под какво се е подписал :banghead: Пускам темата във форума защото имам бегъл спомен ,че някой някъде беше писал тук за същия проблем и един вариант за отказ от договора в 14-дневен срок,рових но не намерих нищо,ще бъда много благодарен ако някой ме насочи в правилна посока.Пиша също така и за да ви предупредя,че измамниците дебнат възрастните хора не само пред гишето за пенсии или пробутвайки историята за сгазеното дете и парите за рушвет на съдията по телефона.:banghead: :banghead: :banghead:

Последна промяна от icoico на Сря 23 дек 2009 19:14, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Re: Глобул-сключен договор с измама

Мнениеот freshenero » Пон 21 дек 2009 23:17

Мой сьвет е да не плаща повече и това е .Всички цигани имат по два три ,и нищо.Всички промоции са един голям ...!!!За малки сметки няма кой да се разправя.Те си гонят големи дльжници.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 21 дек 2009 23:22

По-добре да отидете и да се разберете от там откъдето са ви Набутали телефона. С това, да не плащате не е добра идея, като се има на предвид че имате договор, после резултата е плачевен за путребителя. Ако можете да се разберете с ГлоГул, ще е най-добре и за двама ви, те просто си трупат Абонати, така че няма какво да им се сърдим, представете си че някой от нас е на тяхно место, (ПреебваЧ консултант) и той трябва семейство да храни :screwy
Но в най-лошия случай или си предлащаш там 2-те години и ти махат договора, но с не Плащането не е добра идея.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 21 дек 2009 23:28

ще си плащаш като пич и нема да има какво да направиш :idea:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 21 дек 2009 23:35

Не съм помислял за неплащане на сметките-тоя номер не минава без съответния цвят на кожата и акцент mhihi Утре без друго ще ходя там да се разправям,а и в Ментел,които преди месец сключили договор с чичо ми-покойник от 7 години :banghead: Имам мътен спомен че договорите се приравняват към стоките и услугите,от които ние вече като печени парче европейци можем да се откажем в двуседмичен срок от момента на закупуване без обяснения и в момента ровя из нета за информация,ще бъда благодарен за всякакъв вид помощ...
Ако не друго ще отида да им вдигна един скандал и да изгоня малко клиенти mhihi

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 21 дек 2009 23:47

и аз не разбрах какъв е проблема че сте подписали договор. получил е нов телефон с тарифен план. тарифните планове се сменят. пък и по мое лично мнение (въпреки че съм на Мтел откакто се помня), глобулските тарифи са доста добри.
кажи какво конкретно не си доволен - такси, тарифни планове.. те хората са поставени там да убеждават клиенти.. и ти да работеше същото по същия начин щеше да убеждаваш хората.
мойте извинения, ама баща ти на каквато и възраст да е, е отговорен сам за действията си.

можеш да си отмениш договора, ако продавача наистина го е подвел, т.е. това което му е продал не е отговаряло на рекламата на продукта. грешка в цени, скрити клаузи; с две думи явно подвеждаща реклама

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 0:08

vw_golf_4_tdi написа:и аз не разбрах какъв е проблема че сте подписали договор. получил е нов телефон с тарифен план. тарифните планове се сменят. пък и по мое лично мнение (въпреки че съм на Мтел откакто се помня), глобулските тарифи са доста добри.
кажи какво конкретно не си доволен - такси, тарифни планове.. те хората са поставени там да убеждават клиенти.. и ти да работеше същото по същия начин щеше да убеждаваш хората.
мойте извинения, ама баща ти на каквато и възраст да е, е отговорен сам за действията си.

можеш да си отмениш договора, ако продавача наистина го е подвел, т.е. това което му е продал не е отговаряло на рекламата на продукта. грешка в цени, скрити клаузи; с две думи явно подвеждаща реклама

Баща ми,подобно на много други хора на възраст,е наясно с телефона дотолкова че да натиска червеното и зеленото копче.Отделно от това и преди няколко седмици (поради фалит на фирмата в която работеше все още) му предложили ако иска да му прехвърлят служебния номер на частен договор,вследствие на което вече се е сдобил и с двегодишен такъв на Ментел :banghead: Конкретно не съм доволен от това,че когато е поискал да си купи въпросния телефон съответният продавач,забелязвайки очевидното му незнание му е казал че не се продава без договор,като удобно е пропуснал да спомене срока :banghead: Да,има хора все още които подписват документи на честна дума без да четат и днес те останаха с един по-малко.Ако нещата опрат дотам,ще събера исканата неустойка от двеста петдесет и няколко лева на монети от по една стотинка,за което вероятно ще поискам помощ и оттук mhihi и ще си викна някого да снима операцията броене в офиса на Германос :mrgreen:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 22 дек 2009 0:12

убаво де,доколкото си спомням,може да развалиш договора в рамките на 7 дни май беше.
Ходи ,дигай скандали,плаши ги с каквото искаш.Тея поддават лесно :wink: Ако ли не,има инстанции към които можеш да се обърнеш за съдействие :wink: ПОне те верно небездействат

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 22 дек 2009 1:30

icoico написа:Ако нещата опрат дотам,ще събера исканата неустойка от двеста петдесет и няколко лева на монети от по една стотинка,за което вероятно ще поискам помощ и оттук mhihi и ще си викна някого да снима операцията броене в офиса на Германос :mrgreen:
Имаш от мен левче на по 1 стотинка ;)

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 22 дек 2009 1:38

от мен 5 лв , все по една mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 2:16

Благодаря за съдействието по вариант Б :) Ако опрем дотам ще пусна специална обява за изкупуване,все пак ще ми трябват поне 24 000 броя mhihi За момента все още не съм открил използваем текст от Закона за защита на потребителите за съжаление...Между другото-договори се пробутват и на пенсионерите които отиват да си регистрират предплатените карти-също доста кален номер на преЕбвач-консултантите на разните оператори...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Вто 22 дек 2009 2:18

icoico написа:Благодаря за съдействието по вариант Б :) Ако опрем дотам ще пусна специална обява за изкупуване,все пак ще ми трябват поне 24 000 броя mhihi За момента все още не съм открил използваем текст от Закона за защита на потребителите за съжаление...Между другото-договори се пробутват и на пенсионерите които отиват да си регистрират предплатените карти-също доста кален номер на преЕбвач-консултантите на разните оператори...

колега , до колкото си спомням , няма да намериш такъв закон
Мисля , че имаше нещо от рода на 14 дни , но беше само ако е сключен едва ли не виртуално ...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 22 дек 2009 2:32

Ъхъ,прав си
Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на:

1. получаване на стоката от потребителя, когато са изпълнени изискванията на чл. 54 - за стоки;

2. сключване на договора, а когато задълженията по чл. 54 са изпълнени след сключването на договора - от деня на тяхното изпълнение, но не по-късно от срока по ал. 3 - за услуги.

Както и да е.Утре ще им ходя на свиждане.Да видим колко лесно ще изхвърлят 98 килограмов любезен миньор навън mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 22 дек 2009 8:59

хан те така.Знаех си,че беше нещо от сорта на 7 дни.
Успех :wink:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 22 дек 2009 10:17

icoico написа: ...Да видим колко лесно ще изхвърлят 98 килограмов любезен миньор навън mhihi

Ама требе да си много любезен ве колега, со кротце, со благо mhihi mhihi mhihi Пробвай да се докопаш до някой началник там, и шеф как му се вика. Те преебвач консултантите се правят на улави, но ако успееш да убедиш началството, може и да стане работата. Успех и късмет :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”