Купих си безж звънец с пир датчик за движение, който монтирах в гаража.Работи добре,но взе да дава фалшиви сигнали, особено през нощта.В блока няма други такива звънци, но има сотове във входа които можело да бъдат причина за фалшивите сигнали. Снощи, като ме събуди към 1-2 ч. след полунощ, нямаше наоколо други коли, чийто аларми също могат да бъдат причина.
Има ли някой опит как да се преборя с фалшивите сигнали или ще го махам.
безжичен звънец
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: безжичен звънец
Линк към устройството? В самия датчик трябва да има тримери за донастройка.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Да нямаш някой плъхок в гаража и той да си прани гаргара с теб
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
SDB123 написа:може и паяк да е (минели по детектора няма начин да не се задейства)
Възможно е!Приемника ти се захранва на 220в!Ако през ноща ти се задеиства източник на ел.магн. смущения(хладилник,климатик...) пак може да става проблем!
pas1.8mi написа:SDB123 написа:може и паяк да е (минели по детектора няма начин да не се задейства)
Възможно е!Приемника ти се захранва на 220в!Ако през ноща ти се задеиства източник на ел.магн. смущения(хладилник,климатик...) пак може да става проблем!
Какво може да се направи за да се предпазя от това?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Отрова за мишки, хлебарки и т.н.
И колко работещи климатика и хладилника имаш в гаража?

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
ISRalien написа:Отрова за мишки, хлебарки и т.н.
Ми не е нужно да са в гаража му,физика в първи курс- Електромагнитните смущения са всички сигнали или лъчения, излъчени в свободното пространство, или протичащи по електрически или сигнални кабели.
На същия принцип работи и онова устройство което гони мишките и гризачите,включено в мрежата.

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Stif написа:pas1.8mi написа:SDB123 написа:може и паяк да е (минели по детектора няма начин да не се задейства)
Какво може да се направи за да се предпазя от това?
Ако това е причината,трябва да се промени захранването на приемника!Ако е направен да работи на 9 в(например),се взима маломощно трафче+токоизправител и стабилизатор на напрежение(напр. 7809,ако ти трябва 9в)!Добавя се и голям филтров кондензатор и проблема трябва да изчезне!
П.П Ако консумацията на приемника е ниска,на първо време може да опиташ и с батерия!
За съжаление нямам технически умения да направя това, което ме съветваш.Иначе приемника е с 220 в. захранване.Ще попитам още тук там и ако не намеря някой да ми помогне, ще го махам защото няма да ме буди всяка вечер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може би самото устройство е прекалено сложно и евтино, за да работи добре.
Специално тоя датчик за движение имам предвид. Щото съм имал проблем с такива отделни.
Истински марков такъв не лови животни с големина колкото куче. За смущения да не говорим. 

black` написа:Може би самото устройство е прекалено сложно и евтино, за да работи добре.Специално тоя датчик за движение имам предвид. Щото съм имал проблем с такива отделни.
Истински марков такъв не лови животни с големина колкото куче. За смущения да не говорим.
Склонен съм да се съглася с теб и мисля че въпроса е в датчика, просто реагира не само на движение,но и на аларми на коли, СОТ или бог знае на какво. Нямам нужните технически умения да избирам отделните елементи и да ги сглобя, не става въпрос само за пари. Какво като е евтино това което взех, като няма да го ползвам! Иначе това нещо ако работи добре може да ми свърши чудесна работа.
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
mirkata 4020 написа:ПП кога ще се нашмулим,и поговорим на такива екзестенциални теми.
O, пишете ме и мен!!!

помощ за пир датчик за движение
Моля за помощ от колега, който разбира от пир датчици.Монтирал съм такъв в гаража, но сработва освен на движение и на други неизвестни за мен фактори /в гаража няма котки, мишки и т.н./От София съм.
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”