Здравейте колеги, трябва ми компютър за домашно ползване, филми музика, интернет (най-вероятно и някоя лека версия на Кад програма).В тази цена разбира се не влиза монитор, мишка клавиатура и колонки, тази периферия я имам налична.Дилемата е следната: нов компютър за тези пари, гледам основно този сайт
http://bulcom.bg/shop/categories.php?CategoryID=71- като бих искал съвет от тези пари кое е най доброто, търся по възможност по яко видео и процесор (доколкото може да се влезе в тия пари разбира се).
Или втора употреба машина:за тия пари знам, че взимам директно някакъв ъурк стейшън на Делл или HP, проблема обаче , който ме възпира е, че все пак си е 2-ра употреба, всичко е амортизирано и е поне на 3-4 години машина за тези пари, карана яко.Като параметри обаче вероятно ще е много по-яка от тези на новия комп.
Дайте съвет, или ако знаете някой друг по изгоден сайт за цени на нови компютри.
Всички съвети са добре дошли.
Компютър до 400 лева нов или 2-ра употреба?
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Re: Компютър до 400 лева нов или 2-ра употреба?
Точно обратното е в действителност - старата маркова машина ще е с по-слаби параметри (което не значи, че ще работи по-зле) от нов асемблиран комп и може да го надживее, защото е с по-качествени части. Твърдия диск евентуално може да се сдуха, но можеш да си сложиш нов (и да си правиш редовен бекъп). ДВД/СД-та кой ли ползва вече? Станциите на Дел са железни, имал съм няколко такива и са направо вечни
.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Едно предложение от мен:
http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_6275_dc7900.html
Като в последствие може да му добавиш видеокарта.
Ето и едно с 2 ксеончета и Квадро:
http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_6247_xw6400.html
Последна промяна от radi_nrj на Вто 18 фев 2014 20:40, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Моя компир го взех от Краш в студенски град, втора употреба. Цените ми се сториха изключително ниски, компа е марков, а не сбирщайн, може да го върнеш в едноседмичен срок без никакви обяснения. Дават 1 година гаранция, тя точно изтича без да ми се е налагало да я ползвам.
ПП От доста време не бях виждал нещо, което да не е произведено в Китай или в краен случай да пише доста лъжливото Made in EU. На моя си пише, че е ирландски.
ПП От доста време не бях виждал нещо, което да не е произведено в Китай или в краен случай да пише доста лъжливото Made in EU. На моя си пише, че е ирландски.
Да разбирам,че за тия пари си ЗА 2 употреба?
Единствено и само износването ме притеснява, на предни комп преди 2 години купих 500гб хард и вече ми прави проблеми, а какво остава за ползван поне 3 години такъв?
От 3 мнения превес има 2-та употреба, аз ли само си мисля, че новото си е ново?Вярно с не маркови части но все пак.
Единствено и само износването ме притеснява, на предни комп преди 2 години купих 500гб хард и вече ми прави проблеми, а какво остава за ползван поне 3 години такъв?
От 3 мнения превес има 2-та употреба, аз ли само си мисля, че новото си е ново?Вярно с не маркови части но все пак.
- plamikcho
radi_nrj написа:Едно предложение от мен:
И още 4 GB RAM ако се добавят, става идеално

- plamikcho
Вземи маркова машина с нов хард - това е най-доброто. Това е единственото слабо място на стара маркова машина.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Щом имаш периферията и ти трябва само щайгата с компонентите - аз бих избрал новото!
За 400 лв. може да се вместиш много добре в цената за конфигурация с параметри НАД средното за един нов лаптоп, например.
Стига да си склонен на компромиси около големината на HDD, видеокартата, CPU да е AMD и т.н.
Но с две ръце за нов
За 400 лв. може да се вместиш много добре в цената за конфигурация с параметри НАД средното за един нов лаптоп, например.
Стига да си склонен на компромиси около големината на HDD, видеокартата, CPU да е AMD и т.н.
Но с две ръце за нов

- radi_nrj
Ако вземе работна станция HP Compaq xw или Dell Precision ще изкара колкото нова такава. Единствено харда може да се наложи да се подмени с нов.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
radi_nrj написа:Ако вземе работна станция HP Compaq xw или Dell Precision ще изкара колкото нова такава. Единствено харда може да се наложи да се подмени с нов.
Съгласен съм, че марковите компоненти имат по-малък риск да дефектират, но все пак твърд диск, процесор, вентилатор, захранване, дъно - всичко ще е работило незнаен брой часове. Защо да рискува, като за тези пари си взима доста добра нова машинка с 2/3 години гаранция.
- radi_nrj
Какво да рискува? Фирми като Рмания и Квант сервиз тия машини ги дават с гаранция и предлагат поддръжака. Просто за 400лв няма да сглоби нощо коеот да бие 2 ксеона и квадро 

radi_nrj написа:Ако вземе работна станция HP Compaq xw или Dell Precision ще изкара колкото нова такава. Единствено харда може да се наложи да се подмени с нов.
ОК, но нов такъв хард вероятно трябва да е пак марков, може ли да се замени с универсален?
Smeagol написа:Щом имаш периферията и ти трябва само щайгата с компонентите - аз бих избрал новото!
Но с две ръце за нов
Точно компромиси с видеокартата не ми се правят, дори бих добавил още 50-70 лева само да взема по-добра видеокарта.АМД дори и в ниския клас не са ли по-назад от Интел, като показатели/цена?
- radi_nrj
Аз даже си мисля, че тия машини ги дават с нови хардове защото тези, с които са работили ако не се лъжа ги унищожават. Това е защото са били на фирми и от изтрит хард може да се възстанови инфо, а то може да е тайна фирмена информация.
radi_nrj написа:Аз даже си мисля, че тия машини ги дават с нови хардове защото тези, с които са работили ако не се лъжа ги унищожават. Това е защото са били на фирми и от изтрит хард може да се възстанови инфо, а то може да е тайна фирмена информация.
Ако хардовете са нови това променя в значителна степен везните към конфигурацията с ксеоните, но дали могат да ми гарантират от фирмата продавач, че харда е чисто нов и как аз самия за мен си мога да разбера.
Въпреки това на 90 % съм ЗА нова конфигурация, но все пак нямам претенциите да съм компетентен колкото хората от форума.Затова и пуснах темата

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
radi_nrj написа:Аз даже си мисля, че тия машини ги дават с нови хардове защото тези, с които са работили ако не се лъжа ги унищожават. Това е защото са били на фирми и от изтрит хард може да се възстанови инфо, а то може да е тайна фирмена информация.
Няма такова нещо. Хардовете са си стари по принцип на тези конфигурации. За конкректната фирма не мога да кажа, но говоря принципно, понеже съм работил в тая сфера и съм що-годе наясно с нещата

А понятие като "марков" харддиск няма. Големите производители са Seagate, WD, Hitachi, Samsung и т.н.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”