Бавен интернет - Vivacom

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Бавен интернет - Vivacom

Мнениеот Stoyanov_Vw » Пет 19 юни 2015 19:55

Колеги, искам да попитам и да сравня дали е само при мен така. От седмица насам интернета на виваком е под всякаква критика. Имам два свързани с кабел персонални компютри и един лаптоп. При отваряне на фейсбук се започва чакане от порядъка на 10 мин и нагоре, теглене на файлове от рода на мегабайт-два става в порядъка на 10 минути :scare3 (слава на бога форума зарежда бързо :Mr Green Fun ).
Реших да направя няколко теста:
1. Ping до gateway - 1ms
2. Ping до facebook.com - при първи опит (вчера) беше 70ms, днес е вече на 193ms
3. Ping до youtube.com - идентични резултати.
Преди да кажете причината е компютъра, направих същите замервания с другия персонален, същите резултати. Преинсталирал съм windows-а, като съм форматирал на цяло харда, зада избегна скрити вируси и тн. При тестване на лаптопа посредством безжична връзка резултатите са даже по лоши. Странното в случая е, че забавянето се усеща само на моя компютър (можеби най-слаб от към параметри).

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Бавен интернет - Vivacom

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 20 юни 2015 8:26

Рутера е възможно да е дал фира, звънни им на тия да проверят връзката до теб, така ще разбереш. Ако от тях до теб няма прекъсване на пакети, твоята връзка до рутера е екстра, значи там се къса работата.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Съб 20 юни 2015 9:40

колега преди да им се обадиш изключи от тока рутера. и на въпроса дали е включен модема. казваш да но нищо не свети. понеже дори и тои да е дал фира те пускат един сигнал и ще ти кажат че си имаш перфектен нет. и няма да си мръднат пръста. в моят случей звънях 5 6 пъти и никои не доиде. единственият симптом освен бавният нет беше , че леко грееше модема. накрая си реших проблема като смених доставчикас много по надежден от тях

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Съб 20 юни 2015 10:08

Така ли ми се стори или току що даде съвет да се изключи рутера от тока и да се оплаче, че няма интернет? :screwy

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Съб 20 юни 2015 14:15

да така направих. ако не го направи няма да му бъде изпратен техник. при тест от централата ще го лъжат както мен че в момента трябва да има перфектен интернет

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 20 юни 2015 17:06

Ами така се получава :mhihi И аз бях толкова години към тях и бам подобни симптоми.Губи пакети.Пусни тест за пакетите не помня как точно беше командата.При мен се оказа че губи пакетите на третия скок а той е точно ГРТ на квартала.И им звънях и скриййншото им пращах от тестовете,те си знаят "амии тук при нас показва че имате идеалне нет"..И има казвам абе хора при вас може да има но при мен няма.След няколко опита все пак дойдоха техници и директно смениха рутера.Ефект моментален но за няколко дена.Пак разговори пак същите думи и ги зарязах.На въпроса в офиса "защо искате да прекратите договора" отговора "възникна технически проблем който не можете да поправите" и до там.

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Съб 20 юни 2015 19:03

Колега, какъв интернет на Виваком използваш точно — ADSL или FiberNet?

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw

Мнениеот Stoyanov_Vw » Съб 20 юни 2015 19:30

ADSL е интернета. Рестартирах модема, но никаква разлика, дори моментна. Яено наистина ще трябва да звъня :no

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 20 юни 2015 19:31

ADSL е отживелица :th_up

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Нед 21 юни 2015 1:08

Docsis също,но де на спорим :)

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw

Мнениеот Stoyanov_Vw » Нед 21 юни 2015 18:35

Странно, но се оправи от самосебе си. Не разбрах от какво се получи, но благодаря на отзовалите се :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 21 юни 2015 18:38

Когато посетя клиент и той ми каже - "Оправи се вече", а аз знам, че никой не е работил по проблема му, това задължително означава, че ще се появи съвсем скоро(проблемът). Дано някой да е работил по проблема ти без да си разбрал. Ха дано, ама надали, както се пееше в една песен :wink Лято е, пий бира, яж картофи и стой по-малко на нета :c020

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw

Мнениеот Stoyanov_Vw » Вто 23 юни 2015 18:31

Добър съвет, колега :Mr Green Fun Относно проблема, няма как да не се появи, знам си доставчика :no

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw

Мнениеот Stoyanov_Vw » Чет 02 юли 2015 10:31

Проблемът, окончателно е отстранен. Виновника се оказа пречупен кабел :no Розетката, от която тръгва кабела към компютъра беше натисната от бюрото. Наместих всичко и сега работи нормално :Mr Green Fun Странно как на пръв поглед глупава грешка може да ти докара такива главоболия :mhihi

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 02 юли 2015 10:42

Stoyanov_Vw написа:Проблемът, окончателно е отстранен. Виновника се оказа пречупен кабел :no Розетката, от която тръгва кабела към компютъра беше натисната от бюрото. Наместих всичко и сега работи нормално :Mr Green Fun Странно как на пръв поглед глупава грешка може да ти докара такива главоболия :mhihi

Имаше един виц. Отива един при доктора - имам болки в гърба. Доктора го погледнал и пипнал леко. Човекът се учудил:
- Оправих се, какво ми беше?
- Ами тирантите се бяха оплели...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”