Става въпрос за хладиник индезит с един компресор,долна хладилна и горна камерна част.Проблема е следния компресорът работи непрекъснато и всичко в хладината част замръзва(прави ми впечатление,че в долната чатс замръзването е по-голямо).
Първото което ми дойде на ум е термостата,явно си беше за смяна защото не изключваше хладилника при спиране от врътката.
Смених го,сега се изключва като щтракна врътката но на която и степен да го няглася замразява всичко и комресорът работи нон стоп.Събира се и малко лед по стената.Дали фреона му е малко или може да е другаде проблема?
Проблем с хладилник Индезит
Re: Проблем с хладилник Индезит
В ред е хладилника ти.Проблемен е термостата.Ако си купил някое менте за 12-15 лв не очаквай да работи коректно.Провери и закрепването на активния край.Може и той да не прилепва добре и оттам да не изключва.Щом и с двата е едно и също най вероятно е това.Поздрави 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Термостатът е... 

- snoopcar
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.9 AFN
15лв го купих термостата,какъв трябва да търся?Коя марка са читави,че много се вбесявам така,всичко вътре е камък чак яйцата се пукат. 

27-28 lv Това са читавите и пак няма гаранция.Направи една снимка на захващанео на алуминиевата тръбичка на термостата.Не е проблем ако имам път да го видя . 

- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Dead man написа:Термостатът е...

- snoopcar
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.9 AFN
Оправих го хладилника,термостата който купих имаше 1 изход повече от стария и по начина по който ми казаха да го свържа от мястото където го купих работеше отново постоянно.Свързах кабелите както бяха при стария термостат и сега хладилника работи правилно изключва си и т.н.
Мерси на всички отзовали се!
Мерси на всички отзовали се!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”