Проблем със стар лаптоп
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Проблем със стар лаптоп
Ако прегрява няма да е лошо да му се направи една профилактика. Дори и да не смениш пастата, само да му почистиш радиаторите по охлаждането е достатъчно 

- stefan4o
- Контакти:
На някои модели съм виждал не са с паста, ами с термолепенка. Не зная как да ти го обясня, но може да се окаже, че пастата няма да ти свърши работа. 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колега, този модел има ли капаче на вентилатора и "радиатора", което може да отвориш след няколко болтчета и да изчистиш ако има фъндъци от новозараждаща се цивилизация пречеща на охлаждането? На приятелката Asus-а (малко по-нов) има такъв и e доста полезен в такива ситуации. Ето и каква беше промяната при мен:
nokiangage написа:Моята ситуация с лаптопа се подобри, преди АМД-то дънеше на 90-108 градуса хем на поставка с вентилатор и естествено в последните гаснеше, учудващо от Asus за разлика от другите ни 2 HP-та са по-интелигентни и може да се отвори само капачето около охлаждането и да се почисти всместо целия корпус, та Еврика - сега работи на 52-60 градуса максимум със същото ползване като преди, втора степен на вентилатора не се пуска, а пък ако го сложа на поставката ще простине сигурно...![]()
ПС. Ама бая черни боклуци излязоха след продухването, изглеждах като коминочистач
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Досега не съм срещал процесор с термо лента, всички са си с паста, лентата е на видео чиповете дали на външна карта на всеки чип, дали ако е вградена на чипсета.
Иначе колега като го инсталираш виж му температурите, най вече на хард диска, държи ли 45 и нагоре градуси търси друг хард. Другия вариант да ти спича инсталацията на ХР е лош сектор, един - два да има и старата вече система отказва да се инсталира, виж с една аида примерно какво му показва смарта на тоя диск, ако ива някакъв проблем вече може да тестваш и с друга програма за целта.
Иначе колега като го инсталираш виж му температурите, най вече на хард диска, държи ли 45 и нагоре градуси търси друг хард. Другия вариант да ти спича инсталацията на ХР е лош сектор, един - два да има и старата вече система отказва да се инсталира, виж с една аида примерно какво му показва смарта на тоя диск, ако ива някакъв проблем вече може да тестваш и с друга програма за целта.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Среща се термолента върху процесор, но при всички такива случаи става въпрос маломощни нетбукове с Интел Atom или нещо от сорта. Даже един колега я беше сменил с паста и му прегряваше, та се оправи чак след като намери съответната дебелина термолента.
Та в тоя ред на мисли, лепенките сменяйте с лепенки и пастата с паста
Та в тоя ред на мисли, лепенките сменяйте с лепенки и пастата с паста

- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Колега и аз имах проблем с прегряването. Почистиха го от прах,смениха му термопастата и сега не прегрява и работи добре.
Аз го дадох в laptop.bg излезе около 30 и малко кинта
Аз го дадох в laptop.bg излезе около 30 и малко кинта

-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
Аз сложих на моя лаптоп паста от един квартален магазин за електроника някаква тяхна си паста, 3-4 лева беше, обаче след това температурата е желязна на моя лаптоп, и на пц=то бях сложил такава и 2-3 години вече не съм се занимавал да свалям радиатора.Ако те интересува пиши на лични, да не излезе че правя реклама.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Той се е отпушил направо
, сега как е като работна температура и вентилатора включва ли се по-рядко колега?

- stefan4o
- Контакти:
Значи си постигнал добър резултат 

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
TiL написа:Ако не се лъжа термолепенките са доста след термопастите и едва ли тоя дарак ще е с лепенка.
Колега,
виждал съм термо лепенка в CD още преди да има охладител на процесорите. Така че може да се поспори кое е първоначалното "яйцето или кокошката". Визирам CD 2X и 486/33MGHz ....
P.S. Поздравления че си намерил чергата дето като че ли че баба ми я такала.
Поздрави Вассето
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”