Компютър до 400 лева нов или 2-ра употреба?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Компютър до 400 лева нов или 2-ра употреба?

Мнениеот eng » Вто 18 фев 2014 20:28

Здравейте колеги, трябва ми компютър за домашно ползване, филми музика, интернет (най-вероятно и някоя лека версия на Кад програма).В тази цена разбира се не влиза монитор, мишка клавиатура и колонки, тази периферия я имам налична.Дилемата е следната: нов компютър за тези пари, гледам основно този сайт
http://bulcom.bg/shop/categories.php?CategoryID=71- като бих искал съвет от тези пари кое е най доброто, търся по възможност по яко видео и процесор (доколкото може да се влезе в тия пари разбира се).
Или втора употреба машина:за тия пари знам, че взимам директно някакъв ъурк стейшън на Делл или HP, проблема обаче , който ме възпира е, че все пак си е 2-ра употреба, всичко е амортизирано и е поне на 3-4 години машина за тези пари, карана яко.Като параметри обаче вероятно ще е много по-яка от тези на новия комп.
Дайте съвет, или ако знаете някой друг по изгоден сайт за цени на нови компютри.
Всички съвети са добре дошли.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Re: Компютър до 400 лева нов или 2-ра употреба?

Мнениеот plamikcho » Вто 18 фев 2014 20:35

Точно обратното е в действителност - старата маркова машина ще е с по-слаби параметри (което не значи, че ще работи по-зле) от нов асемблиран комп и може да го надживее, защото е с по-качествени части. Твърдия диск евентуално може да се сдуха, но можеш да си сложиш нов (и да си правиш редовен бекъп). ДВД/СД-та кой ли ползва вече? Станциите на Дел са железни, имал съм няколко такива и са направо вечни :th_up .

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 фев 2014 20:39

Едно предложение от мен:
http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_6275_dc7900.html

Като в последствие може да му добавиш видеокарта.

Ето и едно с 2 ксеончета и Квадро:

http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_6247_xw6400.html

Последна промяна от radi_nrj на Вто 18 фев 2014 20:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 18 фев 2014 20:40

Моя компир го взех от Краш в студенски град, втора употреба. Цените ми се сториха изключително ниски, компа е марков, а не сбирщайн, може да го върнеш в едноседмичен срок без никакви обяснения. Дават 1 година гаранция, тя точно изтича без да ми се е налагало да я ползвам.
ПП От доста време не бях виждал нещо, което да не е произведено в Китай или в краен случай да пише доста лъжливото Made in EU. На моя си пише, че е ирландски.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 18 фев 2014 20:43

Да разбирам,че за тия пари си ЗА 2 употреба?
Единствено и само износването ме притеснява, на предни комп преди 2 години купих 500гб хард и вече ми прави проблеми, а какво остава за ползван поне 3 години такъв?
От 3 мнения превес има 2-та употреба, аз ли само си мисля, че новото си е ново?Вярно с не маркови части но все пак.

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Вто 18 фев 2014 20:43

radi_nrj написа:Едно предложение от мен:
http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_6275_dc7900.html

Като в последствие може да му добавиш видеокарта.

Ето и едно с 2 ксеончета и Квадро:

http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_6247_xw6400.html

И още 4 GB RAM ако се добавят, става идеално :beer .

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Вто 18 фев 2014 20:44

Вземи маркова машина с нов хард - това е най-доброто. Това е единственото слабо място на стара маркова машина.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 18 фев 2014 20:47

Щом имаш периферията и ти трябва само щайгата с компонентите - аз бих избрал новото!
За 400 лв. може да се вместиш много добре в цената за конфигурация с параметри НАД средното за един нов лаптоп, например.
Стига да си склонен на компромиси около големината на HDD, видеокартата, CPU да е AMD и т.н.
Но с две ръце за нов :th_up

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 фев 2014 20:51

Ако вземе работна станция HP Compaq xw или Dell Precision ще изкара колкото нова такава. Единствено харда може да се наложи да се подмени с нов.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 18 фев 2014 20:54

radi_nrj написа:Ако вземе работна станция HP Compaq xw или Dell Precision ще изкара колкото нова такава. Единствено харда може да се наложи да се подмени с нов.

Съгласен съм, че марковите компоненти имат по-малък риск да дефектират, но все пак твърд диск, процесор, вентилатор, захранване, дъно - всичко ще е работило незнаен брой часове. Защо да рискува, като за тези пари си взима доста добра нова машинка с 2/3 години гаранция.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 фев 2014 20:58

Какво да рискува? Фирми като Рмания и Квант сервиз тия машини ги дават с гаранция и предлагат поддръжака. Просто за 400лв няма да сглоби нощо коеот да бие 2 ксеона и квадро :mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 18 фев 2014 20:58

radi_nrj написа:Ако вземе работна станция HP Compaq xw или Dell Precision ще изкара колкото нова такава. Единствено харда може да се наложи да се подмени с нов.

ОК, но нов такъв хард вероятно трябва да е пак марков, може ли да се замени с универсален?
Smeagol написа:Щом имаш периферията и ти трябва само щайгата с компонентите - аз бих избрал новото!
За 400 лв. може да се вместиш много добре в цената за конфигурация с параметри НАД средното за един нов лаптоп, например.
Стига да си склонен на компромиси около големината на HDD, видеокартата, CPU да е AMD и т.н.
Но с две ръце за нов :th_up

Точно компромиси с видеокартата не ми се правят, дори бих добавил още 50-70 лева само да взема по-добра видеокарта.АМД дори и в ниския клас не са ли по-назад от Интел, като показатели/цена?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 фев 2014 21:02

Аз даже си мисля, че тия машини ги дават с нови хардове защото тези, с които са работили ако не се лъжа ги унищожават. Това е защото са били на фирми и от изтрит хард може да се възстанови инфо, а то може да е тайна фирмена информация.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 18 фев 2014 21:11

radi_nrj написа:Аз даже си мисля, че тия машини ги дават с нови хардове защото тези, с които са работили ако не се лъжа ги унищожават. Това е защото са били на фирми и от изтрит хард може да се възстанови инфо, а то може да е тайна фирмена информация.

Ако хардовете са нови това променя в значителна степен везните към конфигурацията с ксеоните, но дали могат да ми гарантират от фирмата продавач, че харда е чисто нов и как аз самия за мен си мога да разбера.
Въпреки това на 90 % съм ЗА нова конфигурация, но все пак нямам претенциите да съм компетентен колкото хората от форума.Затова и пуснах темата :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 фев 2014 21:14

radi_nrj написа:Аз даже си мисля, че тия машини ги дават с нови хардове защото тези, с които са работили ако не се лъжа ги унищожават. Това е защото са били на фирми и от изтрит хард може да се възстанови инфо, а то може да е тайна фирмена информация.

Няма такова нещо. Хардовете са си стари по принцип на тези конфигурации. За конкректната фирма не мога да кажа, но говоря принципно, понеже съм работил в тая сфера и съм що-годе наясно с нещата :th_up
А понятие като "марков" харддиск няма. Големите производители са Seagate, WD, Hitachi, Samsung и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”