Търся PHP/sql програмист за помощ за един проект

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Търся PHP/sql програмист за помощ за един проект

Мнениеот rainheart » Съб 12 яну 2013 15:12

Здравейте!
Нещата малко се закучиха и търся колега с PHP/sql опит за настройването на един онлайн магазин, писан от нулата(не е готова платформа) преди много години, понеже моите познания клонят към 0 и съм пред такива дилеми дори в HTML-a като например защо бекграунда зададен като bgproperties="fixed" на един компютър стои статичен и само текста се върти, пък на други и той се върти на кадри.
С две думи му прехвърлям кода и той съживява мъртвеца и кратко обучение, ако искам да сменя някой от текстовете, къде да бръкна и как пак да го кача на сървъра. Естествено срещу заплащане (може и в стекове бира), но без рязане на глави по възможност :beer
Контакт на лс.

Код: Избери всички

Бях си купил преди няколко години един сайт, но така и не стигнах до пускането му. Проблемът е, че фирмата разработчик вече не съществува и на добра воля ми изпратиха от личните си архиви файловете му, които са 1599, разпределени в 406 папки  :shock
Регистрирах си тестов домейн във free.bg, за да си припомня, за какво идеше реч, преди да се пуска нещо официално, но като заредя архива ми изписва [b]Abort pclzip.lib.php : Missing zlib extensions[/b], а ръчното качване файл по файл е безумие. Опитах с различни архивирани формати, но ми изписва едно и също.
Дайте ми съвет, като на абсолютно начинаещ, как да го ъплоадна :beer

Последна промяна от rainheart на Сря 23 яну 2013 13:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: Помощ за ъплоад на сайт-Abort pclzip.lib.php : Missing zlib

Мнениеот slimmer » Пон 14 яну 2013 8:32

Ако само искаш да ги качиш, може да го направиш с FTP клиент като FileZilla Client (виж гугъл) или дори Windows Explorer. Като FTP адрес, доколкото видях във форума им, трябва да пишеш ime-na-saita-ti.free.bg, username и парола трябва да са ти ясни. За Windows explorer може да пробваш с ftp://username@ime-na-saita-ti.free.bg в адресната лента и ако всичко е наред ще те попита за парола.
Иначе онова съобщение за zlib означава, че хостинга ти не поддържа zlib, за което трябва да се свържеш с администраторите. Ама за free хостинг не очаквай много. Също така като гледах из форумите им се оказва, че има лимит от 500 файла на качване (или въобще, не можах да разбера), та може би пак трябва да се свържеш с администраторите...

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Пон 14 яну 2013 13:42

Здравей, колега.
Дори и да успееш да качиш файловете на хоста, сайта няма да тръгне, тъй като free.bg е хостинг само за статични страници—изградени с html, css, javascript... Не си прави труда да ги качваш там. Трябва ти хостинг, който поддържа php, може би mysql и кой знае какво още.
По-принцип такъв хостинг трудно се намира, не че няма, ама са бъгави. Пробвай с 000webhost, малко по-бавно одобряват акаунтите, но иначе долу-горе бива— http://www.000webhost.com/.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пон 14 яну 2013 15:00

Аз помислих, че поддържа PHP, защото гледам някаква опция за инсталация на phpbb там... Но нямам акаунт за да проверя.

Потребителски аватар
ivanovkbg

Мнениеот ivanovkbg » Пон 14 яну 2013 15:07

slimmer написа:Аз помислих, че поддържа PHP, защото гледам някаква опция за инсталация на phpbb там... Но нямам акаунт за да проверя.

Можеш да си инсталираш phpbb, но до там. Тя платформата я има качена там, ти не си я качваш. По-скоро това е платформа за създаване на phpbb форуми.
Но хостинга не поддържа сървърни езици, в частност php.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 14 яну 2013 15:11

Значи или се учиш да инсталираш php и най-вероятно и mysql, или скачаш на хостинг план в някоя от съответните компании, където го има инсталирано :)

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Пон 14 яну 2013 20:28

Не искам да избързвам с платен хостинг, понеже примерно в Суперхостинг, където вече имам един сайт за групово пазаруване, на сходен на този във форума въпрос, ми отговориха: "За съжаление на сървърите за споделен хостинг не се поддържа pclzip разширението, като алтернативен вариант можем да Ви предложим да използвате zip.so разширението, което се поддържа на споделен хостинг.", което пак ме хвърля в тъч с моите познания.
Разчитам до няколко дни програмиста на скрипта да ми помогне или почвам по азбучен ред хостинг компаниите и методите на колегата slimmer с фтп клиент :beer

Потребителски аватар
ivanovkbg

Мнениеот ivanovkbg » Вто 15 яну 2013 5:52

rainheart написа:Не искам да избързвам с платен хостинг, понеже примерно в Суперхостинг, където вече имам един сайт за групово пазаруване, на сходен на този във форума въпрос, ми отговориха: "За съжаление на сървърите за споделен хостинг не се поддържа pclzip разширението, като алтернативен вариант можем да Ви предложим да използвате zip.so разширението, което се поддържа на споделен хостинг.", което пак ме хвърля в тъч с моите познания.
Разчитам до няколко дни програмиста на скрипта да ми помогне или почвам по азбучен ред хостинг компаниите и методите на колегата slimmer с фтп клиент :beer

Колега, трябва ти хостинг, който поддържа php и най-вероятно mysql.
То, че ще го качиш чрез ftp, ще го качиш, иначе си е цяло самоубийство.
Пробвай http://www.000webhost.com/, той поддържа php и mysql.
Ако нещо не стане там, обади се, ще измислим нещо ;).

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 15 яну 2013 8:18

Само да добавя: Ако сайтът на колегата изисква и разни допълнителни разширения към PHP или определена версия на PHP или MySQL, му трябва и хостинг, който ги поддържа. За пример: Drupal 7/8 + Host.bg, ако си на някой от по-старите им сървъри, няма как да го подкараш. Добре, че предлагат безплатно и уж безпроблемно преместване на някои от осъвременените им системи. Надявам се това да не прозвуча като реклама/анти-реклама, просто давам пример и хората предлагат и решение. Затова е добре да се знае какво се изисква и дали може отсрещния да отговори на изискванията. Успех по-натам!

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Сря 16 яну 2013 15:57

Колега най-лесния начин да прегледаш сайта, да го настройваш ако ползваш някаква готова система или нещо друго е да инсталираш една програма на твоето ПЦ (в момента не мога да се сетя как и беше името) Та въпросната програма има MySQL, PHP, CSS и там другите формати които са ти необходими. След като инсталираш програмата рестартираш ПЦ-то и в дял Ц на компа има една папка и в нея слагаш цялото съдържание на сайта. След това отваряш Уеб браузъра и се пишеше localhost от там качваш базата данни (SQL файла ) и след това ти зарежда сайта. Идеята е ,че твоето ПЦ ще стане сървър на който ще качиш сайта и той ще е видим само за теб и ще можеш да го разгледаш и да се упражняваш ако искаш да го модифицираш :D
П.С в момента не мога да се сетя как е името да програмата по късно ще я потърся

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 16 яну 2013 23:11

Wamp e програмата, имаше и xamp навремето ако не се лъжа, но вампа е по-добър и лесен за употреба :)

Потребителски аватар
rainheart

Re: Търся PHP/sql програмист за помощ за един проект

Мнениеот rainheart » Сря 23 яну 2013 13:58

Малък ЪП mhihi

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 23 яну 2013 15:24

rainheart написа:... и кратко обучение, ако искам да сменя някой от текстовете, къде да бръкна и как пак да го кача на сървъра...

Само FYI - забрави го това. Нищо не е толкова лесно, колкото ти изглежда.

Потребителски аватар
rainheart

Мнениеот rainheart » Нед 03 фев 2013 21:51

Пореден въпрос, не знам дали последен :)
Имам достъп до сървър с юзър и парола, качвам си с FreeZilla, мога да подменям файлове, но не мога да ги изтеглям обратно на харда. Как става упражнението?
С две думи нещо качено и изтрито, как мога да го възстановя обратно на хард диска за доработки?
Мерси :loveuall

Потребителски аватар
Napstera
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.4
Контакти:

Мнениеот Napstera » Пон 04 фев 2013 19:25

Ако все още търсиш Програмис казвай.. :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”