Готварска печка с керамичен плот до 500лв.?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Готварска печка с керамичен плот до 500лв.?

Мнениеот mafiota » Нед 01 апр 2012 23:01

Предстои ни покупка на готварска печка. Идея си нямаме какво да търсим и за какво да гледаме :dontknow: Бюджетът който мога да отделя е макс. 500лв. Държа котлоните да не са на газ, а да е с керамичен плот. Моля да споделите ако имате преки положителни /отрицателни/ впечатления или наблюдения към някой модел отговарящ на споменатия по-горе бюджет!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Готварска печка с керамичен плот до 500лв.?

Мнениеот Winner25 » Нед 01 апр 2012 23:18

Колко голяма печка? Ако от по малките ти върши работа, на елдом са хубави печките, дипломат са с по добър дизайн но като качество не ми харесват :) От големите няма голям избор до 500лв. Beko са добри и качествени за парите си :wink:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 02 апр 2012 7:55

Winner25 написа: Beko са добри и качествени за парите си :wink:
:да:

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Пон 02 апр 2012 16:21

Общо взето и аз съм доволен от марката BEKO,ще ги разгледам. Иначе ми трябва стандартна печка, не от тези по-малките.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 03 апр 2012 15:43

Zanussi

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 03 апр 2012 17:53

lrlmodo написа:Zanussi

:да:

И Беко не е лош избор..Въпрос на вкус... :012:

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Вто 03 апр 2012 20:51

а има ли някакви особености около керамичните плотове? напр. със сензорни или директни бутони е добре да бъде, или нещо друго ... :roll:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 04 апр 2012 18:24

Имам дълъг опит със Зануси и нормални ключове за включване.

Желязна печка на доста години... Купена малко след като пуснаха такива по магазините... :012:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 04 апр 2012 19:59

Повечето печки не са със сензорни бутони, но и не виждам смисъл да е с такива :)
Не знам Зануси как са биле преди години, но в момента са на нивото на Беко само че с по-хубаво име и съответно цената леко нагоре :)

Потребителски аватар
toki4aaa
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот toki4aaa » Сря 04 апр 2012 21:03

Колега с ВЕКО няма да сбъркаш! За парите си получаваш повече от прилично качество! За да не съм голословен - работя в един от големите магазини за черна и бяла техника ( вносителя на ВЕКО за България ). За 3 години откакто съм там не сме имали проблем с нито едно ВЕКО! А англичаните не искат да чуят за друго освен ВЕКО-то.
Зануси не са това което бяха откакто ги купиха Електоролукс. Ако беше от Търново и отстъпка щях да ти уредя ...
Това е мое мнение, всеки си избира сам за себе си все пак!

Поздрави! :beer

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Сря 04 апр 2012 21:07

mafiota написа:Предстои ни покупка на готварска печка. Идея си нямаме какво да търсим и за какво да гледаме :dontknow: Бюджетът който мога да отделя е макс. 500лв. Държа котлоните да не са на газ, а да е с керамичен плот. Моля да споделите ако имате преки положителни /отрицателни/ впечатления или наблюдения към някой модел отговарящ на споменатия по-горе бюджет!

Имам Горение с керамичен плот на 8 години Платих я към 850 мисля. Не съм доволен от фурната,цялата корозира и се разпада ,керамиката е ок. Всички модели освен Bosh са компромис .

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 05 апр 2012 7:54

Blomberg - също е вариант.Доколкото знам те са високата серия на Беко.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 05 апр 2012 8:47

wetrelaks написа:
mafiota написа:Предстои ни покупка на готварска печка. Идея си нямаме какво да търсим и за какво да гледаме :dontknow: Бюджетът който мога да отделя е макс. 500лв. Държа котлоните да не са на газ, а да е с керамичен плот. Моля да споделите ако имате преки положителни /отрицателни/ впечатления или наблюдения към някой модел отговарящ на споменатия по-горе бюджет!

Имам Горение с керамичен плот на 8 години Платих я към 850 мисля. Не съм доволен от фурната,цялата корозира и се разпада ,керамиката е ок. Всички модели освен Bosh са компромис .

Горението тоя проблем явно го имат от време оно. Ние имахме една от старото производство купувана от Югославия (тогава все още беше Югославия) - железна печка от към електрическа част и нагреватели, но и на нея и корозира фурната.

Аз и сестрата имаме 2 броя еднакви Индезит с 2 конвенционални електрически и 2 газови котлона, но същата се предлага и с керамика. Голям проблем на Индезита, е че се рони печата по копчетата дори и без да ползваш абразивни препарати :dontknow: и лошото е че почват да изчезват надписите малко след като и изтече гаранцията :banghead:

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 05 апр 2012 17:41

ясно, значи ще се оглеждам за ВЕКО. Всъщност пералнята ми е ВЕКО, някакъв супер енергиен клас, доволни сме вече три години проблеми никакви а и си пере добре, само дето програмата е около 3 часа :woooow: , но сме и свикнали вече.
Да се надяваме, че имат добра гаранционна база, а и след това намират ли се части?

Другото което ми се върти в главата е компромисен вариант за около 300 ...400 лв., тук в Козлодуй има един човек който внася ел. уреди от Германия - втора употреба. Гледах няколко модела от които AEG, Privileg, на външен вид много добре изглеждаха, а и човека казва че били истински, но..... знам ли, като са замисля ...... все пак това е греело, и малко или много може би "огъня" я е амортизирл, абе незнам дали е много добре печка втора употреба, то има неща дето могат да се купят така, но пък печка :|

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”