Играете ли Flight Simulator X

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Играете ли Flight Simulator X

Мнениеот kikata » Чет 22 мар 2012 14:37

Въпроса ми е дали има някой, който да играе такива симулатори http://www.microsoft.com/games/flightsimulatorx/
Преди седмица си я взех, но нещо не ми се получава с клавиатурата, доста трудничко е. Някой ако е играе с джойстик нека сподели дали по-лесно се играе.
:beer

Последна промяна от kikata на Чет 28 мар 2013 15:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Играете ли fly simulator

Мнениеот slimmer » Чет 22 мар 2012 14:51

kikata написа:Някой ако е играе с джойстик нека сподели дали по-лесно се играе

Баща ми се занимава с въпросния симулатор и веднъж направих грешката да го попитам "Пак ли играеш?", той взе че се обиди - не било игра...
Та на въпроса: Той се е екипирал със Saitek Cyborg и... доста по-приятно е да летиш така, веднъж-дваж и аз имах честта да се добера до въпросната техника. Спестяват ти се някои от и без това многото клавиши. Но така или иначе, ако си тръгнал сериозно да се занимаваш с това, си трябва четене + сериозен хардуер (процесор + рам + видеокарта + подобен джойстик). Ако ще го "играеш" за 3 месеца и ще ти писне, може и по-евтино да минеш :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 22 мар 2012 14:59

Да, това е фирмата.
Ами няма връзка. http://www.pilotshop.nl/contents/en-uk/d98.html
Част от тея щуротии са на мой познат. В екстаз беше потрошил ръчките на тротъл контрола :Mr Green Fun .
Та установих после, че дори потенциометрите вътре са с няква странна характеристика.
Защо ти дрънкам това, тия играчки са с параметри и поведение максимално близки до истинските.
С две думи, ако имаш пари строши ги. Не е същото с клавиатурата :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Чет 22 мар 2012 18:37

Хахах и аз съм чупел клавиатура на NFS, но това е друга история, а и беше преди доста години. Сега съм по-уравновесен Иначе играта си е трудна, но е голяма "зарибявка"
Изображение
Тези контролери ги разгледах и като цена горе-долу бива, но на този етап мисля, че ще е по-добре един Лоджитек за 50-60лв. или джойстика който показа колегата, пък да видим как ще ми понесе.
Изображение

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 22 мар 2012 18:48

По-добре се сдобийте с нещо такова:
http://www.youtube.com/watch?v=jfklYllc ... ature=plcp

С тенденция за такова:
http://www.youtube.com/watch?v=i91vx1Hv ... ature=plcp
:beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 22 мар 2012 22:14

За сега "летя" с това - http://get.bg/product_info.php?cPath=23 ... s_id=18322
Докато не ме тресне съчмата и не си взема това:
http://get.bg/product_info.php?cPath=23 ... s_id=53235
Като го видях на живо (в технополис ги има) ми беше ясно, че ще хвърля тия 220 лв, добре, че се удържах да не го направя тогава mhihi

И да, не е игра. Това е симулатор.
Щеше да е игра, ако събираше бонбони и подскачаше по крилата на самолета, докато жонглираш с моторни триони, надолу с главата.

Купи си джойстик, калибрирай го, запомни всеки бутон за какво е, по време на tutorial-а можеш да ги препрограмираш, защото е ясно, че 90% от термините не си ги чувал.

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пет 23 мар 2012 1:51

Добре, че компютъра на който играя не е мой, иначе до сега щеше да го отнесе.
Дано с джойстик да е малко по-лесно от клавиатурата, че за 4h игра един самолет не мога да приземя :mrgreen:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 23 мар 2012 9:07

kikata написа:Добре, че компютъра на който играя не е мой, иначе до сега щеше да го отнесе.
Дано с джойстик да е малко по-лесно от клавиатурата, че за 4h игра един самолет не мога да приземя :mrgreen:

Чесна-та, най лесно се кара стига да не трябва да приземяваш по наклон.
Аз не можах да приземя големият пътнически реактивен самолет.
След 3 дена мъки се отказах, но това не е игра.
Имаше даже тест дали някой, който никога не е карал самолет може да полети и приземи чесна.
Момчето политна, но при приземяване се беше панирал малко и пилота до него пое управлението.
Пилота беше много впечатлен от уменията на някой, който се е упражнявал само на копютър без професионален симулатор.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 23 мар 2012 9:37

Adnan написа:Аз не можах да приземя големият пътнически реактивен самолет.

Баща ми се учи 7 дена да приземява някаква по-голяма чесна Citation и после се метна на 747 май... Трудна работа си е приземяването :)

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пет 23 мар 2012 11:18

Adnan написа:
kikata написа:Добре, че компютъра на който играя не е мой, иначе до сега щеше да го отнесе.

Чесна-та, най лесно се кара стига да не трябва да приземяваш по наклон.
Аз не можах да приземя големият пътнически реактивен самолет.
Имаше даже тест дали някой, който никога не е карал самолет може да полети и приземи чесна.
Момчето политна, но при приземяване се беше панирал малко и пилота до него пое управлението.
Пилота беше много впечатлен от уменията на някой, който се е упражнявал само на копютър без професионален симулатор.

Някъде из нета четох, талибаните който разрушиха Световния търговски център са се упражнявали на такъв симулатор, за да могат да пилотират-насочат самолетите.

п.п. а с джойстик приземяват ли се по-лесно, аз малките самолети вече им свикнах, само големите джетове не мога да приземя, с клавиатурата не стават плавни движения май!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 23 мар 2012 16:31

Определено си иска джойстик,даже и с геймпад ще е по-лесно от колкото с клавиатура и мишка!

Играл съм на някой от сериите на Microsoft Flight Simulator,но са ми малко скучни,предпочитам

IL-2 Sturmovik и разни други бойни,дори и по-леки за повече фън и екшън като Heroes of the Pacifc или Battle of Britain :да: :beer

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 23 мар 2012 17:11

Преди играех.. скоро не съм разцъквал нищо. Тия дни минах през мултирамата и ми останаха очите на ето това нещо http://www.multirama.bg/product/9878/dz ... artog.html
Всичко е метал и много солидно!
Освен горното, имаше ръдър контрол и пулт за управление на раидиостанцията/навигация и т.н. профи неща. Абе шукария от всякъде.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 23 мар 2012 19:29

kikata написа:Някъде из нета четох, талибаните който разрушиха Световния търговски център са се упражнявали на такъв симулатор, за да могат да пилотират-насочат самолетите.

Аз някъде из нета четох, че България е в Австралия, ама още търся кенгуру :screwy
Талибаните имат достатъчно пари, не ги мисли тях.

Adnan написа:Имаше даже тест дали някой, който никога не е карал самолет може да полети и приземи чесна.

Това обаче ми стана интересно, можеш ли да пратиш линк, че ми се ще и аз да си докажа способностите :063:

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пет 23 мар 2012 21:43

Ivailo написа:Това обаче ми стана интересно, можеш ли да пратиш линк, че ми се ще и аз да си докажа способностите :063:

http://fwd.channel5.com/gadget-show/blo ... -challenge

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Съб 24 мар 2012 12:43

Изображение
Колеги това като компромисен вариант как Ви се струва?
http://www.multirama.bg/product/5149/dz ... ps41-.html

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”