Здравейте колеги,
малко ми се поизпече захранването на десктопа. Марката е Thermaltake, 500W беше при едни "познати" и ми казаха, че не могли да му подкарат 5-те волта които го пускат. Дали е това или не е, все ми е едно. Въпроса е дали има някой който може да го отремонтира и да ми спести 150-200 лева за ново?
Благодаря ви за вниманието!
Ремонт на ATX захранване
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Ремонт на ATX захранване
За външно захранване ли става въпрос?Снимка?
- dancing_niki
- Скиора
Вътрешно предполагам се казва: http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 47&ID=1524
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Не са много тези дето умеят , а още по-малко тези дето ще се захванат с тая работа
.
Виж по PC сервизите дали ще се наеме някой , но ремонта при повечето е следния : от скрапа ще вземем това и ще сменим онова - има два варианта 1. тръгна , 2. не тръгна .... и така до клиента или до кофата
.

Виж по PC сервизите дали ще се наеме някой , но ремонта при повечето е следния : от скрапа ще вземем това и ще сменим онова - има два варианта 1. тръгна , 2. не тръгна .... и така до клиента или до кофата

- dancing_niki
- Скиора
Аз съм се навил за ново, но ако това се оправи за 50-60 лева, предпочитам него пред 200 за ново
В крайна сметка ако нищо не стане, ще се поразтърся как да го направя на зарядно за акумулатор, но преди това май трябва да тръгне 

-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
Привет колега, има едни момчета които се занимиват с това да ремонтират разни чарколяци, продават и втора ръка части. Сервизчето е малко, ама са добри оставял съм разни неща да оправят и съм доволен от тях и не взимат скъпо. Ако нестава си казват няма да те мотаят. Гледам че си от София, това им е сайта http://www.secondparts.com/, иначе се намират почти срещу Билата на бул.България, в сайта им се намира точния адрес и телефон.
Гуруто на захранванията е ACDC от Hardwarebg.com форума
Той може да ти даде най добър савет дали си струва или не си струва ремонта, понеже захранването е от скъпичките

Той може да ти даде най добър савет дали си струва или не си струва ремонта, понеже захранването е от скъпичките

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
И аз бях изправен пред такава дилема с едно захранване. Отворих го, гледах го и то ме гледаше, затворих го и си купих ново.
Никак не са лесни тия импулсни захранвания... Но според мен не е е задължително да си взимаш същата марка - може и някой по-евтин вариант. 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Импулсните , съвсем сериозно говоря , "стареят"
, ако е на 3-4 години направо го сменяй .
Като казвам стареят : електролитните им кондензатори би тябвало да са специални , с ниски паразитни параметри ( ниско ESR най-вече), но често пъти чинайците слагат каквито имат . Това , заедно с екстремното натоварване и заедно с високата температура ( я почистено , я - не , а може и вентилатора да е почти или напълно спрял от прахоляк) тези електролити влошават параметрите си . Колкото си влошават параметрите , толкова и процеса на стареене се ускорява , до един момент когато някой се издуе и
. Сменят ти го с добър , но от скрапа , или с нов но от най-ефтините и захранването е "готово"
, очаквай в скоро време пак беля .
Ремонт си струва , ако захранването е добро и си струва да му смениш повечето електролитни кондензатори , или пък е ново , но е пострадало случайно при токов удър или нещо подобно .
Иначе - ново !

Като казвам стареят : електролитните им кондензатори би тябвало да са специални , с ниски паразитни параметри ( ниско ESR най-вече), но често пъти чинайците слагат каквито имат . Това , заедно с екстремното натоварване и заедно с високата температура ( я почистено , я - не , а може и вентилатора да е почти или напълно спрял от прахоляк) тези електролити влошават параметрите си . Колкото си влошават параметрите , толкова и процеса на стареене се ускорява , до един момент когато някой се издуе и

Ремонт си струва , ако захранването е добро и си струва да му смениш повечето електролитни кондензатори , или пък е ново , но е пострадало случайно при токов удър или нещо подобно .
Иначе - ново !
Ремонтирал съм доста компютърни захранвания, последните години по-рядко, защото се появиха по-евтини китайски.
Твойто захранване е добро, смятам ремонт до 40лв е оправдан, като след ремонта не е задължително захранващият блок да е
по-малко надежден от нов. Електролитните кондензатори (най-ненадеждните елементи) от повредени захранвания и особенно сваляни от дънни платки на компютри често са за предпочитане пред нови. Аз съм от Пловдив, но ако решиш, може да го пратиш по пощата (2.60лв до 3кг в едната посока).Или по куриер, например BULPOST от адреса на изпращача-6лв за 2.5кг
http://www.bgpost.bg/files/custom/Pricelist/domestic_parcels_01.10.2010.pdf
http://www.bgpost.bg/files/custom/Pricelist/Bulpost_2011.pdf
Твойто захранване е добро, смятам ремонт до 40лв е оправдан, като след ремонта не е задължително захранващият блок да е
по-малко надежден от нов. Електролитните кондензатори (най-ненадеждните елементи) от повредени захранвания и особенно сваляни от дънни платки на компютри често са за предпочитане пред нови. Аз съм от Пловдив, но ако решиш, може да го пратиш по пощата (2.60лв до 3кг в едната посока).Или по куриер, например BULPOST от адреса на изпращача-6лв за 2.5кг
http://www.bgpost.bg/files/custom/Pricelist/domestic_parcels_01.10.2010.pdf
http://www.bgpost.bg/files/custom/Pricelist/Bulpost_2011.pdf
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dancing_niki написа:Аз съм се навил за ново, но ако това се оправи за 50-60 лева, предпочитам него пред 200 за новоВ крайна сметка ако нищо не стане, ще се поразтърся как да го направя на зарядно за акумулатор, но преди това май трябва да тръгне
Привет, ако все още не си решил проблема, драсни едно на лични.
Мога да ти реша проблема, стига разбира се вътре да не е "копано" много.
Ако е с големия багер - не става нищо, ако е с малката мотичка - има шанс.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”