ktamen написа:Помпата от линка е центробежна и нищо няма да и стане, ако работи постоянно. Ама сметката за ток ще е големичка.
Пресостат без балон е няква много странна идея и не ми звучи никак добре. Или се откажи от пресостата или сложи и балон.
На мен цялата работа ми се вижда излишно усложнена с цел да е по-интересно и по-скъпо.
Ще се разберем накрая де:
- искаш да ми кажеш да върти помпата 24часа на ден
- трябва в всяка система да си има устройство да пази помпата от работа на сухо - това е електронния пресостат.
- гледах преди и да взема и балон,но и той е около 100лв,и само ще имам на разположение неговите х-литра запас от вода(които реално неми и трябват)то така или иначе като се пуснат пръскачките и забързо ще му свърши водата х-литра и пак щесе наложи да се пуска помпата.
- въпросния пресостат ми казаха,че е хубаво да го има понеже ще има програматор(тук незнам какво имат в предвид)
Та въпросния пресостат отделно пари помпата и отделно играе роля и като балона(но с много по-малък запас вода-но има все пак запас),та за 130лв взимаш хем балон,хем пази помпата.
Всяка система си е различна,и всичко се надгражда според нуждите.
На ходрофорите които се продават говоря готовите комплекти пресостата е механичен.