Проблем с охлаждане на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с охлаждане на лаптоп

Мнениеот icoico » Пон 11 юли 2011 21:22

Днес носих машинката да я почистят,"Тошиба Сателит А100",горе-долу на 4 години безаварийни,но яко запрашен.Проблемът е,че след интервенцията вентилаторът изобщо престана да работи,а температурата на процесора достига 80 градуса...то е ясно че ще се връщам при "майстора" утре,но ако някой може да ме упъти към читав сервиз в района на "Младостите" бих бил благодарен :beer

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Проблем с охлаждане на лаптоп

Мнениеот slimmer » Пон 11 юли 2011 21:40

Майсторът може да е забравил да свърже вентилатора или да не го е направил както трябва... Онзи ден ходих до сервиз.бг и ми се сториха свестни момчета. Срещу зала Универсиада са. Не е Младост, но мисля, че ще свършат добра работа (поне се надявам, не съм им ползвал услугите точно за такова нещо).
M/у другото не очаквай кой-знае какво от охлаждането на тия сателити - те си греят порядъчно. Трябва да им се слага много читава паста (считай Arctic МX) и много внимателно да се сглобяват (случвало ми се е с 2 такива, единия от които беше прегрял -> разпояване на чип и т.н., т.е. сериозен сервиз...). Един приятел си замъкна неговия A100 някъде до гара Искър в официален сервиз, ако искаш може да го питам, ама не знам колко дерат там...

И след всичките тия работи си вземи една поставка, ако пак вдига над 60, че тия специално май си имат нужда... (зависи коя модификация на A100 е, де, ама все пак...).
Успех!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 11 юли 2011 21:58

Ами до момента си работеше прилично,само дето отскоро почна да държи високи обороти вентилатора, реших че е време за почистване...и го оставих в първия срещнат сервиз :banghead:
А100-491 е...

Последна промяна от icoico на Пон 11 юли 2011 22:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 11 юли 2011 21:59

99.99% е забравил да включи вентилатора.

П.С. И на мен се е случвало като чистих лаптопа на една колежка :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 11 юли 2011 22:01

Ами ей така на сляпо е трудно да се каже от какво е... Колегата най-вероятно е прав и просто е забравил да включи захранването на вентилаторчето... Ако не е от това заложи на Мост като сервиз и в Мултидрама ще ти го оправят ама е възможно да те бавят доста...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 12 юли 2011 14:18

Вентилатора .е беше вкл.чен,оправиха го ,сега обаче не .и работи половината клавиатура :Mr Green Fun да живе.т .айсторите :Mr Green Fun :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 12 юли 2011 14:50

Явно пак ще ходиш... Вземи иди при други... Ако си късметлия няма да са наместили както трябва кабела й. Ако не си - клавиатура от Англия ти е около 19 лири с доставката, да знаеш (понеже ми се е случвало вече да сменям една залята на такъв сателит). Ако ти се чака 2-3 седмици - 11 лири от далечния изток някъде... По-евтина в България май трудно ще намериш, аз поне не можах...

Дано да е недонаместен кабел само ;)

П.п. Може да споделиш в кой сервиз се случват тези недоразумения, та хората да имат едно наум.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 12 юли 2011 15:29

slimmer написа:Ако си късметлия няма да са наместили както трябва кабела й.

Може и да не са защипали щипката, която държи лентовия кабел в буксата. Ако ти се ходи довечера до Малашевци ела да ти го сглобя като хората :D :D :D

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 12 юли 2011 15:31

Абе то ясно, че пак ще ходиш 'щото те са оплескали нещата, ама този път преди да си тръгнеш колега пробвай машината на място за да не се занимаваш с глупости и да си губиш времето...то така и така си плащаш все пак!

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 12 юли 2011 15:31

radi_nrj написа:Ако ти се ходи довечера до Малашевци ела да ти го сглобя като хората :D :D :D

Само да не му доведеш някоя колежка на Ради :-D
radi_nrj написа:П.С. И на мен се е случвало като чистих лаптопа на една колежка

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 12 юли 2011 22:02

Имаме участници познали точната причина-кабела :bowdown Вече знам как се чувства инженер като отиде на лекар mhihi Благодаря за съдействието,може да се :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”