Предстоящо закупуване на USB модем за интернет - съвети?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Предстоящо закупуване на USB модем за интернет - съвети?

Мнениеот chinadracon » Пет 20 апр 2012 16:18

Здравейте колеги,
Предстои ми да си взема от въпросните USB-модеми към някой от мобилните оператори, и понеже не съм много запознат с тази услуга, да ви помоля, който е ползвал подобни стикове да ме ориентира какво би било подходящо за мен в случая като абонаментен план, оператор и т.н. Основната идея е да можем с жена ми и детето да се чуваме по скайп в общи линии по един път на ден, понеже през лятото известен период от време ще са на друго място в страната и евентуално проверка на поща и др. такива незначителни неща. Торенти принципно няма да се свалят. Смущава ме тези лимити, които гледам, че са поставили в различните планове, като принципно не съм много склонен да плащам над 15 лв на месец, още повече, че има обвързване за минимум 1 година. Не знам обаче от видео разговори по скайп дали бързо ще стигна въпросните лимити и какъв план да избирам евентуално. Така че всякакви съвети ще са ми от полза, мерси предварително! :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Предстоящо закупуване на USB модем за интернет - съвети?

Мнениеот hooligans » Пет 20 апр 2012 16:35

За начало за къде ще ти трябва?
Аз ползвам такъв модем за място където и телефоните губят обхват и съм доволен.
За поща и форуми е идеален, но за скаип разговори не съм пробвал :)

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пет 20 апр 2012 17:10

Идеален е и за скайп. Аз доста, често пътувъм в провинцията и дори на места където няма 3Г само с едге върви видеоразговорът, а с 3Г е направо перфектен, става и за гледане на онлайн филми и клипове. Аз съм към виваком, и съм доста доволен. Най-добрият план като за теб е Traffic Unlimited S http://www.vivacom.bg/bg/residential/pr ... ni/traffic

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 20 апр 2012 18:04

За Скайп през 2 G..... бая силен и стабилен обхват ще е нужен, не бих разчитал.

През 3.5G очаквай в зависимост от обхвата, времето на деня и мрежата между 2 и 7 mbps download.

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пет 20 апр 2012 18:25

Haralampi написа:За Скайп през 2 G..... бая силен и стабилен обхват ще е нужен, не бих разчитал.

През 3.5G очаквай в зависимост от обхвата, времето на деня и мрежата между 2 и 7 mbps download.

Че то на 2Г без пълен обхват за каквото и да е невярвам някой да има нерви да го чака. За 2Г единствено с пълен обхват върви г/д нет-а

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 20 апр 2012 19:13

Мерси на колегите, които се отзоваха! :beer Ще го ползва жена ми, като с детето ще са в едно пловдивско село. Последно бяхме там с компания миналата седмица, едно от момичетата беше с модем на Виваком и ми направи впечатление, че много трудно зареждаше примерно клипове от youtube. Въпросната девойка също беше много доволна от вивакомския модем, но специално на това място мисля, че се поиздъниха нещо с обхвата. Затова се насочвам май поне за момента към М-Тел въпреки, че нещо плановете им не ми се виждат много гъвкави, така да се каже. Иначе не знам в интерес на истината дали М-Тел ще вадят по-добър сигнал на въпросното място, но нали уж се хвалят с "най-стабилната" 3G мрежа. Та такива работи...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 20 апр 2012 21:32

На моето място, само виваком има обхвад, незнам как е в твоето село, но май виваком имат най-добрата 3г мрежа.
Но знам ли

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пет 20 апр 2012 22:16

hooligans написа:На моето място, само виваком има обхвад, незнам как е в твоето село, но май виваком имат най-добрата 3г мрежа.
Но знам ли

И в моето село е така, мтел и глобул имат само на места но нямат 3Г.

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Пет 20 апр 2012 22:24

Имам USB модеми за интернет и на 3-те оператора,най доволен съм от GLoBul-ския модем(ползвам го вече 2 години),този на Vivacom е на моменти има дни дето го чакам да ми зареди страница в форума по 5 минути,Mtel-ския го имам от 2 месеца и изобщо не съм очарован от него мислех че ще е най добре но се оказа най зле от всичките,GloBul-ския е неограничен,при достигане на 2500МБ скороста малко му пада но пак е по добре от другите два единственото е че месечната му такса е 24лв :banghead:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Съб 21 апр 2012 11:42

Speedy86 написа:Имам USB модеми за интернет и на 3-те оператора,най доволен съм от GLoBul-ския модем(ползвам го вече 2 години),този на Vivacom е на моменти има дни дето го чакам да ми зареди страница в форума по 5 минути,Mtel-ския го имам от 2 месеца и изобщо не съм очарован от него мислех че ще е най добре но се оказа най зле от всичките,GloBul-ския е неограничен,при достигане на 2500МБ скороста малко му пада но пак е по добре от другите два единственото е че месечната му такса е 24лв :banghead:

Е да мерси :lol:
То тва за един два уикенда на вилата си е обир направо :shock
Аз толкова плащам за цифрова и интернет в софия mhihi
Вивакомския ми струва 5лв на месец :bowdown

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Съб 21 апр 2012 20:34

hooligans написа:
Speedy86 написа:Имам USB модеми за интернет и на 3-те оператора,най доволен съм от GLoBul-ския модем(ползвам го вече 2 години),този на Vivacom е на моменти има дни дето го чакам да ми зареди страница в форума по 5 минути,Mtel-ския го имам от 2 месеца и изобщо не съм очарован от него мислех че ще е най добре но се оказа най зле от всичките,GloBul-ския е неограничен,при достигане на 2500МБ скороста малко му пада но пак е по добре от другите два единственото е че месечната му такса е 24лв :banghead:

Е да мерси :lol:
То тва за един два уикенда на вилата си е обир направо :shock
Аз толкова плащам за цифрова и интернет в софия mhihi
Вивакомския ми струва 5лв на месец :bowdown

Прав си че е обир но аз понеже нямам друга алтернатива за интернет и затова ползвам такъв :banghead:

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Съб 21 апр 2012 21:38

Основния недостатък на глобъл, за мен, е:

След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на скоростта, в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост. В тези случаи ще бъдате уведомени предварително с кратко текстово съобщение (SMS).

Което при другите оператори го няма.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 24 апр 2012 13:54

Вивакомския модем върши работа там където се дънят Глобул .През почивни дни го давам на 1 приятел за с. Църква,а той ми дава неговия Глобулски за край Варна :Mr Green Fun

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Сря 25 апр 2012 13:28

колеги, благодаря че взехте отношение по въпроса, уредих си от приятел да ми даде вивакомски модем да го тествам за почвните дни и ако в крайна сметка е ок връзката, ще се ориентирам към виваком явно :)

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 25 апр 2012 14:08

chinadracon написа:колеги, благодаря че взехте отношение по въпроса, уредих си от приятел да ми даде вивакомски модем да го тествам за почвните дни и ако в крайна сметка е ок връзката, ще се ориентирам към виваком явно :)

Правилно си се ориентирал колега ,ползвал съм и на 3-те оператора ,като при М-тел и Глобул броях дните до изтичане на договора ,с чиста съвест им правя тази „реклама".

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”