Проблем с компютър
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Проблем с компютър
Здравейте колеги.От 2 дена имам проблем с компютъра или по-точно с интренет връзката.В нас имам 2 настолни компютъра свързани посредством рутер.Проблема е следния - след като почна да тегля някой файл или торент интренет връзката ми прекъсва за секунди и после отново се закача и така до безкрай.Това е само на единия.На другия компютър този проблем го няма.Първото ,което се усамних е,че рутера ми прави някакви мизерии.Смених портовете за връзка ,пробвах през Wi-Fi да видя дали и там ще прекъсва ,рестартирах го ,но проблема си остана само на този компютър.Лаптопа също го вързах директно към рутера с кабела ,който по-принцип е сложен в настолния ,но там проблема го няма.Единственото ,което започвам да си мисля е ,че съм лепнал някой вирус.Знам,че има лек за това и един преинстал може да реши проблема ако е такъв,но ще ви помоля ако може да ме посъветвате какво да направя преди да взема това крайно решение.
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с компютър
Смени LAN картата на проблемния компютър или сложи втора карта на друг слот и пробвай с нея. 

- KING-T
Забравих да кажа,че пробвах чрез PPPoE връзка директно към компютъра и тогава проблема го няма .
.
.- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Свържи LAN кабела директно към единия компютър, от него с втора карта свържи рутера, а рутерът закачи към втория компютър. 
- KING-T
Лошото е ,че лан картата ми е вградена и на двата и няма как да пробвам това 
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Защо му е тази гимнастика ? Човека има рутер, рутера раздава IP адреси на наличните машини. PPPoE идва от провайдъра, ако не бъркам
Питам най-ламерски, защото аз не успях да шерна нет към друг комп, с втора LAN карта.
P.S. 10 лева е една мрежарка слотова
Другото което се сещам, разрешено ли е UPnP Port Forwarding в рутера?
не разбирам от мрежи, дайте да научим нещо
Питам най-ламерски, защото аз не успях да шерна нет към друг комп, с втора LAN карта.

P.S. 10 лева е една мрежарка слотова
Другото което се сещам, разрешено ли е UPnP Port Forwarding в рутера?
не разбирам от мрежи, дайте да научим нещо

- KING-T
Не мога да видя настройките на рутера,защото е промоционален рутер от моя интренет доставчик и е защитен с парола ,която не знам 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Освен да вземеш на заем и да пробваш с друг "по-достъпен"
рутер . От кой доставчик вземаш НЕТ , от Networx или от някоя телевизия ?
-
Mish87
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
KING-T написа:Забравих да кажа,че пробвах чрез PPPoE връзка директно към компютъра и тогава проблема го няма ..
Ако те разбирам правилно, си сложил директно кабела за нета в компа? Ако е така и няма проблем, а през рутера и то само на този комп. го има, защо не пробваш с друг кабел от рутера до компа.
П.С. ако знаеш как, защо не пуснеш картата на 10 Мбит/с вместо 100 Мбит/с
Може и да помогне, но за мен това говори че не може да работи стабилно на 100 или че просто се е сдухала - KING-T
TiL написа:Марка и модел на рутера? Паролата и името от стигера не стават ли? Сканирал ли си щайгата за вируси? Антивирусната ти обновява ли се(имал съм проблеми с нета след изтичане на периода на антивирусната)? Аз лично нигога не ползвам вхрадени карти освен ако не са wifi :> Ако можеш да намериш някаква ланка и да пробваш с нея...
Рутера е марка TP-LINK TL-WR1043ND.Паролата от стикера е сменена и не става.NOD-a ми откри 3 и ги изчисти .Тя се обновява,но не е оригинална.Ползвам я от доста отдавна.
milmar написа:Освен да вземеш на заем и да пробваш с друг "по-достъпен"рутер . От кой доставчик вземаш НЕТ , от Networx или от някоя телевизия ?
Доставчикът е Networx.
Mish87 написа:KING-T написа:Забравих да кажа,че пробвах чрез PPPoE връзка директно към компютъра и тогава проблема го няма ..
Ако те разбирам правилно, си сложил директно кабела за нета в компа? Ако е така и няма проблем, а през рутера и то само на този комп. го има, защо не пробваш с друг кабел от рутера до компа.А за рутера можеш да разгледаш по нета какви са им фабричните пароли освен ако наистина не са я сменили което за мен е много тъпо. Може пък да искаш да си го "ръчкаш" или да си го настройваш и т.н. Какъв е рутера впрочем?
П.С. ако знаеш как, защо не пуснеш картата на 10 Мбит/с вместо 100 Мбит/сМоже и да помогне, но за мен това говори че не може да работи стабилно на 100 или че просто се е сдухала
Правилно си ме разбрал.И аз си мислех за кабела,но като вързах лаптопа с него проблема го нямаше.Да сменили са я и нямам достъп до рутера иначе щях да го изкормя
Сега обаче проблема изчезна.Не знам какво става и какво да мисля вече .Възможно ли е по IP адрес нещо от доставчика да ми правят мизерии.Знам ли ?
-
Mish87
- Контакти:
Едва ли е ИП то. Минаваш през рутер (той "влачи" ИП то) и 2 компа, от които единия е без проблеми. Другия вариант за паролата е АКО ЗНАЕШ как да го настроиш, защото виждам че си писал PPPoE. Биеш му рестарт с една игла в ресет бутона. Държиш около 30 секунди или минута, махаш му тока докато държиш иглата на бутона, и после го пускаш. Фабрично юзера и паролата на "Тъп Линк" са: админ/админ. Пишеш в браузъра 192.168.0.1 мисля беше и трябва да иска парола.
- KING-T
Това за иглата колко пъти съм си мислил да го направя
.Не знам обаче после да не би да имам проблеми с доставчика.След месец рутера вече ше е е мой по договор.Дали може да разберат ,че съм го рествал? 

-
Mish87
- Контакти:
Няма как освен ако не им се оплачеш че не можеш да го настроиш. Попринцип ако се рестартира и се влезе първоначално в менюто, той пита как да се настрои. Има опции: Статично, Динамично, ПППоЕ и т.н. Трябва да се даде отметката на ПППоЕ, след което иска юзер и парола да се напишат. До там съм стигал ама след това какво се случва... идея нямам. А и тях к'во ги боли къде си бараш ти, след като си си изплатил рутера и си е твой. Ако умажеш настройките по - вероятно е да те таксуват, за посещението тъй като проблема ти си си го създал а не е по тяхна вина. Така мисля де 
- KING-T
Mish87 и аз съм на същото мнение като теб
.Ако пак се появи проблема го почвам.Благодаря всички колеги изказали мнение по проблема
.Надявам се проблема повече да не се прояви.
.Ако пак се появи проблема го почвам.Благодаря всички колеги изказали мнение по проблема
.Надявам се проблема повече да не се прояви.-
Mish87
- Контакти:
KING-T написа:Mish87 и аз съм на същото мнение като теб.Ако пак се появи проблема го почвам.Благодаря всички колеги изказали мнение по проблема
![]()
.Надявам се проблема повече да не се прояви.
Дано се справиш
Не мога да те насоча с друго освен с това в което се пише юзера и паролата в настройката. Да беше статично или динамично... лесна работа. Все пак успех и дано се оправи тая дивотия.Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”