Става дума за нещо подобно, като изискванео е само относно външен вход - да мога да си го включа към ГСМ-а или дискмен. Не държа да плейва карти, флашки и др такива:
Читав FM-трансмитер
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Читав FM-трансмитер
Някой може ли да ми препоръча (и каже от къде) да си взема що-годе приличен FM-трансмитер?
Става дума за нещо подобно, като изискванео е само относно външен вход - да мога да си го включа към ГСМ-а или дискмен. Не държа да плейва карти, флашки и др такива:

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Re: Читав FM-трансмитер
Технополис, Техномаркет, както и кажи - речи всеки магазин за кар аудио..
Само че от тези неща недей да очакваш каквото и да било качество
Радиостанциите ни са с по-добро 
Само че от тези неща недей да очакваш каквото и да било качество

Аз пък имам като тоя на снимката,с usb е ,и съм предоволен.Да не говорим ,че за нищо на света не бих си сменил и оригиналното радио.
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Здравейте,
Ползвам същи като този на снимката от 4-5 години.
Единствения му плюс е, че не губи настройката за честотата на която излъчва като му се спре захранването.
Дистанционното от ново хващаше само на около 20-30 см от него. Излъчването на сигнала му не е много силно, за да реша този проблем изкарах дублиращ кабел на антенния и го навих на него. До сега е разчитал всякакви карти, флашки и телефони които съм му закачал. Трябва да си поиграеш за да разбереш точно на коя честота излъчва най чисто. Съвет не настроиваи честотата на излъчване да съвпада или да е близка до честотата на някое радио, става мазало.
Примерно аз съм му вързал захранването към кабела излизаща от авторадиото за управление на усилвател(стандартен за повечето радиа), като пусна радиото тръгва и трансмитера. Скрил съм го в жабката на голфа(трети номер).
Поздрави!
Ползвам същи като този на снимката от 4-5 години.
Единствения му плюс е, че не губи настройката за честотата на която излъчва като му се спре захранването.
Дистанционното от ново хващаше само на около 20-30 см от него. Излъчването на сигнала му не е много силно, за да реша този проблем изкарах дублиращ кабел на антенния и го навих на него. До сега е разчитал всякакви карти, флашки и телефони които съм му закачал. Трябва да си поиграеш за да разбереш точно на коя честота излъчва най чисто. Съвет не настроиваи честотата на излъчване да съвпада или да е близка до честотата на някое радио, става мазало.
Примерно аз съм му вързал захранването към кабела излизаща от авторадиото за управление на усилвател(стандартен за повечето радиа), като пусна радиото тръгва и трансмитера. Скрил съм го в жабката на голфа(трети номер).
Поздрави!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако е само за слушане от телефон и т.н. не е ли най-добре да се изведе аукс от самия касетофон?Или не го позволява схемата на касетофона.
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
И аз го имам същия като на снимката, но качеството е гадно. Има шум, чува се по-тихо, но все пак върши някаква работа.
@radotom ако имаш път към София - мини да го вземеш моя. Пълен комплект е с кабел и дистанционно. Даже и карта има в него.
@radotom ако имаш път към София - мини да го вземеш моя. Пълен комплект е с кабел и дистанционно. Даже и карта има в него.

- radotom
- Модератор
Bai Sando написа: не е ли най-добре да се изведе аукс от самия касетофон?
Това го обмислях сериозно, даже го бях направил на едно SONY преди, но пак ще стане грозно

Кас'тфона е този:

На панела няма къде да се изведе АудиоИн. Ще трябва пак външен, полувисящ жак...
Грозотийка!

Най-тъпото е, че касетофона си има LineIn, но той е активен само при включен CD changer.
... А не знам как да го емулирам...
Хри100в написа:ако имаш път към София - мини да го вземеш моя.
Благодаря, ама скоро не се очертава пътуване до София
Иначе - имам такъв трансмитер. Точно само излъчвател е. С 5 фиксирани честоти.
Ама криви много кофти звука

За това разпитвам за нещо по-читаво дали е излезнало последните 4-5 години (моя е на толкова горе-долу)
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
radotom написа: Най-тъпото е, че касетофона си има LineIn, но той е активен само при включен CD changer.
... А не знам как да го емулирам...
Входа за чейнджъра да не е с 2 чинча?
Ако е така си мисля, че ако просто изкараш един такъв кабел, който от другата страна е 3.5мм жак трябва да стане...
Последна промяна от Bro0z3r на Сря 23 юли 2014 21:33, променено общо 2 пъти.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Зора е като го пуснеш на касетка да му видиш вътре пластинките които касетката докосва и го кара да изпише TAPE.
При някои по-умни има разни сензори и не можеш ги излъга че има касета.Иначе кабелите са ти най-малкия проблем.Изкарваш ги от задния край на машинката и го извеждаш с желаната букса до където ти е кеф,без да се вижда нищо.
Само го виж дали ще можеш да го излъжеш,че е на касетка,другото е лесно.Намираш му входовете ляв и десен и се кефиш на чист звук.
При някои по-умни има разни сензори и не можеш ги излъга че има касета.Иначе кабелите са ти най-малкия проблем.Изкарваш ги от задния край на машинката и го извеждаш с желаната букса до където ти е кеф,без да се вижда нищо.
Само го виж дали ще можеш да го излъжеш,че е на касетка,другото е лесно.Намираш му входовете ляв и десен и се кефиш на чист звук.
- radotom
- Модератор
Bro0z3r написа:Ако е така си мисля, че ако просто изкараш един такъв кабел, който от другата страна е 3.5мм жак трябва да стане...
Цъ! Не става!
radotom написа: има LineIn, но той е активен само при включен CD changer.
Демек - ако няма чейнджър - просто от менюто не може да се избере този вход. Ти му го подаваш, ама то не го поема!

Bai Sando написа:Зора е като го пуснеш на касетка да му видиш вътре пластинките които касетката докосва и го кара да изпише TAPE.
А да си дойдем и на другата дума!

Имам и такова чудо:

Ама касетофона е бил от умните! Сега се е побъркал

Има си датчици (2 оптрона следят маховиците на капщаните (автореверс е))
Самите оптрони работят.
Обаче цял ден днес се мъча да накарам дъното да разбере, че работят - не ще и не ще!
Слагам касета, то завърта на едната страна, завърта на другата, тръгва да пренавива (да не би да е свършила касетата) и след около 4-5 секунди я изплюва

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
................
Последна промяна от mccoy на Сря 23 юли 2014 21:52, променено общо 2 пъти.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Аз съм доволен от подобно Нео FM-TA41:

Дисплея (1.4' LCD) е джойстик/бутони - за смяна на предишна/следваща песен, смяна на канал, старт/пауза.
Дистанционното му е същото, като на първата снимка горе, но хваща от близо само.
Когато е сложено в запалката и работи, когато запаля двигателя, спира да работи и трябва да го изваждам и слагам отново и тръгва от същата песен - пази си информацията. Имената на песните се предават на дисплея на касетофона. Каналите за избор да предава са като на радиокасетофона - от 87 до 108 Мхц мисля че беше. Може да работи с USB (MP3/WMA/ASF), карта SD MMC и жак 3.5mm.

Дисплея (1.4' LCD) е джойстик/бутони - за смяна на предишна/следваща песен, смяна на канал, старт/пауза.
Дистанционното му е същото, като на първата снимка горе, но хваща от близо само.
Когато е сложено в запалката и работи, когато запаля двигателя, спира да работи и трябва да го изваждам и слагам отново и тръгва от същата песен - пази си информацията. Имената на песните се предават на дисплея на касетофона. Каналите за избор да предава са като на радиокасетофона - от 87 до 108 Мхц мисля че беше. Може да работи с USB (MP3/WMA/ASF), карта SD MMC и жак 3.5mm.
Честно,не знам от какви шумове се оплакват някой потребители,а и от по тих звук.При мен няма никакви шумове,а и звукът ако усиля ,прозорците на колата се напукват.Един приятел си взе нов Ситроен,и музиката му не важи пред моята.
- radotom
- Модератор
Росен2 написа:При мен няма никакви шумове
Дано не се гъбаркаш

Току-що поръчах един такъв - ако не ми хареса работата, ще го мислим!
Вероятно в крайна сметка ще отмаам един AUX IN, ама не ми се щеше да режа още по колата

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
От няколко дни бръмча с касетка, попадна ми случайно в един хипермаркет. Качеството на звука е в пъти по-добро от трансмитера, направо бях изненадан.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”