Проблем с компютър
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Проблем с компютър
Здравейте колеги.От 2 дена имам проблем с компютъра или по-точно с интренет връзката.В нас имам 2 настолни компютъра свързани посредством рутер.Проблема е следния - след като почна да тегля някой файл или торент интренет връзката ми прекъсва за секунди и после отново се закача и така до безкрай.Това е само на единия.На другия компютър този проблем го няма.Първото ,което се усамних е,че рутера ми прави някакви мизерии.Смених портовете за връзка ,пробвах през Wi-Fi да видя дали и там ще прекъсва ,рестартирах го ,но проблема си остана само на този компютър.Лаптопа също го вързах директно към рутера с кабела ,който по-принцип е сложен в настолния ,но там проблема го няма.Единственото ,което започвам да си мисля е ,че съм лепнал някой вирус.Знам,че има лек за това и един преинстал може да реши проблема ако е такъв,но ще ви помоля ако може да ме посъветвате какво да направя преди да взема това крайно решение.
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с компютър
Смени LAN картата на проблемния компютър или сложи втора карта на друг слот и пробвай с нея. 

- KING-T
Забравих да кажа,че пробвах чрез PPPoE връзка директно към компютъра и тогава проблема го няма .
.

- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Свържи LAN кабела директно към единия компютър, от него с втора карта свържи рутера, а рутерът закачи към втория компютър. 

- KING-T
Лошото е ,че лан картата ми е вградена и на двата и няма как да пробвам това 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Защо му е тази гимнастика ? Човека има рутер, рутера раздава IP адреси на наличните машини. PPPoE идва от провайдъра, ако не бъркам
Питам най-ламерски, защото аз не успях да шерна нет към друг комп, с втора LAN карта.
P.S. 10 лева е една мрежарка слотова
Другото което се сещам, разрешено ли е UPnP Port Forwarding в рутера?
не разбирам от мрежи, дайте да научим нещо

Питам най-ламерски, защото аз не успях да шерна нет към друг комп, с втора LAN карта.

P.S. 10 лева е една мрежарка слотова

Другото което се сещам, разрешено ли е UPnP Port Forwarding в рутера?
не разбирам от мрежи, дайте да научим нещо

- KING-T
Не мога да видя настройките на рутера,защото е промоционален рутер от моя интренет доставчик и е защитен с парола ,която не знам 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Освен да вземеш на заем и да пробваш с друг "по-достъпен"
рутер . От кой доставчик вземаш НЕТ , от Networx или от някоя телевизия ?

-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
KING-T написа:Забравих да кажа,че пробвах чрез PPPoE връзка директно към компютъра и тогава проблема го няма ..
Ако те разбирам правилно, си сложил директно кабела за нета в компа? Ако е така и няма проблем, а през рутера и то само на този комп. го има, защо не пробваш с друг кабел от рутера до компа.

П.С. ако знаеш как, защо не пуснеш картата на 10 Мбит/с вместо 100 Мбит/с

- KING-T
TiL написа:Марка и модел на рутера? Паролата и името от стигера не стават ли? Сканирал ли си щайгата за вируси? Антивирусната ти обновява ли се(имал съм проблеми с нета след изтичане на периода на антивирусната)? Аз лично нигога не ползвам вхрадени карти освен ако не са wifi :> Ако можеш да намериш някаква ланка и да пробваш с нея...
Рутера е марка TP-LINK TL-WR1043ND.Паролата от стикера е сменена и не става.NOD-a ми откри 3 и ги изчисти .Тя се обновява,но не е оригинална.Ползвам я от доста отдавна.
milmar написа:Освен да вземеш на заем и да пробваш с друг "по-достъпен"рутер . От кой доставчик вземаш НЕТ , от Networx или от някоя телевизия ?
Доставчикът е Networx.
Mish87 написа:KING-T написа:Забравих да кажа,че пробвах чрез PPPoE връзка директно към компютъра и тогава проблема го няма ..
Ако те разбирам правилно, си сложил директно кабела за нета в компа? Ако е така и няма проблем, а през рутера и то само на този комп. го има, защо не пробваш с друг кабел от рутера до компа.А за рутера можеш да разгледаш по нета какви са им фабричните пароли освен ако наистина не са я сменили което за мен е много тъпо. Може пък да искаш да си го "ръчкаш" или да си го настройваш и т.н. Какъв е рутера впрочем?
П.С. ако знаеш как, защо не пуснеш картата на 10 Мбит/с вместо 100 Мбит/сМоже и да помогне, но за мен това говори че не може да работи стабилно на 100 или че просто се е сдухала
Правилно си ме разбрал.И аз си мислех за кабела,но като вързах лаптопа с него проблема го нямаше.Да сменили са я и нямам достъп до рутера иначе щях да го изкормя

Сега обаче проблема изчезна.Не знам какво става и какво да мисля вече .Възможно ли е по IP адрес нещо от доставчика да ми правят мизерии.Знам ли ?
-
- Контакти:
Едва ли е ИП то. Минаваш през рутер (той "влачи" ИП то) и 2 компа, от които единия е без проблеми. Другия вариант за паролата е АКО ЗНАЕШ как да го настроиш, защото виждам че си писал PPPoE. Биеш му рестарт с една игла в ресет бутона. Държиш около 30 секунди или минута, махаш му тока докато държиш иглата на бутона, и после го пускаш. Фабрично юзера и паролата на "Тъп Линк" са: админ/админ. Пишеш в браузъра 192.168.0.1 мисля беше и трябва да иска парола.
- KING-T
Това за иглата колко пъти съм си мислил да го направя
.Не знам обаче после да не би да имам проблеми с доставчика.След месец рутера вече ше е е мой по договор.Дали може да разберат ,че съм го рествал? 

-
- Контакти:
Няма как освен ако не им се оплачеш че не можеш да го настроиш. Попринцип ако се рестартира и се влезе първоначално в менюто, той пита как да се настрои. Има опции: Статично, Динамично, ПППоЕ и т.н. Трябва да се даде отметката на ПППоЕ, след което иска юзер и парола да се напишат. До там съм стигал ама след това какво се случва... идея нямам. А и тях к'во ги боли къде си бараш ти, след като си си изплатил рутера и си е твой. Ако умажеш настройките по - вероятно е да те таксуват, за посещението тъй като проблема ти си си го създал а не е по тяхна вина. Така мисля де 

- KING-T
Mish87 и аз съм на същото мнение като теб
.Ако пак се появи проблема го почвам.Благодаря всички колеги изказали мнение по проблема
.Надявам се проблема повече да не се прояви.

-
- Контакти:
KING-T написа:Mish87 и аз съм на същото мнение като теб.Ако пак се появи проблема го почвам.Благодаря всички колеги изказали мнение по проблема
![]()
.Надявам се проблема повече да не се прояви.
Дано се справиш

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”