Предстои ми да си взема от въпросните USB-модеми към някой от мобилните оператори, и понеже не съм много запознат с тази услуга, да ви помоля, който е ползвал подобни стикове да ме ориентира какво би било подходящо за мен в случая като абонаментен план, оператор и т.н. Основната идея е да можем с жена ми и детето да се чуваме по скайп в общи линии по един път на ден, понеже през лятото известен период от време ще са на друго място в страната и евентуално проверка на поща и др. такива незначителни неща. Торенти принципно няма да се свалят. Смущава ме тези лимити, които гледам, че са поставили в различните планове, като принципно не съм много склонен да плащам над 15 лв на месец, още повече, че има обвързване за минимум 1 година. Не знам обаче от видео разговори по скайп дали бързо ще стигна въпросните лимити и какъв план да избирам евентуално. Така че всякакви съвети ще са ми от полза, мерси предварително!
Предстоящо закупуване на USB модем за интернет - съвети?
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Предстоящо закупуване на USB модем за интернет - съвети?
Здравейте колеги,
Предстои ми да си взема от въпросните USB-модеми към някой от мобилните оператори, и понеже не съм много запознат с тази услуга, да ви помоля, който е ползвал подобни стикове да ме ориентира какво би било подходящо за мен в случая като абонаментен план, оператор и т.н. Основната идея е да можем с жена ми и детето да се чуваме по скайп в общи линии по един път на ден, понеже през лятото известен период от време ще са на друго място в страната и евентуално проверка на поща и др. такива незначителни неща. Торенти принципно няма да се свалят. Смущава ме тези лимити, които гледам, че са поставили в различните планове, като принципно не съм много склонен да плащам над 15 лв на месец, още повече, че има обвързване за минимум 1 година. Не знам обаче от видео разговори по скайп дали бързо ще стигна въпросните лимити и какъв план да избирам евентуално. Така че всякакви съвети ще са ми от полза, мерси предварително!
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Предстоящо закупуване на USB модем за интернет - съвети?
За начало за къде ще ти трябва?
Аз ползвам такъв модем за място където и телефоните губят обхват и съм доволен.
За поща и форуми е идеален, но за скаип разговори не съм пробвал
Аз ползвам такъв модем за място където и телефоните губят обхват и съм доволен.
За поща и форуми е идеален, но за скаип разговори не съм пробвал
-
misho_GTI
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Идеален е и за скайп. Аз доста, често пътувъм в провинцията и дори на места където няма 3Г само с едге върви видеоразговорът, а с 3Г е направо перфектен, става и за гледане на онлайн филми и клипове. Аз съм към виваком, и съм доста доволен. Най-добрият план като за теб е Traffic Unlimited S http://www.vivacom.bg/bg/residential/pr ... ni/traffic
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
За Скайп през 2 G..... бая силен и стабилен обхват ще е нужен, не бих разчитал.
През 3.5G очаквай в зависимост от обхвата, времето на деня и мрежата между 2 и 7 mbps download.
През 3.5G очаквай в зависимост от обхвата, времето на деня и мрежата между 2 и 7 mbps download.
-
misho_GTI
Haralampi написа:За Скайп през 2 G..... бая силен и стабилен обхват ще е нужен, не бих разчитал.
Че то на 2Г без пълен обхват за каквото и да е невярвам някой да има нерви да го чака. За 2Г единствено с пълен обхват върви г/д нет-а
- chinadracon
- Контакти:
Мерси на колегите, които се отзоваха!
Ще го ползва жена ми, като с детето ще са в едно пловдивско село. Последно бяхме там с компания миналата седмица, едно от момичетата беше с модем на Виваком и ми направи впечатление, че много трудно зареждаше примерно клипове от youtube. Въпросната девойка също беше много доволна от вивакомския модем, но специално на това място мисля, че се поиздъниха нещо с обхвата. Затова се насочвам май поне за момента към М-Тел въпреки, че нещо плановете им не ми се виждат много гъвкави, така да се каже. Иначе не знам в интерес на истината дали М-Тел ще вадят по-добър сигнал на въпросното място, но нали уж се хвалят с "най-стабилната" 3G мрежа. Та такива работи...
Ще го ползва жена ми, като с детето ще са в едно пловдивско село. Последно бяхме там с компания миналата седмица, едно от момичетата беше с модем на Виваком и ми направи впечатление, че много трудно зареждаше примерно клипове от youtube. Въпросната девойка също беше много доволна от вивакомския модем, но специално на това място мисля, че се поиздъниха нещо с обхвата. Затова се насочвам май поне за момента към М-Тел въпреки, че нещо плановете им не ми се виждат много гъвкави, така да се каже. Иначе не знам в интерес на истината дали М-Тел ще вадят по-добър сигнал на въпросното място, но нали уж се хвалят с "най-стабилната" 3G мрежа. Та такива работи...- hooligans
- Модератор

На моето място, само виваком има обхвад, незнам как е в твоето село, но май виваком имат най-добрата 3г мрежа.
Но знам ли
Но знам ли
-
misho_GTI
hooligans написа:На моето място, само виваком има обхвад, незнам как е в твоето село, но май виваком имат най-добрата 3г мрежа.
Но знам ли
И в моето село е така, мтел и глобул имат само на места но нямат 3Г.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Имам USB модеми за интернет и на 3-те оператора,най доволен съм от GLoBul-ския модем(ползвам го вече 2 години),този на Vivacom е на моменти има дни дето го чакам да ми зареди страница в форума по 5 минути,Mtel-ския го имам от 2 месеца и изобщо не съм очарован от него мислех че ще е най добре но се оказа най зле от всичките,GloBul-ския е неограничен,при достигане на 2500МБ скороста малко му пада но пак е по добре от другите два единственото е че месечната му такса е 24лв 

- hooligans
- Модератор

Speedy86 написа:Имам USB модеми за интернет и на 3-те оператора,най доволен съм от GLoBul-ския модем(ползвам го вече 2 години),този на Vivacom е на моменти има дни дето го чакам да ми зареди страница в форума по 5 минути,Mtel-ския го имам от 2 месеца и изобщо не съм очарован от него мислех че ще е най добре но се оказа най зле от всичките,GloBul-ския е неограничен,при достигане на 2500МБ скороста малко му пада но пак е по добре от другите два единственото е че месечната му такса е 24лв
Е да мерси
То тва за един два уикенда на вилата си е обир направо
Аз толкова плащам за цифрова и интернет в софия
Вивакомския ми струва 5лв на месец

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
hooligans написа:Speedy86 написа:Имам USB модеми за интернет и на 3-те оператора,най доволен съм от GLoBul-ския модем(ползвам го вече 2 години),този на Vivacom е на моменти има дни дето го чакам да ми зареди страница в форума по 5 минути,Mtel-ския го имам от 2 месеца и изобщо не съм очарован от него мислех че ще е най добре но се оказа най зле от всичките,GloBul-ския е неограничен,при достигане на 2500МБ скороста малко му пада но пак е по добре от другите два единственото е че месечната му такса е 24лв
Е да мерси![]()
То тва за един два уикенда на вилата си е обир направо![]()
Аз толкова плащам за цифрова и интернет в софия![]()
Вивакомския ми струва 5лв на месец
Прав си че е обир но аз понеже нямам друга алтернатива за интернет и затова ползвам такъв

-
misho_GTI
Основния недостатък на глобъл, за мен, е:
Което при другите оператори го няма.
След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на скоростта, в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост. В тези случаи ще бъдате уведомени предварително с кратко текстово съобщение (SMS).
Което при другите оператори го няма.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Вивакомския модем върши работа там където се дънят Глобул .През почивни дни го давам на 1 приятел за с. Църква,а той ми дава неговия Глобулски за край Варна 

- chinadracon
- Контакти:
колеги, благодаря че взехте отношение по въпроса, уредих си от приятел да ми даде вивакомски модем да го тествам за почвните дни и ако в крайна сметка е ок връзката, ще се ориентирам към виваком явно 
chinadracon написа:колеги, благодаря че взехте отношение по въпроса, уредих си от приятел да ми даде вивакомски модем да го тествам за почвните дни и ако в крайна сметка е ок връзката, ще се ориентирам към виваком явно
Правилно си се ориентирал колега ,ползвал съм и на 3-те оператора ,като при М-тел и Глобул броях дните до изтичане на договора ,с чиста съвест им правя тази „реклама".
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”