Ремонт на ATX захранване

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Ремонт на ATX захранване

Мнениеот dancing_niki » Пон 24 яну 2011 11:11

Здравейте колеги,

малко ми се поизпече захранването на десктопа. Марката е Thermaltake, 500W беше при едни "познати" и ми казаха, че не могли да му подкарат 5-те волта които го пускат. Дали е това или не е, все ми е едно. Въпроса е дали има някой който може да го отремонтира и да ми спести 150-200 лева за ново?

Благодаря ви за вниманието!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Ремонт на ATX захранване

Мнениеот pas1.8mi » Пон 24 яну 2011 12:19

За външно захранване ли става въпрос?Снимка?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Пон 24 яну 2011 12:46

Вътрешно предполагам се казва: http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 47&ID=1524

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 24 яну 2011 12:53

Не са много тези дето умеят , а още по-малко тези дето ще се захванат с тая работа :D .
Виж по PC сервизите дали ще се наеме някой , но ремонта при повечето е следния : от скрапа ще вземем това и ще сменим онова - има два варианта 1. тръгна , 2. не тръгна .... и така до клиента или до кофата :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Пон 24 яну 2011 12:58

Аз съм се навил за ново, но ако това се оправи за 50-60 лева, предпочитам него пред 200 за ново :) В крайна сметка ако нищо не стане, ще се поразтърся как да го направя на зарядно за акумулатор, но преди това май трябва да тръгне :)

ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Мнениеот ivanveltchev » Пон 24 яну 2011 13:44

Привет колега, има едни момчета които се занимиват с това да ремонтират разни чарколяци, продават и втора ръка части. Сервизчето е малко, ама са добри оставял съм разни неща да оправят и съм доволен от тях и не взимат скъпо. Ако нестава си казват няма да те мотаят. Гледам че си от София, това им е сайта http://www.secondparts.com/, иначе се намират почти срещу Билата на бул.България, в сайта им се намира точния адрес и телефон.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 25 яну 2011 0:15

Гуруто на захранванията е ACDC от Hardwarebg.com форума :да:

Той може да ти даде най добър савет дали си струва или не си струва ремонта, понеже захранването е от скъпичките :)

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Вто 25 яну 2011 11:06

И аз бях изправен пред такава дилема с едно захранване. Отворих го, гледах го и то ме гледаше, затворих го и си купих ново. mhihi Никак не са лесни тия импулсни захранвания... Но според мен не е е задължително да си взимаш същата марка - може и някой по-евтин вариант. :wink:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 25 яну 2011 13:19

Импулсните , съвсем сериозно говоря , "стареят" :D , ако е на 3-4 години направо го сменяй .

Като казвам стареят : електролитните им кондензатори би тябвало да са специални , с ниски паразитни параметри ( ниско ESR най-вече), но често пъти чинайците слагат каквито имат . Това , заедно с екстремното натоварване и заедно с високата температура ( я почистено , я - не , а може и вентилатора да е почти или напълно спрял от прахоляк) тези електролити влошават параметрите си . Колкото си влошават параметрите , толкова и процеса на стареене се ускорява , до един момент когато някой се издуе и :bishop . Сменят ти го с добър , но от скрапа , или с нов но от най-ефтините и захранването е "готово" :( , очаквай в скоро време пак беля .
Ремонт си струва , ако захранването е добро и си струва да му смениш повечето електролитни кондензатори , или пък е ново , но е пострадало случайно при токов удър или нещо подобно .

Иначе - ново !

pvlcos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pvlcos » Чет 03 фев 2011 17:06

Ремонтирал съм доста компютърни захранвания, последните години по-рядко, защото се появиха по-евтини китайски.
Твойто захранване е добро, смятам ремонт до 40лв е оправдан, като след ремонта не е задължително захранващият блок да е
по-малко надежден от нов. Електролитните кондензатори (най-ненадеждните елементи) от повредени захранвания и особенно сваляни от дънни платки на компютри често са за предпочитане пред нови. Аз съм от Пловдив, но ако решиш, може да го пратиш по пощата (2.60лв до 3кг в едната посока).Или по куриер, например BULPOST от адреса на изпращача-6лв за 2.5кг
http://www.bgpost.bg/files/custom/Pricelist/domestic_parcels_01.10.2010.pdf
http://www.bgpost.bg/files/custom/Pricelist/Bulpost_2011.pdf

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 04 фев 2011 10:42

dancing_niki написа:Аз съм се навил за ново, но ако това се оправи за 50-60 лева, предпочитам него пред 200 за ново :) В крайна сметка ако нищо не стане, ще се поразтърся как да го направя на зарядно за акумулатор, но преди това май трябва да тръгне :)

Привет, ако все още не си решил проблема, драсни едно на лични.
Мога да ти реша проблема, стига разбира се вътре да не е "копано" много.
Ако е с големия багер - не става нищо, ако е с малката мотичка - има шанс.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”